Παρασκευή 26 Νοεμβρίου 2021

Θέρμανση στο σπίτι: Καλύτερη απόδοση, λιγότερα έξοδα!

Εγκατάσταση συστήματος κλιματισμού
Ηλεκτρολογικές Εγκαταστάσεις
Η θέρμανση είναι η βασική πηγή εξόδων για κάθε σπίτι – ειδικά την περίοδο του χειμώνα. Οι τρόποι για να ζεστάνεις τον χώρο σου είναι πολλοί και διαφορετικοί, ωστόσο πρέπει να εξασφαλίσεις ότι η διαδικασία γίνεται αποδοτικά. Πώς θα το πετύχεις αυτό; Περιορίζοντας τις απώλειες και ακολουθώντας πρακτικές συμβουλές για ζεστή ατμόσφαιρα και μειωμένα κόστη θέρμανσης. Ξεκινάμε;

Η πρώτη συμβουλή είναι πολύ απλή: Άσε τον ήλιο να κάνει τη δουλειά για σένα. Τις ημέρες που το ψύχος δεν είναι… πολικό, αν ο χώρος σου λούζεται με άπλετο φως, σίγουρα θα δημιουργηθεί μια ευχάριστη θερμοκρασία, που δεν θα απαιτεί τη λειτουργία καλοριφέρ, σόμπας κ.α. Άνοιξε, λοιπόν, τις κουρτίνες κι άσε τον ήλιο να βοηθήσει!

Μετά τις κουρτίνες σειρά παίρνουν τα παράθυρα και οι πόρτες. Ένας από τους συνηθέστερους λόγους που ο χώρος χάνει πολλή από τη θερμότητά του είναι μέσω του αέρα που κυκλοφορεί από τις διάφορες εξόδους. Φρόντισε, λοιπόν, οι πόρτες και τα παράθυρα να είναι καλά κλειστά όταν θερμαίνεις το χώρο. Μπλόκαρε τα σημεία όπου ο αέρας ξεφεύγει, για να έχεις τις λιγότερες δυνατές απώλειες.

Εγκατάσταση συστήματος κλιματισμού
Ηλεκτρολογικές Εγκαταστάσεις
Αν στο σπίτι του έχεις αυτόνομη θέρμανση, κράτα τον θερμοστάτη σε μια λογική θερμοκρασία. Δεν χρειάζεται, για παράδειγμα, να είναι ρυθμισμένος στους 25°C, για να ζεσταθεί αποδοτικά ο χώρος. Με τη θερμοκρασία μεταξύ 18-21°C το σπίτι ζεσταίνεται ικανοποιητικά. Παραπάνω από αυτό το εύρος απλώς σπαταλάς πολλή ενέργεια για να φτάσεις σε θερμοκρασία που δεν χρειάζεσαι, αφού μερικοί βαθμοί χαμηλότερα αρκούν για να δημιουργήσουν ζεστή ατμόσφαιρα. Μη ξεχνάς ότι ανεβάζοντας τη θερμοκρασία απότομα δεν ζεσταίνεται το σπίτι πιο γρήγορα, απλώς οι θερμαντικές συσκευές λειτουργούν πιο έντονα, με αποτέλεσμα να καταναλώνουν περισσότερη ενέργεια.

Ένας ακόμα παράγοντας που συνδέεται με την αίσθηση του κρύου είναι η υγρασία. Ένας χώρος με αυξημένη υγρασία γίνεται αισθητός ως πιο ψυχρός ασχέτως θερμοκρασίας. Γι’ αυτό και ένας αφυγραντήρας είναι πολύ σημαντικός το χειμώνα. Επιπλέον ο αφυγραντήρας θα δημιουργήσει υγιεινότερη ατμόσφαιρα στον αέρα, αν εξοπλίζεται με ιονιστή και καθαριστή αέρα.

Όσο καλή δουλειά κι αν κάνει ο ιονιστής, βέβαια, η συχνή κυκλοφορία του εξωτερικού αέρα είναι απαραίτητη. Σε αυτή την περίπτωση, αναγκαστικά, θα χάσεις θερμότητα, καθώς πρέπει να κρατήσεις για κάποια ώρα ανοιχτά τα παράθυρα. Όπως είπαμε, όμως, ο ήλιος είναι φίλος. Άνοιξε τα παράθυρα τις ώρες με την περισσότερη ηλιοφάνεια, για να μειώσεις τις επιπτώσεις των χαμηλών θερμοκρασιών και μη κρατάς ανοιχτή τη θέρμανση εκείνες τις ώρες.

