Δευτέρα 28 Φεβρουαρίου 2011

Πως να επιλέξετε το κατάλληλο σύστημα κλιματισμού;


Η δημιουργία του κατάλληλου κλίματος είναι περίπλοκο ζήτημα. Πολλοί είναι οι παράγοντες που καθορίζουν ποιό σύστημα είναι η καλύτερη λύση για εσάς και χρειάζεστε ασφαλώς την καθοδήγηση από μια εταιρεία εγκατάστασης κλιματιστικών. Ακολουθούν ορισμένα στοιχεία που θα πρέπει να έχετε υπόψη σας σε κάθε περίπτωση. 

  • Σε ποιό βαθμό θέλετε να ελέγχετε την ατμόσφαιρα στον εσωτερικό σας χώρο;
Θέλετε μόνο ψύξη; Ή θέλετε παράλληλα και εξαερισμό ή/και θέρμανση; Η επιλογή σας αυτή θα καθορίσει και τον τύπο του συστήματος κλιματισμού.
  • Πόσα δωμάτια θέλετε να καλύψετε;
Ο αριθμός των δωματίων θα καθορίσει το σύστημα κλιματισμού. Στην περίπτωση που θέλετε να καλύψετε περισσότερα από ένα δωμάτια, έχετε τη δυνατότητα να συνδέσετε περισσότερες από μια εσωτερικές μονάδες σε μια εξωτερική μονάδα.

  • Τι είδους δωμάτιο(-α);
Κατάστημα; Γραφείο; Κρεβατοκάμαρα ή σαλόνι; Ο κάθε χώρος απαιτεί διαφορετικό σύστημα.

  • Δυναμικότητα;
Ένα σύστημα με υπερβολικά υψηλή δυναμικότητα θα δημιουργεί ρεύματα αέρα, διακυμάνσεις στην θερμοκρασία και μεγάλους λογαριασμούς ηλεκτρικού ρεύματος. Με ένα σύστημα πολύ χαμηλής δυναμικότητας δεν θα μπορείτε να έχετε την επιθυμητή θερμοκρασία. Για την επιλογή της σωστής δυναμικότητας χρειάζεται απλά να ζητήσετε από μια εταιρεία εκγατάστασης κλιματιστικών να υπολογίσει την απαιτούμενη δυναμικότητα. Ο αντιπρόσωπος -διανομέας θα λάβει υπόψη του τους παράγοντες που επηρρεάζουν την δυναμικότητα, όπως είναι η διείσδυση της ηλιακής ακτινοβολίας, ο φωτισμός, ο αριθμός των ατόμων που κυκλοφορούν, κτλ.

  • Η θέση της εξωτερικής μονάδας;
Η εξωτερική μονάδα θα πρέπει να τοποθετηθεί σε κατάλληλη θέση, σε σταθερή βάση και θα πρέπει να είναι προσβάσιμη για τη διεξαγωγή εργασιών συντήρησης.

  • Η θέση της εσωτερικής μονάδας;
Η επιλογή του μοντέλου θα γίνει βάσει των επιλογών τοποθέτησης της μονάδας που προσφέρονται.
Υπάρχει ψευδοροφή; Υπάρχει ελεύθερος χώρος στον τοίχο; κτλ. Σημαντικό ρόλο παίζει, επίσης, η θέση της μονάδας καθώς η κάθε μονάδα έχει δικό της τρόπο διοχέτευσης του αέρα. Η τοποθέτηση της μονάδας σε λάθος θέση μπορεί να έχει ως αποτέλεσμα τη δημιουργία ρευμάτων αέρα και θορύβου.

  • Ανθεκτικότητα στις καιρικές συνθήκες; 
Δώστε ιδιαίτερη προσοχή στην ανθεκτικότητα της εξωτερικής μονάδας στα καιρικές συνθήκες. Το στοιχείο αυτό θα καθορίσει τη διάρκεια ζωής της εγκατάστασης.

  • Καθαρισμός αέρα;
Τα σωματίδια σκόνης που αιωρούνται στον αέρα μπορούν να εξαλειφθούν με τη χρήση φίλτρων των εσωτερικών μονάδων. Αναλόγως του επιπέδου φιλτραρίσματος προσφέρονται και διαφορετικά φίλτρα.

  • Επιλογής εταιρείας εγκατάστασης; 
Ένα από τα σημαντικότερα θέματα είναι να συμβουλευτεί κανείς μια καλή εταιρεία εγκατάστασης. Η εταιρεία εγκατάστασης είναι αυτή που θα υπολογίσει, θα σχεδιάσει και θα εγκαταστήσει το απαιτούμενο σύστημα ανάλογα με τις ανάγκες σας. Οι εξειδικευμένες συμβουλές και η εμπειρία της θα σας εξασφαλίσουν ένα ικανοποιητικό περιβάλλον.
Επιλέξτε την τοπική σας εταιρεία εγκατάστασης, επιλέγοντας την περιοχή σας:


ΑΠΟ-daikin.gr

ΝΟΩΝ technology

ΝΟΩΝ technology
Χαρά μας να σας εξυπηρετήσουμε.

Οικονομική Εναλλακτική Θέρμανση

ΘΑ ΘΕΛΑΜΕ ΝΑ ΣΑΣ ΕΝΗΜΕΡΩΣΟΥΜΕ ΣΤΑ ΠΛΑΙΣΙΑ ΤΙΣ ΚΑΛΥΤΕΡΗΣ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑΣ ΟΤΙ, ΤΑ ΥΛΙΚΑ ΠΟΥ ΕΡΧΟΝΤΑΙ ΓΙΑ ΕΠΙΣΚΕΥΗ ΣΤΟ ΧΩΡΟ ΜΑΣ ΚΑΙ ΑΦΟΥ ΕΧΟΥΝ ΕΝΗΜΕΡΩΘΕΙ ΟΙ ΙΔΙΟΚΤΗΤΕΣ ΤΟΥΣ ΟΤΙ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΕΦΙΚΤΗ Η ΕΠΙΣΚΕΥΗ ΤΟΥΣ. ΤΑ ΚΡΑΤΑΜΕ ΤΟ ΠΟΛΥ 6 ΜΗΝΕΣ ΚΑΙ ΜΕΤΑ ΤΑ ΠΗΓΑΙΝΟΥΜΕ ΓΙΑ ΑΝΑΚΥΚΛΩΣΗ.ΤΟ ΙΔΙΟ ΙΣΧΥΕΙ ΚΑΙ ΓΙΑ ΤΑ ΥΛΙΚΑ ΠΟΥ ΟΙ ΙΔΙΟΚΤΗΤΕΣ ΤΟΥΣ ΔΗΛΩΝΟΥΝ ΑΔΙΑΦΟΡΙΑ.