Παρασκευή 16 Οκτωβρίου 2015

Οικονομική Εναλλακτική Θέρμανση

AutoHeat - Autonomy Heating System.

Χωρίς να αλλάξουμε σώματα, χωρίς να τα αποσυνδέσουμε από το υπάρχον δίκτυο θέρμανσης, προκειμένου ανά πάσα στιγμή να μπορούν να δουλέψουν και με το παλιό σύστημα όποτε το κρίνουμε απαραίτητο, προσαρμόζουμε μια ηλεκτρική αντίσταση με το δικό της θερμοστάτη.  Τοποθετούμε ένα χρωμέ σωλήνα είτε στο πλάι, είτε κάτω από το σώμα, εκεί εμβαπτίζουμε την ηλεκτρική αντίσταση.  Ζεσταίνουμε λοιπόν τοπικά το νερό του σώματος μόνο, χωρίς να σπαταλούμε ενέργεια για σωληνώσεις και άλλες παράπλευρες απώλειες, ανεξάρτητα από το υπόλοιπο σύστημα θέρμανσης.  Φυσικά αφού το προϊόν έχει θερμοστάτη μόλις ο χώρος φτάσει τη θερμοκρασία που ορίσαμε η αντίσταση σταματάει να δουλεύει.
 Έχοντας λοιπόν απόλυτη αυτονομία σε κάθε χώρο, ξοδεύοντας μόνο όση ενέργεια χρειάζεται, για να ζεστάνουμε το νερό μόνο του συγκεκριμένου σώματος καλοριφέρ, κάνουμε τη μέγιστη οικονομία.Χωρίς να αλλάξουμε σώματα, χωρίς να τα αποσυνδέσουμε από το υπάρχον δίκτυο θέρμανσης, προκειμένου ανά πάσα στιγμή να μπορούν να δουλέψουν και με το παλιό σύστημα όποτε το κρίνουμε απαραίτητο, προσαρμόζουμε μια ηλεκτρική αντίσταση με το δικό της θερμοστάτη.  Τοποθετούμε ένα χρωμέ σωλήνα είτε στο πλάι, είτε κάτω από το σώμα, εκεί εμβαπτίζουμε την ηλεκτρική αντίσταση.  Ζεσταίνουμε λοιπόν τοπικά το νερό του σώματος μόνο, χωρίς να σπαταλούμε ενέργεια για σωληνώσεις και άλλες παράπλευρες απώλειες, ανεξάρτητα από το υπόλοιπο σύστημα θέρμανσης.  Φυσικά αφού το προϊόν έχει θερμοστάτη μόλις ο χώρος φτάσει τη θερμοκρασία που ορίσαμε η αντίσταση σταματάει να δουλεύει.  Έχοντας λοιπόν απόλυτη αυτονομία σε κάθε χώρο, ξοδεύοντας μόνο όση ενέργεια χρειάζεται, για να ζεστάνουμε το νερό μόνο του συγκεκριμένου σώματος καλοριφέρ, κάνουμε τη μέγιστη οικονομία.

 Σε ποιο καταναλωτικό κοινό απευθύνεται το; AutoHeat - Autonomy Heating System;

Σε αυτούς που δεν μπορούν να τοποθετήσουν μια αντλία θερμότητας, ένα λέβητα pelletή μια μονάδα αερίου.
Απευθύνεται σε αυτούς που σκέφτονται να επιλέξουν είτε ένα ηλεκτρικό λέβητα είτε ηλεκτρικά σώματα (υπέρυθρης ακτινοβολίας ή όχι). Ή ακόμα και σε αυτούς που έχουν μια σόμπα ξύλου και θέλουν μια λύση ώστε να ζεστάνουν τα υπνοδωμάτια.

