Παρασκευή 25 Φεβρουαρίου 2011

Συμβουλές χρήσης των κλιματιστικών μηχανημάτων

Δεν αμφιβάλλει κανείς πως στη χώρα μας τα οφέλη από τη χρήση του κλιματιστικού αντισταθμίζουν το σχετικά αυξημένο κόστος χρήσης σε σχέση με άλλες μεθόδους ελέγχου της θερμοκρασίας, αλλά αυτό δε σημαίνει πως δεν υπάρχουν περιθώρια για πιο αποδοτική αξιοποίηση των περί ων ο λόγος μηχανημάτων.
Αυτό το οποίο οφείλουν να γνωρίζουν οι αγοραστές πρώτα από όλα είναι το ότι ένα κλιματιστικό μεγάλης ισχύος δεν προσφέρει τίποτα παραπάνω σε χώρους που δεν απαιτούν τόσο ενεργοβόρα μηχανήματα.Ένα κλιματιστικό κατάλληλου μεγέθους αποδεικνύεται πιο αποδοτικό και οικονομικό καθώς δε χρειάζεται να σταματά και να ξεκινά διαρκώς τη λειτουργία του, αλλά δουλεύει σταθερά με όφελος στην απόδοση, τον έλεγχο της υγρασίας και την αίσθηση που προσλαμβάνει ο χρήστης.

Από εκεί και πέρα, καλό θα ήταν να γίνονται οι σεβαστές οι ακόλουθες συμβουλές για αποδοτική και οικονομική ψύξη:

• Υπερβολικά χαμηλή ρύθμιση θερμοκρασίας σημαίνει αύξηση της κατανάλωσης ρεύματος και συνακόλουθα του κόστους.
• Η ρύθμιση του θερμοστάτη σε πολύ χαμηλή θερμοκρασία κατά την έναρξη λειτουργίας δεν έχει κανένα αποτέλεσμα στην ταχύτητα ψύξης του χώρου.
• Η ρύθμιση του ανεμιστήρα στην υψηλότερη ταχύτητα έχει τα καλύτερα αποτελέσματα, εκτός και αν τα επίπεδα υγρασίας είναι πολύ υψηλά- σε αυτή την περίπτωση ρυθμίστε τον ανεμιστήρα σε χαμηλή ταχύτητα περιστροφής. Έτσι, η υγρασία θα απομακρυνθεί και η ψύξη θα είναι πιο ευχάριστη.
• Ο συνδυασμός ανεμιστήρα και κλιματιστικού βελτιώνει την διάχυση του ψυχρού αέρα, με καλύτερα αποτελέσματα χωρίς αύξηση της κατανάλωσης.
• Μην τοποθετείτε λάμπες ή τηλεοράσεις κοντά στις κλιματιστικές μονάδες, γιατί ο αισθητήρας του θερμοστάτη ανιχνεύει τη θερμότητα που εκπέμπεται και θέτει τη συσκευή σε λειτουργία για περισσότερη ώρα, χωρίς αυτό να χρειάζεται.
• Καλό είναι οι μονάδες του κλιματιστικού να βρίσκονται σε σκιερό μέρος, ει δυνατόν κάτω από φυτά. Μια εξωτερική μονάδα που βρίσκεται υπό σκιά καταναλώνει έως και 10% λιγότερο ρεύμα.

ΑΠΟ-syskeves.gr

ΝΟΩΝ technology

ΝΟΩΝ technology
Χαρά μας να σας εξυπηρετήσουμε.

Οικονομική Εναλλακτική Θέρμανση

ΘΑ ΘΕΛΑΜΕ ΝΑ ΣΑΣ ΕΝΗΜΕΡΩΣΟΥΜΕ ΣΤΑ ΠΛΑΙΣΙΑ ΤΙΣ ΚΑΛΥΤΕΡΗΣ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑΣ ΟΤΙ, ΤΑ ΥΛΙΚΑ ΠΟΥ ΕΡΧΟΝΤΑΙ ΓΙΑ ΕΠΙΣΚΕΥΗ ΣΤΟ ΧΩΡΟ ΜΑΣ ΚΑΙ ΑΦΟΥ ΕΧΟΥΝ ΕΝΗΜΕΡΩΘΕΙ ΟΙ ΙΔΙΟΚΤΗΤΕΣ ΤΟΥΣ ΟΤΙ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΕΦΙΚΤΗ Η ΕΠΙΣΚΕΥΗ ΤΟΥΣ. ΤΑ ΚΡΑΤΑΜΕ ΤΟ ΠΟΛΥ 6 ΜΗΝΕΣ ΚΑΙ ΜΕΤΑ ΤΑ ΠΗΓΑΙΝΟΥΜΕ ΓΙΑ ΑΝΑΚΥΚΛΩΣΗ.ΤΟ ΙΔΙΟ ΙΣΧΥΕΙ ΚΑΙ ΓΙΑ ΤΑ ΥΛΙΚΑ ΠΟΥ ΟΙ ΙΔΙΟΚΤΗΤΕΣ ΤΟΥΣ ΔΗΛΩΝΟΥΝ ΑΔΙΑΦΟΡΙΑ.