Εγκατάσταση συστήματος κλιματισμού
Ηλεκτρολογικές Εγκαταστάσεις
Ένας ακόμα έξυπνος τρόπος για να ζεστάνεις αποτελεσματικά το χώρο σου και να μειώσεις τα έξοδα θέρμανσης είναι να ζεστάνεις μόνο τα δωμάτια που χρειάζεται. Αυτό μπορείς να το κάνεις με ένα καλοριφέρ, έναν θερμοπομπό, ένα αερόθερμο ή ακόμα και με το air condition. Επιλέγοντας να ζεστάνεις μόνο τα δωμάτια/σημεία που πραγματικά χρειάζεται, αποφεύγεις να σπαταλάς άσκοπα ενέργεια για να ζεστάνεις έναν χώρο τον οποίο δεν χρησιμοποιείς συχνά.

Όποια συσκευή και να επιλέξεις, δώσε μεγάλη σημασία στην ενεργειακή της απόδοση. Επιλέγοντας ένα μοντέλο με χαμηλές απαιτήσεις ενέργειας εξασφαλίζεις ότι η κατανάλωση ρεύματος θα είναι λιγότερη και ο λογαριασμός φθηνότερος. Επιπλέον οι συσκευές αυτές είναι πιο «πράσινες», συμβάλλοντας πολύ λιγότερο στο ενεργειακό αποτύπωμα του σπιτιού σου, κάτι το οποίο είναι ένας παράγοντας που θα έπρεπε να μας απασχολεί όλους.

Για τους μικρούς χώρους, όπως το μπάνιο, ένα αερόθερμο είναι συνήθως αρκετό. Για μεγαλύτερα δωμάτια θα σου προτείναμε τη λύση θερμοπομπού ή ενός καλοριφέρ. Το air condition είναι μια καλή λύση για να ζεστάνεις μεγάλους χώρους ή πολλά δωμάτια μαζί ενώ θα σε βοηθήσει σημαντικά στην ψύξη το καλοκαίρι.
Για οποιαδήποτε ανάγκη θέρμανσης και για άμεση και ποιοτική εξυπηρέτηση επικοινωνήστε μαζί μας.
ΑΠΟ:https://mediatrends.mediamarkt.gr/

ΝΟΩΝ technology

ΝΟΩΝ technology
Χαρά μας να σας εξυπηρετήσουμε.

Οικονομική Εναλλακτική Θέρμανση

ΘΑ ΘΕΛΑΜΕ ΝΑ ΣΑΣ ΕΝΗΜΕΡΩΣΟΥΜΕ ΣΤΑ ΠΛΑΙΣΙΑ ΤΙΣ ΚΑΛΥΤΕΡΗΣ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑΣ ΟΤΙ, ΤΑ ΥΛΙΚΑ ΠΟΥ ΕΡΧΟΝΤΑΙ ΓΙΑ ΕΠΙΣΚΕΥΗ ΣΤΟ ΧΩΡΟ ΜΑΣ ΚΑΙ ΑΦΟΥ ΕΧΟΥΝ ΕΝΗΜΕΡΩΘΕΙ ΟΙ ΙΔΙΟΚΤΗΤΕΣ ΤΟΥΣ ΟΤΙ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΕΦΙΚΤΗ Η ΕΠΙΣΚΕΥΗ ΤΟΥΣ. ΤΑ ΚΡΑΤΑΜΕ ΤΟ ΠΟΛΥ 6 ΜΗΝΕΣ ΚΑΙ ΜΕΤΑ ΤΑ ΠΗΓΑΙΝΟΥΜΕ ΓΙΑ ΑΝΑΚΥΚΛΩΣΗ.ΤΟ ΙΔΙΟ ΙΣΧΥΕΙ ΚΑΙ ΓΙΑ ΤΑ ΥΛΙΚΑ ΠΟΥ ΟΙ ΙΔΙΟΚΤΗΤΕΣ ΤΟΥΣ ΔΗΛΩΝΟΥΝ ΑΔΙΑΦΟΡΙΑ.