Παρασκευή 25 Φεβρουαρίου 2011

Διάταξη συσκευών στο χώρο σύμφωνα με τις αρχές του Feng Shui

Από τον τίτλο του άρθρου και μόνο, καταλαβαίνετε πως θα κινηθούμε σε χωράφια μάλλον ξένα για το χώρο των συσκευών- τόσο ξένα όσο είναι η αρχαία κινέζικη φιλοσοφία του Feng Shui με τις ανακληθείσες κινέζικες συσκευές. Μιας λοιπόν και η κουζίνα θεωρείται κομβικό σημείο για την αρχαία αυτή φιλοσοφία, ας δούμε τι λένε οι εκφραστές της για τη διάταξη των συσκευών στο χώρο αυτό.
Το πρώτο πράγμα που τονίζεται ως σημαντικό είναι η εποπτεία του χώρου, και προπαντός της εισόδου της κουζίνας, από το άτομο που μαγειρεύει. Η βασική ιδέα είναι πως όταν μαγειρεύει κανείς πρέπει να είναι σε θέση να βλέπει την πόρτα του δωματίου χωρίς να πάρει τα μάτια του από το φούρνο. Υποτίθεται πως αυτό δίνει κυριαρχική θέση στο μάγειρα.Στη συνήθη περίπτωση που η κουζίνα (ως συσκευή) βρίσκεται στον τοίχο, προτείνεται από τους ειδικούς του Feng Shui το εξής: κρεμάστε έναν καθρέπτη ή ένα γυαλιστερό φύλλο διακοσμητικού αλουμινίου πάνω από τη συσκευή, προκειμένου μέσω της αντανάκλασης να έχετε εποπτεία όλου του χώρου. Λένε, μάλιστα, πως όσο μεγαλύτερη είναι η αντανακλούσα επιφάνεια, τόσο περισσότερο διορθώνεται το λάθος της τοποθέτησης της κουζίνας στον τοίχο.

Αν πάλι, η ιδέα της εποπτείας του χώρου σας ενθουσίασε, μπορείτε να φτιάξετε μια νησίδα μαγειρέματος στο κέντρο είτε της κουζίνας, είτε του «Μεγάλου Δωματίου, το οποίο περιλαμβάνει το καθιστικό και την τραπεζαρία.
Οι ιδέες αυτές και η ορολογία, υπενθυμίζουμε, ανήκει στους δασκάλους του Feng Shui.

Ας δούμε τώρα τι συστήνεται γενικότερα για την τοποθέτηση των συσκευών στο δεδομένο χώρο.

Οι συσκευές λοιπόν πρέπει να τοποθετούνται έτσι ώστε να σχηματίζουν ένα τρίγωνο, στις κορυφές του οποίου βρίσκονται ο νεροχύτης, το ψυγείο και η κουζίνα. Θα πρέπει να απέχουν μεταξύ τους 2 με 2.5 μέτρα, ώστε ναι μεν να υπάρχει ευχέρεια, αλλά και να μειώνονται οι επαναλαμβανόμενες κινήσεις.

Εμβαθύνοντας στη φιλοσοφία του Feng Shui, χάρη στην τριγωνική αυτή διάταξη των συσκευών, γίνεται πιο εύκολο να τοποθετήσετε ξεχωριστά τα στοιχεία της φωτιάς (κουζίνα, εστίες, φούρνος μικροκυμάτων κτλ) από τα στοιχεία του νερού (ψυγείο, πλυντήριο πιάτων, νεροχύτης κτλ). Για να διαχωριστούν μεταξύ τους, μπορείτε να τοποθετήσετε ανάμεσα κάτι φτιαγμένο από ξύλο ή έστω αντιπροσωπευτικό του ξύλου, όπως ένα φυτό ή μια εικόνα ενός φυτού.

Όταν πάλι μαγειρεύετε, είναι καλό να χρησιμοποιείτε διαδοχικά όλα τα μάτια της κουζίνας, και όχι μόνο ένα κατ’ εξακολούθηση. Αυτό συμβολίζει το ότι θα λάβετε χρήματα από πολλές πηγές και όχι μόνο από μία- αν δουλέψει αυτό πάντως προτιθέμεθα να μαγειρεύουμε 24 ώρες το 24ωρο.
Επίσης ξεχάστε το φούρνο μικροκυμάτων. Στο Feng Shui πρέπει να αποφεύγονται οι γρήγορες και πρόχειρες λύσεις, γιατί δεν οδηγούν στην απόλυτη γαλήνη του νου.

Πολύ βασικό είναι το να πετάξετε όλες τις χαλασμένες συσκευές από την κουζίνα. Είναι καλύτερο να μην έχετε μπλέντερ- παρά να χρησιμοποιείτε ένα που δε λειτουργεί και τόσο καλά.

Αντίστοιχα, ο χώρος πρέπει να είναι καθαρός και τακτοποιημένος.

ΑΠΟ-syskeves.gr

ΝΟΩΝ technology

ΝΟΩΝ technology
Χαρά μας να σας εξυπηρετήσουμε.

Οικονομική Εναλλακτική Θέρμανση

ΘΑ ΘΕΛΑΜΕ ΝΑ ΣΑΣ ΕΝΗΜΕΡΩΣΟΥΜΕ ΣΤΑ ΠΛΑΙΣΙΑ ΤΙΣ ΚΑΛΥΤΕΡΗΣ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑΣ ΟΤΙ, ΤΑ ΥΛΙΚΑ ΠΟΥ ΕΡΧΟΝΤΑΙ ΓΙΑ ΕΠΙΣΚΕΥΗ ΣΤΟ ΧΩΡΟ ΜΑΣ ΚΑΙ ΑΦΟΥ ΕΧΟΥΝ ΕΝΗΜΕΡΩΘΕΙ ΟΙ ΙΔΙΟΚΤΗΤΕΣ ΤΟΥΣ ΟΤΙ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΕΦΙΚΤΗ Η ΕΠΙΣΚΕΥΗ ΤΟΥΣ. ΤΑ ΚΡΑΤΑΜΕ ΤΟ ΠΟΛΥ 6 ΜΗΝΕΣ ΚΑΙ ΜΕΤΑ ΤΑ ΠΗΓΑΙΝΟΥΜΕ ΓΙΑ ΑΝΑΚΥΚΛΩΣΗ.ΤΟ ΙΔΙΟ ΙΣΧΥΕΙ ΚΑΙ ΓΙΑ ΤΑ ΥΛΙΚΑ ΠΟΥ ΟΙ ΙΔΙΟΚΤΗΤΕΣ ΤΟΥΣ ΔΗΛΩΝΟΥΝ ΑΔΙΑΦΟΡΙΑ.