Γιατί να επιλέξω το AutoHeat σε σχέση με τα παραπάνω συστήματα;

ΓΙΑΤΙ ΝΑ ΕΠΙΛΕΞΩ ΑΥΤΟ ΤΟ ΣΥΣΤΗΜΑ ΣΕ ΣΧΕΣΗ ΜΕ ΕΝΑ ΗΛΕΚΤΡΙΚΟ ΛΕΒΗΤΑ;

Ζεσταίνουμε λιγότερα λίτρα νερό, άρα κάνουμε οικονομία.

Ο ηλεκτρικός λέβητας, ο οποίος έχει ένα θάλαμο όπου ζεσταίνει το νερό, θα πρέπει με σωλήνες να συνδεθεί στο υπάρχον δίκτυο των καλοριφέρ.  Αφού αποφεύγουμε αυτά, τοποθετώντας την αντίσταση απ’ ευθείας μέσα στο σώμα, ζεσταίνουμε λιγότερα λίτρα νερό και κάνουμε οικονομία.

Κάθε σώμα έχει θερμοστάτη όπου σταματάει η αντίσταση να δουλεύει όταν πιάσουμε θερμοκρασία (δηλαδή σαν να έχουμε τοποθετήσει θερμοστατική κεφαλή σε κάθε σώμα) ή κάποια σώματα δε τα ανοίγουμε γιατί δε τα χρειαζόμαστε.  Άρα ακόμα λιγότερα λίτρα νερού για να ζεστάνουμε.

AutoHeat - Μηδενική απώλεια ενέργειας.

Το νερό ζεσταίνεται σε κάποια θερμοκρασία μέσα στο θάλαμο καύσης του λέβητα, μέχρι να έρθει στα καλοριφέρ έχει χάσει κάποια ενέργεια.  Με την αντίσταση μέσα στο σώμα η απώλεια ενέργειας είναι μηδενική.  Έτσι το 100% της κατανάλωσης ρεύματος μας αποδίδεται στο χώρο.

Αξιοπιστία - AutoHeat

Στη περίπτωση του ηλεκτρικού λέβητα εάν χαλάσει ένα από τα εξαρτήματα εκ των οποίων αποτελείται (πλακέτα, κυκλοφορητής, ασφάλεια κ.λ.π.) δεν έχουμε καθόλου θέρμανση.  Στη περίπτωση βλάβης της αντίστασης ή του θερμοστάτη τα υπόλοιπα σώματα δουλεύουν κανονικά.  Η αντικατάσταση μάλιστα του θερμοστάτη ή της αντίστασης γίνεται πολύ απλά.

Λιγότερα έξοδα εγκατάστασης. AutoHeat

Το κόστος εγκατάστασης είναι σαφώς λιγότερο από την αγορά και τη τοποθέτηση ενός ηλεκτρικού λέβητα.  Επίσης δεν είναι απαραίτητη η αλλαγή πίνακα που θα ήταν απαραίτητη στη περίπτωση επιλογής ενός ηλεκτρικού λέβητα.  Τοποθετώντας χρονοδιακόπτες πρίζας, μπορούμε να διαχειριστούμε απόλυτα το πια σώματα και πόση ώρα θα είναι ανοιχτά.  Έτσι, θα μπορούμε να έχουμε ταυτόχρονα μόλις δύο ή τρία σώματα ανοιχτά, προκειμένου να είναι εφικτό να δουλεύουν και άλλες ηλεκτρικές συσκευές χωρίς το φόβο να πέσει η ασφάλεια

