Κυριακή 27 Φεβρουαρίου 2011

Η διάρκεια ζωής των συσκευών

Σύμφωνα με μία ακόμη έρευνα του περιοδικού Consumer Reports, κάθε κατηγορία συσκευών διακρίνεται από διαφορετικό μέσο όρο ζωής, ο οποίος κατά βάση ορίζεται από την αντοχή των συστατικών μερών.
Όταν ο καταναλωτής γνωρίζει την διάρκεια ζωής των συσκευών, μπορεί πιο εύκολα να αποφασίσει εάν συμφέρει να επισκευάσει μια παλιά συσκευή.
Βέβαια, στην απόφαση νέας αγοράς συχνά βαραίνει και η ανάγκη για κάτι καινούριο, το οποίο επιπλέον μπορεί να συντελέσει στην αναμόρφωση του χώρου- π.χ. ανοξείδωτες συσκευές στην κουζίνα.Από την άλλη, η ενεργειακή απόδοση των νέων συσκευών, συνυπολογίζοντας το κόστος επισκευών των παλαιότερων ενεργοβόρων, μπορεί να συντελέσει σε γρήγορη απόσβεση μέσω των λογαριασμών ηλεκτρικού και νερού.

Η διάρκεια ζωής κάθε συσκευής, κατά μέσο όρο πάντα, ακολουθεί:

6 χρόνια: Σκουπιδοφάγος
9 χρόνια: Πλυντήριο πιάτων, φούρνος μικροκυμάτων
10 χρόνια: Πλυντήριο
13 χρόνια: Ψυγείο, στεγνωτήριο, ηλεκτρική κουζίνα
14 χρόνια: Απορροφητήρας
10-15 χρόνια: Κλιματιστικό
15 χρόνια: Κουζίνα αερίου

Φυσικά, δεδομένου πως πάντα υπάρχουν εξαιρέσεις, δε μπορεί να προβλέψει κανείς με σιγουριά πότε κάθε συσκευή θα παραδώσει το πνεύμα. Είναι όμως εφικτό να υπολογίσει κανείς πότε συμφέρει να προβεί σε επισκευή ή αντικατάσταση όταν προκύψει μια σημαντική βλάβη.


ΑΠΟ-syskeves.gr

ΝΟΩΝ technology

ΝΟΩΝ technology
Χαρά μας να σας εξυπηρετήσουμε.

Οικονομική Εναλλακτική Θέρμανση

ΘΑ ΘΕΛΑΜΕ ΝΑ ΣΑΣ ΕΝΗΜΕΡΩΣΟΥΜΕ ΣΤΑ ΠΛΑΙΣΙΑ ΤΙΣ ΚΑΛΥΤΕΡΗΣ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑΣ ΟΤΙ, ΤΑ ΥΛΙΚΑ ΠΟΥ ΕΡΧΟΝΤΑΙ ΓΙΑ ΕΠΙΣΚΕΥΗ ΣΤΟ ΧΩΡΟ ΜΑΣ ΚΑΙ ΑΦΟΥ ΕΧΟΥΝ ΕΝΗΜΕΡΩΘΕΙ ΟΙ ΙΔΙΟΚΤΗΤΕΣ ΤΟΥΣ ΟΤΙ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΕΦΙΚΤΗ Η ΕΠΙΣΚΕΥΗ ΤΟΥΣ. ΤΑ ΚΡΑΤΑΜΕ ΤΟ ΠΟΛΥ 6 ΜΗΝΕΣ ΚΑΙ ΜΕΤΑ ΤΑ ΠΗΓΑΙΝΟΥΜΕ ΓΙΑ ΑΝΑΚΥΚΛΩΣΗ.ΤΟ ΙΔΙΟ ΙΣΧΥΕΙ ΚΑΙ ΓΙΑ ΤΑ ΥΛΙΚΑ ΠΟΥ ΟΙ ΙΔΙΟΚΤΗΤΕΣ ΤΟΥΣ ΔΗΛΩΝΟΥΝ ΑΔΙΑΦΟΡΙΑ.