Πέμπτη 24 Φεβρουαρίου 2011

Πώς μπορώ να βελτιώσω την ποιότητα του αέρα στο σπίτι;

Το παρόν άρθρο αφορά στο πώς μπορεί κανείς να βελτιώσει την ποιότητα του αέρα εντός του σπιτιού με απλό τρόπο.
Η πλέον δεδομένη αλλά και αυτονόητη ενέργεια είναι φυσικά ο καθαρισμός. Το καθάρισμα των δαπέδων, επίπλων, τοίχων και ντουλαπιών μπορεί να μειώσει σημαντικά την παρουσία αλλεργιογόνων που ειδάλλως θα κατέληγαν στον αέρα.
Το φιλτράρισμα είναι επίσης βασική παράμετρος: η ηλεκτρική σκούπα και οι συσκευές θέρμανσης/ψύξης πρέπει να διαθέτουν αποδοτικά και καθαρά φίλτρα για να μην επιτρέπουν την κυκλοφορία αλλεργιογόνων στην ατμόσφαιρα.


Επίσης, για τον ίδιο λόγο, είναι σημαντικό οι συσκευές θέρμανσης/ψύξης να φέρνουν αέρα από έξω, ώστε να φρεσκάρεται ο εσωτερικός αέρας- φυσικά η εξωτερική μονάδα πρέπει να διαθέτει σύστημα φιλτραρίσματος.

Συνίσταται τέλος ο έλεγχος της υγρασίας- όσο χαμηλότερα επίπεδα τόσο καλύτερα, γιατί δεν ευνοείται η ανάπτυξη μυκήτων.

Οι απλές αυτές συμβουλές μπορεί να αποδειχθούν εξαιρετικά αποδοτικές για ανθρώπους που πάσχουν από αλλεργίες, αλλά γενικότερα μπορούν να συνεισφέρουν στη βελτίωση της «οικιακής» ποιότητας ζωής.

ΑΠΟ-syskeves.gr

ΝΟΩΝ technology

ΝΟΩΝ technology
Χαρά μας να σας εξυπηρετήσουμε.

Οικονομική Εναλλακτική Θέρμανση

ΘΑ ΘΕΛΑΜΕ ΝΑ ΣΑΣ ΕΝΗΜΕΡΩΣΟΥΜΕ ΣΤΑ ΠΛΑΙΣΙΑ ΤΙΣ ΚΑΛΥΤΕΡΗΣ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑΣ ΟΤΙ, ΤΑ ΥΛΙΚΑ ΠΟΥ ΕΡΧΟΝΤΑΙ ΓΙΑ ΕΠΙΣΚΕΥΗ ΣΤΟ ΧΩΡΟ ΜΑΣ ΚΑΙ ΑΦΟΥ ΕΧΟΥΝ ΕΝΗΜΕΡΩΘΕΙ ΟΙ ΙΔΙΟΚΤΗΤΕΣ ΤΟΥΣ ΟΤΙ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΕΦΙΚΤΗ Η ΕΠΙΣΚΕΥΗ ΤΟΥΣ. ΤΑ ΚΡΑΤΑΜΕ ΤΟ ΠΟΛΥ 6 ΜΗΝΕΣ ΚΑΙ ΜΕΤΑ ΤΑ ΠΗΓΑΙΝΟΥΜΕ ΓΙΑ ΑΝΑΚΥΚΛΩΣΗ.ΤΟ ΙΔΙΟ ΙΣΧΥΕΙ ΚΑΙ ΓΙΑ ΤΑ ΥΛΙΚΑ ΠΟΥ ΟΙ ΙΔΙΟΚΤΗΤΕΣ ΤΟΥΣ ΔΗΛΩΝΟΥΝ ΑΔΙΑΦΟΡΙΑ.