ΓΙΑΤΙ ΝΑ ΕΠΙΛΕΞΩ ΑΥΤΟ ΤΟ AutoHeat ΣΥΣΤΗΜΑ ΣΕ ΣΧΕΣΗ ΜΕ ΑΛΛΑ ΗΛΕΚΤΡΙΚΑ ΣΩΜΑΤΑ

Το σώμα καλοριφέρ που ήδη έχουμε, ζεσταίνει τον αέρα του χώρου, ζεσταίνει όμως και τα δομικά στοιχεία του σπιτιού μέσο της ακτινοβολίας που εκπέμπει.  Αποτέλεσμα είναι και να αποδίδεται γρήγορα η θερμοκρασία στο χώρο ζεσταίνοντας τον αέρα αλλά και να διατηρείται η θερμοκρασία ζεσταίνοντας τα αντικείμενα.  Κερδίζουμε βέβαια και από την αδράνεια του νερού.  Μόλις ο χώρος ζεσταθεί και κλείσει η αντίσταση, το νερό παραμένει ζεστό μέσα στο σώμα.  Έτσι  αν και σβηστό, αποδίδει ακόμα θέρμανση και βοηθά αν διατηρείται η θερμοκρασία στο χώρο.

Τα ηλεκτρικά σώματα κάνουν ένα από τα δύο.  Ή ζεσταίνουν μόνο αέρα σαν κονβέκτορες ή μόνο τα αντικείμενα, εκπέμποντας μόνο υπέρυθρη ακτινοβολία.  Τα μεν μόλις σβήσουν, αμέσως ο χώρος παγώνει και τα άλλα καθυστερούν πολύ στη μετάδοση της θερμότητας και πρέπει και αυτά παρά τις μικρές καταναλώσεις να είναι όλη μέρα ανοιχτά.  Το σώμα που ήδη έχουμε, συνδυάζει τις ιδιότητες των παραπάνω και κερδίζει από την αδράνεια του νερού στη διατήρηση της θερμότητας άρα και στην οικονομία που κάνει.

Φυσικά και δε μπαίνουμε στη διαδικασία να αλλάξουμε την αισθητική του σπιτιού προσθέτοντας σώματα στα δωμάτια, είτε χαμηλά, είτε ψηλά, είτε και στο ταβάνι…

AutoHeat - Πόσο καταναλώνει;

Όταν ένα νοικοκυριό ξεπεράσει τα 3000KWτο τετράμηνο (όπου εάν δουλεύει με ένα οποιοδήποτε ηλεκτρικό σύστημα θέρμανσης θα τα ξεπεράσει), χρεώνεται 0,196€ (με το Φ.Π.Α.) το 1 KW.  Έτσι πολύ εύκολα μπορούμε να υπολογίσουμε το κόστος μας για τη θέρμανση, μια αντίσταση 1500Wγια μία ώρα συνεχής λειτουργίας στοιχίζει 0,30€.  Υπολογίζοντας πόσες αντιστάσεις ανοίγουμε και πόση ώρα, ξέρουμε τι θα πληρώσουμε.  Τώρα η κρίσιμη ερώτηση είναι πόσο μας στοίχιζε η ώρα με το παλιό σύστημα;  και πόσο θα μας στοιχίζει με το πετρέλαιο στο 1,40€/lt. Να είστε σίγουροι ότι είναι πάνω από τα διπλά χρήματα.

Είναι πολύ σημαντικό να αναφέρουμε ότι το νυχτερινό ρεύμα (2 ώρες το μεσημέρι και 6 ώρες τη νύχτα) είναι ακριβώς τα μισά χρήματα, εάν δε διαθέτουμε νυχτερινό, καλό είναι να φροντίσουμε για αυτό.  Είναι επίσης προφανές το ότι έχουμε απόλυτη αυτονομία για το κάθε σώμα καλοριφέρ. Έτσι μόλις στο κάθε χώρο πιάσουμε τη θερμοκρασία που θέλουμε η αντίσταση σταματάει να καταναλώνει.  Δεν είναι βέβαια απαραίτητο να έχουμε και όλες τις αντιστάσεις ταυτόχρονα ανοιχτές. Με μια σωστή διαχείριση θερμοκρασίας για το κάθε χώρο και επιδιώκοντας να καταναλώνουμε νυχτερινό ρεύμα (σε συνδυασμό με χρονοδιακόπτες πρίζας), θα διαπιστώσουμε ακόμα μεγαλύτερη οικονομία.

