Παρασκευή 25 Φεβρουαρίου 2011

Γιατί το πλυντήριο πιάτων μου δεν καθαρίζει τα πιάτα;

Όταν το πλυντήριο πιάτων δεν αποδίδει τα μέγιστα, η ευθύνη συνήθως βαραίνει το χρήστη που συχνά παραλείπει να διαβάσει τις οδηγίες του κατασκευαστή. Τα πιο συχνά λάθη είναι τα ακόλουθα.
Η μεγαλύτερη παρανόηση πάνω στο συγκεκριμένο ζήτημα είναι η υποτιθέμενη αναγκαιότητα πρόπλυσης των πιάτων πριν τοποθετηθούν στο πλυντήριο. Η αντίληψη όμως ότι τα κάπως καθαρότερα πιάτα θα διευκολύνουν το έργο του πλυντηρίου είναι τελείως λανθασμένη.Το μόνο που χρειάζεται είναι να απομακρυνθεί το εναπομένον φαγητό από το πιάτο. Αντίθετα, το πρόχειρο πλύσιμο στο χέρι όχι μόνο συνεπάγεται δαπάνη ενέργειας και νερού, αλλά μειώνει και την απόδοση της συσκευής.

Για την ακρίβεια, σύμφωνα με το σχεδιαστή πλυντηρίων πιάτων της BSH Mike Edwards, τα απορρυπαντικά κατευθύνονται επιθετικά προς τα υπολείμματα τροφών και ποτών- αν όμως δεν υπάρχουν αρκετά υπολείμματα, τότε φθείρουν τα γυάλινα σκεύη προκαλώντας θολούρα.

Εξ’ίσου σημαντική είναι η σωστή δοσολογία του απορρυπαντικού, καθώς η υπερβολή έχει αντίστοιχα αρνητικά αποτελέσματα. Μάλιστα, η δοσολογία πρέπει να συναρτάται του πόσο λερωμένα είναι τα σκεύη και όχι του αριθμού τους. Για εύκολες περιπτώσεις, δε χρειάζεται να γεμίσετε τη θήκη.

Κατά τον Edwards, το απορρυπαντικό σε σκόνη είναι προτιμητέο γιατί έχει καλύτερα καθαριστικά αποτελέσματα, αλλά πρέπει να φυλάσσεται μακριά από την υγρασία.

Παράλληλα, η φόρτωση του πλυντηρίου πρέπει να γίνεται σύμφωνα με τις οδηγίες του κατασκευαστή, που έχει προβλέψει για τη σωστή τοποθέτηση των διαφόρων σκευών, ενώ δεν πρέπει να εμποδίζεται ο βραχίονας εκτόξευσης του νερού.

Επιπλέον, τα μεγάλα σκεύη (π.χ. μπωλ) πρέπει να τοποθετούνται ανάποδα, έτσι ώστε να μη συγκεντρώνεται βρώμικο νερό το οποίο μεταφέρεται από σκεύος σε σκεύος. Καλό είναι επίσης να μην τοποθετούνται αντικείμενα για τα οποία υπάρχει αμφιβολία ως προς το αν είναι κατάλληλα για πλύση σε πλυντήριο πιάτων, γιατί αποχρωματίζονται ή στρεβλώνουν.

Ο Wayne Morris, αντιπρόεδρος του Συνδέσμου Κατασκευαστών Οικιακών Συσκευών, υποστηρίζει πως το πρόγραμμα κανονικής πλύσης είναι το πλέον αποδοτικό, μιας και βάσει αυτού γίνονται όλες οι μετρήσεις και οι κατασκευαστές φροντίζουν να αποτελεί τη χρυσή τομή οικονομίας και απόδοσης. Σπάνια τα ειδικά προγράμματα αποδεικνύονται πραγματικά απαραίτητα.

Επίσης, συμβουλεύει το ακόλουθο: μόλις τελειώσει ο κύκλος πλύσης, ανοίξτε άμεσα την πόρτα. Τα σκεύη έχουν την υψηλότερη θερμοκρασία εκείνη τη στιγμή, και η υγρασία αποβάλλεται με ταχύτατους ρυθμούς- μέσα σε 5 με 10 λεπτά τα θα έχουν στεγνώσει απόλυτα! 

ΑΠΟ-syskeves.gr

ΝΟΩΝ technology

ΝΟΩΝ technology
Χαρά μας να σας εξυπηρετήσουμε.

Οικονομική Εναλλακτική Θέρμανση

ΘΑ ΘΕΛΑΜΕ ΝΑ ΣΑΣ ΕΝΗΜΕΡΩΣΟΥΜΕ ΣΤΑ ΠΛΑΙΣΙΑ ΤΙΣ ΚΑΛΥΤΕΡΗΣ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑΣ ΟΤΙ, ΤΑ ΥΛΙΚΑ ΠΟΥ ΕΡΧΟΝΤΑΙ ΓΙΑ ΕΠΙΣΚΕΥΗ ΣΤΟ ΧΩΡΟ ΜΑΣ ΚΑΙ ΑΦΟΥ ΕΧΟΥΝ ΕΝΗΜΕΡΩΘΕΙ ΟΙ ΙΔΙΟΚΤΗΤΕΣ ΤΟΥΣ ΟΤΙ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΕΦΙΚΤΗ Η ΕΠΙΣΚΕΥΗ ΤΟΥΣ. ΤΑ ΚΡΑΤΑΜΕ ΤΟ ΠΟΛΥ 6 ΜΗΝΕΣ ΚΑΙ ΜΕΤΑ ΤΑ ΠΗΓΑΙΝΟΥΜΕ ΓΙΑ ΑΝΑΚΥΚΛΩΣΗ.ΤΟ ΙΔΙΟ ΙΣΧΥΕΙ ΚΑΙ ΓΙΑ ΤΑ ΥΛΙΚΑ ΠΟΥ ΟΙ ΙΔΙΟΚΤΗΤΕΣ ΤΟΥΣ ΔΗΛΩΝΟΥΝ ΑΔΙΑΦΟΡΙΑ.