Κυριακή 27 Φεβρουαρίου 2011

Τα πλεονεκτήματα των ακριβών συσκευών

Ενώ η πλειοψηφία των σχετικά προσιτών συσκευών διαθέτει σήμερα τεχνικά χαρακτηριστικά που πριν από μια δεκαετία δε συναντούσαμε ούτε στην κορυφή της γκάμας των εταιριών, υπάρχουν ορισμένα μοντέλα που η τιμή τους ξεφεύγει κατά πολύ από το μέσο όρο. Σε τι διαφέρουν όμως από τα ταπεινότερα αδέρφια τους;
Φυσικά, μια σημαντική παράμετρος είναι το στυλ και η αίσθηση διαφορετικότητας που προσφέρουν τα ακριβά μοντέλα- όπως ακριβώς συμβαίνει με τα αυτοκίνητα, τα έπιπλα, τα ρολόγια κτλ.Από την άλλη, υπάρχουν και αντικειμενικοί παράγοντες που δικαιολογούν το αυξημένο κόστος, τόσο όσον αφορά στην ποιότητα κατασκευής, όσο και σε επιπρόσθετες λειτουργίες.

Για παράδειγμα, τα πλέον ακριβά ψυγεία χαρακτηρίζονται από τεράστια χωρητικότητα, βελτιωμένη πρόσβαση, βαρύτερα ράφια και υλικά κατασκευής, πολλαπλές ζώνες ψύξης, εξειδικευμένες επιλογές εντοιχισμού, καθώς και ηλεκτρονικές ευκολίες όπως οθόνες LCD.

Τα πλυντήρια πιάτων που ξεφεύγουν οικονομικά συχνά διαθέτουν ανοξείδωτη επένδυση, καλύτερα μοτέρ και επιπλέον μόνωση που εγγυάται πιο αθόρυβη λειτουργία. Ειδικοί αισθητήρες «διαβάζουν» την ποιότητα του νερού για τη βελτιστοποίηση της απόδοσης, ενώ διαθέτουν πολλαπλές επιλογές προγραμμάτων.

Οι φούρνοι τέλος προσφέρουν τη δυνατότητα μαγειρέματος με κυκλοφορία θερμού αέρα, ανθεκτικότερη κατασκευή, πολλές δυνατότητες ελέγχου μέσω έξυπνων μενού και δυνατότητες προσαρμογής σε διαφορετικές απαιτήσεις μαγειρέματος.

Βέβαια, το ερώτημα σχετικά με το αν ο μέσος καταναλωτής αναζητά τα άνωθι χαρακτηριστικά παραμένει. Η αξιοπιστία είναι αναμφίβολα κάτι που ενδιαφέρει τους πάντες, αλλά ούτως ή άλλως οι σημερινές συσκευές έχουν βελτιωθεί σε όλα τα επίπεδα.

Αυτό που είναι όμως δεδομένο είναι η προθυμία ορισμένων καταναλωτών να ξεχωρίζουν ακόμη και μέσω των συσκευών που επιλέγουν- όσο και αν αυτό επιβαρύνει το κόστος αγοράς. Όπως ακριβώς με τα αυτοκίνητα και τα έπιπλα…


ΑΠΟ-syskeves.gr

ΝΟΩΝ technology

ΝΟΩΝ technology
Χαρά μας να σας εξυπηρετήσουμε.

Οικονομική Εναλλακτική Θέρμανση

ΘΑ ΘΕΛΑΜΕ ΝΑ ΣΑΣ ΕΝΗΜΕΡΩΣΟΥΜΕ ΣΤΑ ΠΛΑΙΣΙΑ ΤΙΣ ΚΑΛΥΤΕΡΗΣ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑΣ ΟΤΙ, ΤΑ ΥΛΙΚΑ ΠΟΥ ΕΡΧΟΝΤΑΙ ΓΙΑ ΕΠΙΣΚΕΥΗ ΣΤΟ ΧΩΡΟ ΜΑΣ ΚΑΙ ΑΦΟΥ ΕΧΟΥΝ ΕΝΗΜΕΡΩΘΕΙ ΟΙ ΙΔΙΟΚΤΗΤΕΣ ΤΟΥΣ ΟΤΙ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΕΦΙΚΤΗ Η ΕΠΙΣΚΕΥΗ ΤΟΥΣ. ΤΑ ΚΡΑΤΑΜΕ ΤΟ ΠΟΛΥ 6 ΜΗΝΕΣ ΚΑΙ ΜΕΤΑ ΤΑ ΠΗΓΑΙΝΟΥΜΕ ΓΙΑ ΑΝΑΚΥΚΛΩΣΗ.ΤΟ ΙΔΙΟ ΙΣΧΥΕΙ ΚΑΙ ΓΙΑ ΤΑ ΥΛΙΚΑ ΠΟΥ ΟΙ ΙΔΙΟΚΤΗΤΕΣ ΤΟΥΣ ΔΗΛΩΝΟΥΝ ΑΔΙΑΦΟΡΙΑ.