AutoHeat - Τι θα αποδίδει; Τα σώματα θα δουλεύουν όπως δούλευαν;

Είναι βεβαίως προφανές ότι πλέον τα σώματα δε θα παράγουν την ενέργεια που παρήγαγαν αλλά την ενέργεια της αντίστασης που έχουμε τοποθετήσει.  Οι χώροι θα ζεσταίνονται εξίσου ικανοποιητικά αλλά σε περιπτώσεις που έχουμε μεγάλα σώματα με κάποια σχετική καθυστέρηση.  Για αυτό λοιπόν το λόγο επιδιώκουμε πάντα να τοποθετούμε τη μεγαλύτερη δυνατή αντίσταση.  Στα μεγάλα σώματα (κυρίως για πάνω από 2400kcal), εάν ο βρόγχος είναι στο πλάι, πάνω θα είναι ζεστά και κάτω κρύα, εάν ο βρόγχος είναι κάτω, θα έχουν μια ομοιόμορφη θερμοκρασία πιο χαμηλή από ότι πριν.  Τι θα αποδίδουν; Θα αποδίδουν 1500Wόσο δηλαδή η αντίσταση που έχουμε προσαρμόσει.  Σε πόση ώρα θα ζεστάνουν; Στη διπλή ώρα, στα μισά όμως χρήματα.  Γιατί το νερό μέσα στα σώματα δε πιάνει τις παλιές θερμοκρασίες;  Η ενέργεια είναι αποδιδόμενη στο χώρο (δεν είναι ένας μονωμένος θερμοσίφωνας όπου αποθηκεύει την ενέργεια), με αποτέλεσμα ποτέ το νερό μέσα στο σώμα, όση ώρα και να είναι ανοιχτό, δε θα πιάσει όλο τη παλιά του θερμοκρασία.

AutoHeat - Θα έχω πρόβλημα με τα ηλεκτρικά φορτία του πίνακα; Ο πίνακας που ήδη έχω θα με καλύψει;

Η διαχείριση του ρεύματος είναι ένα θέμα που θα πρέπει να εφιστούμε πάντα τη προσοχή.  Ήδη σε ένα νοικοκυριό με μονοφασικό ρεύμα, εάν ταυτόχρονα δουλέψουμε τη κουζίνα με φούρνο και μάτια, το θερμοσίφωνα, το πλυντήριο και μια σκούπα, το πιο πιθανό είναι από την υπερφόρτωση να πέσει η ασφάλεια του πίνακα.  Προφανώς τώρα με τις αντιστάσεις που προσθέτουμε θα πρέπει να προσέξουμε, ακόμα περισσότερο, τη διαχείριση που θα κάνουμε.  Κάθε πρίζα σηκώνει μέχρι 2,5KWάρα δε τίθεται θέμα καλωδίων του εσωτερικού δικτύου, η συνολική κατανάλωση είναι αυτή που θα πρέπει να μας προβληματίσει.  Λύσεις όπως μια σωστή κατανομή στον πίνακα, κάποια ρελέ προτεραιότητας, μια αίτηση για νυχτερινό ρεύμα, ίσως και μια αίτηση για ενισχυμένο μονοφασικό είναι πράγματα που θα πρέπει να συζητάμε.  Είναι απόλυτα αναγκαίο ένας ηλεκτρολόγος να κάνει ένα υπεύθυνο έλεγχο, να ελέγξει τα φορτία και να δώσει τις όποιες λύσεις για μια πιο σωστή λειτουργία του συστήματος.

Βεβαίως υπό προϋποθέσεις, δεν είναι απαραίτητη η αλλαγή πίνακα.  Τοποθετώντας χρονοδιακόπτες πρίζας, μπορούμε να διαχειριστούμε απόλυτα το πια σώματα και πόση ώρα θα είναι ανοιχτά.  Έτσι, θα μπορούμε να έχουμε ταυτόχρονα μόλις δύο ή τρία σώματα ανοιχτά, προκειμένου να είναι εφικτό να δουλεύουν και άλλες ηλεκτρικές συσκευές χωρίς το φόβο να πέσει η ασφάλεια.

