Κυριακή 20 Φεβρουαρίου 2011

Smartphones: προστατευτείτε από τους hackers

Η τεχνολογία των κινητών τηλεφώνων γίνεται ολοένα και πιο ισχυρή και οι κινητές τηλεφωνικές συσκευές μοιάζουν όλο και περισσότερο με έναν μικρό προσωπικό υπολογιστή παρά με μια απλή συσκευή τηλεφώνου.Επιπλέον, η διαθεσιμότητα εφαρμογών με τις οποίες οι χρήστες μπορούν να πραγματοποιούν εύκολα τραπεζικές συναλλαγές, online αγορές, κρατήσεις πτήσεων, αλλά και απλή περιήγηση στο διαδίκτυο, ενθαρρύνει τους χρήστες ακόμα περισσότερο να χρησιμοποιούν τις φορητές τους συσκευές.
Η απότομη αύξηση της δημοτικότητας των smartphone άνοιξε ταυτόχρονα νέες πόρτες για κακόβουλες επιθέσεις. Πολλοί από εμάς δεν έχουμε την επίγνωση των κινδύνων που παραμονεύουν χρησιμοποιώντας μια φορητή συσκευή smartphone για να πραγματοποιήσουμε τις αγορές μας, με αποτέλεσμα να μη γνωρίζουμε και πώς να προστατευθούμε από τους χιλιάδες νέους κινδύνους.
Για το λόγο αυτό παραθέτουμε μερικές χρήσιμες συμβουλές για να αισθανόμαστε μεγαλύτερη ασφάλεια κατά την χρήση των smartphone, ελαχιστοποιώντας οποιοδήποτε ενδεχόμενο κακόβουλης ενέργειας:
1.Διατηρήστε το λειτουργικό σύστημα του κινητού σας ενημερωμένο, όπως οφείλετε να κάνετε και με τον προσωπικό σας υπολογιστή.
2.Εγκαταστήστε μια εφαρμογή ασφάλειας, ώστε να διασφαλίσετε τη φυσική υπόσταση του κινητού αλλά κυρίως τα δεδομένα που περιέχει.
3.Να είστε αρκετά προσεκτικοί όταν επιλέγετε οποιονδήποτε υπερσύνδεσμο. Οι επιθέσεις phishing και οι διάφορες τεχνικές εξαπάτησης των χρηστών είναι πλέον αρκετά δημοφιλείς, αποσπώντας προσωπικά στοιχεία και δεδομένα χωρίς φυσικά την συγκατάβαση του χρήστη.
4.Ελέγξτε ότι η ιστοσελίδα που επιθυμείτε να εισέλθετε ειδικά όταν πρόκειται να πραγματοποιήσετε αγορές μέσω διαδικτύου, ξεκινά με https, προτού εισάγετε ευαίσθητα προσωπικά δεδομένα.
5.Αποφύγετε να κάνετε συναλλαγές όταν είστε συνδεδεμένοι σε κάποιο δημόσιο δίκτυο, διότι μπορεί να μην είναι ασφαλές.
6.Οι εφαρμογές που εγκαθιστάτε να προέρχονται από έμπιστη πηγή και μόνο.
7.Θα πρέπει πάντοτε να ελέγχετε την πρόσβαση στα δεδομένα και στις λειτουργίες της συσκευής που έχει κάθε εφαρμογή.
Δυστυχώς δεν μπορεί κάποιος να σας εγγυηθεί απόλυτη ασφάλεια στο διαδίκτυο. Μπορείτε όμως σίγουρα εφαρμόζοντας τις πιο απλές τακτικές να εμποδίσετε το μεγαλύτερο ποσοστό των κακόβουλων εισβολών που πραγματοποιούνται σε βάρος σας.

ΑΠΟ-dealnews.gr

ΝΟΩΝ technology

ΝΟΩΝ technology
Χαρά μας να σας εξυπηρετήσουμε.

Οικονομική Εναλλακτική Θέρμανση

ΘΑ ΘΕΛΑΜΕ ΝΑ ΣΑΣ ΕΝΗΜΕΡΩΣΟΥΜΕ ΣΤΑ ΠΛΑΙΣΙΑ ΤΙΣ ΚΑΛΥΤΕΡΗΣ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑΣ ΟΤΙ, ΤΑ ΥΛΙΚΑ ΠΟΥ ΕΡΧΟΝΤΑΙ ΓΙΑ ΕΠΙΣΚΕΥΗ ΣΤΟ ΧΩΡΟ ΜΑΣ ΚΑΙ ΑΦΟΥ ΕΧΟΥΝ ΕΝΗΜΕΡΩΘΕΙ ΟΙ ΙΔΙΟΚΤΗΤΕΣ ΤΟΥΣ ΟΤΙ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΕΦΙΚΤΗ Η ΕΠΙΣΚΕΥΗ ΤΟΥΣ. ΤΑ ΚΡΑΤΑΜΕ ΤΟ ΠΟΛΥ 6 ΜΗΝΕΣ ΚΑΙ ΜΕΤΑ ΤΑ ΠΗΓΑΙΝΟΥΜΕ ΓΙΑ ΑΝΑΚΥΚΛΩΣΗ.ΤΟ ΙΔΙΟ ΙΣΧΥΕΙ ΚΑΙ ΓΙΑ ΤΑ ΥΛΙΚΑ ΠΟΥ ΟΙ ΙΔΙΟΚΤΗΤΕΣ ΤΟΥΣ ΔΗΛΩΝΟΥΝ ΑΔΙΑΦΟΡΙΑ.