AutoHeat - Πόσο στοιχίζει;

Το σύστημα AutoHeat αποτελείται από την αντίσταση με το θερμοστάτη όπου στοιχίζει 90€, το σετ εξωτερικών σωληνώσεων όπου εμβαπτίζεται η αντίσταση και στοιχίζει 35€.  Όταν η τοποθέτηση του εξωτερικού σωλήνα γίνεται στο πλάι, δεν χρειάζονται άλλα εξαρτήματα, η εργασία του τεχνίτη στοιχίζει 30€, σύνολο λοιπόν 155€.  Όταν η τοποθέτηση του εξωτερικού σωλήνα γίνει είτε από κάτω είτε ανάμεσα από τους διακόπτες και τα σώματα τότε υπάρχει επιβάρυνση 5€ για κάποια επιπλέον εξαρτήματα και η τοποθέτηση στοιχίζει 50€ διότι το σώμα θα πρέπει να μετακινηθεί από τη θέση του, έτσι το σύνολο διαμορφώνεται στα 180€.

Τι εγγύηση έχει το AutoHeat και τι καλύπτει;

Δίδεται 2 χρόνια εγγύηση καλής λειτουργίας του συστήματος, σε περίπτωση που η αντίσταση δουλέψει χωρίς νερό και καεί, η εγγύηση δεν ισχύει, σε περίπτωση βλάβης λόγω του δικτύου και τις μεταβολές της τάσης του ρεύματος πάλι η εγγύηση δεν ισχύει.

Σε πόση ώρα τοποθετείται το AutoHeat;

Για το κάθε σώμα απαιτείται μία με δύο ώρες ανάλογα με τον τρόπο σύνδεσης, συνήθως σε μια μέρα ολοκληρώνεται η τοποθέτηση σε οποιοδήποτε σπίτι.

Θα γίνουν μερεμέτια στην τοποθέτηση του AutoHeat;

Όχι, ακόμα και στη περίπτωση που χρειάζεται να μετακινηθεί το σώμα, οι τρύπες που θα γίνουν στο τοίχο καλύπτονται από το ίδιο το σώμα άρα δε χρειάζονται μετατροπές.  Όσον αφορά το ηλεκτρικό κομμάτι, όπου δεν υπάρχει πρίζα κοντά θα πρέπει να γίνει μια εγκατάσταση η οποία θα πρέπει να εξεταστεί κατά περίπτωση από τον ηλεκτρολόγο, σε καμία όμως περίπτωση δεν γίνονται σοβαρές αλλαγές.

Μπορώ να βάλω μόνο ένα AutoHeat; Και τι αποτέλεσμα θα έχω;

Φυσικά, μπορούν να τοποθετηθούν μόνο στα υπνοδωμάτια για παράδειγμα.  Το αποτέλεσμα θα είναι το ίδιο όπως δούλευαν τα σώματα.  Στη περίπτωση όμως που θα βάλω ένα σε ένα μεγάλο χώρο, είναι αναμενόμενο ότι δε θα ζεσταθώ σωστά.

Θα μπορώ να δουλέψω και με το παλιό σύστημα;

Είναι ένα από τα πλεονεκτήματα του συστήματος AutoHeat.  Αφού δεν αποσυνδεόμαστε από το υπάρχον δίκτυο μπορούμε να δουλεύουμε πότε με την αντίσταση και πότε με τη κεντρική θέρμανση.

Πλεονεκτήματα του AutoHeat;

* 50% Οικονομία σε σχέση με το πετρέλαιο σε πολυκατοικίες με κεντρική θέρμανση.
* 30% Οικονομία σε σχέση με το πετρέλαιο σε μονοκατοικίες.
* Δεν αλλuάζουμε σώματα ούτε αποσυνδεόμαστε από το υπάρχον σύστημα.
* Ζεσταίνουμε πολύ λιγότερο νερό, αφού ζεσταίνουμε μόνο το νερό του σώματος και όχι σωληνώσεις και αποθήκη νερού.
Το σύστημα με τη μεγαλύτερη αξιοπιστία σε όλα τα άλλα συστήματα θέρμανσης, σε περίπτωση βλάβης δεν έχουμε καθόλου θέρμανση. Με το παρόν σύστημα ακόμα και σε περίπτωση βλάβης, όλα τα υπόλοιπα σώματα δουλεύουν κανονικά.
* Το σύστημα δεν χρειάζεται συντήρηση - και προφανώς ετήσια έξοδα service.
* Δεν χρειάζονται υδραυλικές μετατροπές στο δίκτυο θέρμανσης.
* Δεν χρειάζονται ηλεκτρικές μετατροπές, αφού οι αντιστάσεις συνδέονται σε απλές πρίζες.
* Εκμεταλλευόμαστε τις ιδιότητες του σώματος που έχουμε, τα οποία ζεσταίνουν και τον αέρα αλλά και τα δομικά στοιχεία του σπιτιού μέσω της υπέρυθρης που εκπέμπουν, επειδή λοιπόν ακριβώς συνδυάζουμε τις ιδιότητες όλων των άλλων ηλεκτρικών σωμάτων πλεονεκτούμε στο να ζεσταίνουμε το χώρο πιο σωστά και γρήγορα ενώ επιπλεόν κερδίζουμε στη διατήρηση της θερμοκρασίας από την αδράνεια του νερού, αφού πιάσουμε στο χώρο τη θερμοκρασία που θέλουμε και ο θερμοστάτης σταματήσει την αντίσταση, το νερό παραμένει ζεστό και διατηρεί τη θερμότητα στο χώρο.

Οι αντιστάσεις είναι ισχύος 500W, 1000W, 1500W και 2000W.  Γνώμονας για το ποια αντίσταση θα επιλέξουμε εν αρχήν είναι η θερμική απόδοση του σώματος που ήδη έχουμε.


ΝΟΩΝ technology

ΝΟΩΝ technology
Χαρά μας να σας εξυπηρετήσουμε.

Οικονομική Εναλλακτική Θέρμανση

ΘΑ ΘΕΛΑΜΕ ΝΑ ΣΑΣ ΕΝΗΜΕΡΩΣΟΥΜΕ ΣΤΑ ΠΛΑΙΣΙΑ ΤΙΣ ΚΑΛΥΤΕΡΗΣ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑΣ ΟΤΙ, ΤΑ ΥΛΙΚΑ ΠΟΥ ΕΡΧΟΝΤΑΙ ΓΙΑ ΕΠΙΣΚΕΥΗ ΣΤΟ ΧΩΡΟ ΜΑΣ ΚΑΙ ΑΦΟΥ ΕΧΟΥΝ ΕΝΗΜΕΡΩΘΕΙ ΟΙ ΙΔΙΟΚΤΗΤΕΣ ΤΟΥΣ ΟΤΙ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΕΦΙΚΤΗ Η ΕΠΙΣΚΕΥΗ ΤΟΥΣ. ΤΑ ΚΡΑΤΑΜΕ ΤΟ ΠΟΛΥ 6 ΜΗΝΕΣ ΚΑΙ ΜΕΤΑ ΤΑ ΠΗΓΑΙΝΟΥΜΕ ΓΙΑ ΑΝΑΚΥΚΛΩΣΗ.ΤΟ ΙΔΙΟ ΙΣΧΥΕΙ ΚΑΙ ΓΙΑ ΤΑ ΥΛΙΚΑ ΠΟΥ ΟΙ ΙΔΙΟΚΤΗΤΕΣ ΤΟΥΣ ΔΗΛΩΝΟΥΝ ΑΔΙΑΦΟΡΙΑ.