Δευτέρα 28 Φεβρουαρίου 2011

Τι είναι οι αντλίες θερμότητας;

Οι αντλίες θερμότητας είναι υψηλής απόδοσης συσκευές θέρμανσης-ψύξης για οικιακή χρήση. Απορροφούν θερμότητα από τον εξωτερικό αέρα (έτσι λέγονται αέρα - αέρα ή αέρα - νερού αντλίες θερμότητας), από το νερό ( νερού - νερού αντλίες θερμότητας) ή από το έδαφος ( εδάφους - αέρα ή εδάφους νερού αντλίες θερμότητας) και την μεταφέρουν στο σπίτι σας. Ο κύκλος λειτουργίας των αντλιών θερμότητας είναι πλήρως αναστρέψιμος, έτσι που μπορεί να χρησιμοποιηθούν τόσο για θέρμανση όσο και για ψύξη.
Αντλίες θερμότητας της Daikin: Υψηλής ενεργειακής απόδοσης Η Daikin έχει πάνω από 50 χρόνια εμπειρίας στην τεχνολογία των αντλιών θερμότητας ( αέρα- αέρα και αέρα- νερού).
Αυτή η τεχνολογική εξειδίκευση ενσωματώνει νέας γενιάς αντλίες θερμότητας στην αγορά που είναι πιο αποδοτικές και εκπέμπουν λιγότερο CO2 σε σχέση με τα ορυκτά καύσιμα που χρησιμοποιούν οι συμβατικοί λέβητες. Η απόδοση μιας αντλίας θερμότητας μετράται με τον COP (Coefficient of Performance- Συντελεστής απόδοσης λειτουργίας), και οι αντλίες θερμότητας της Daikin μπορούν να επιτύχουν COP μέχρι και 5: Αυτό συμαίνει ότι για κάθε μονάδα καταναλισκόμενης ενέργειας παράγουν 5 μονάδες θερμικής ή ψυκτικής ισχύος.

Πόσο αποδοτικές είναι οι αντλίες θερμότητας της Daikin's; Η αντλία θερμότητας αέρα - νερού της Daikin, Daikin Altherma, απορροφά το μεγαλύτερο ποσό ενέργειας - μέχρι και τα δύο τρίτα - από τον αέρα του περιβάλλοντος και όχι καταναλώντας υψηλής περιεκτικότητας σε άνθρακα ορυκτά καύσιμα! Το υπόλοιπο ένα τρίτο της ενέργειας που απαιτείτει για την αύξηση της θερμοκρασίας της ανακτόμενης θερμότητας σοτ επιθημητό επίπεδο λαμβάνεται μέσω ηλεκτρικά κινούμενου συμπιεστή. Αυτός είναι ο λόγος που οι αντλίες θερμότητας όπως η Daikin Altherma μειώνουν τις εκπομπές άνθρακα πάνω από 50%* συγκρινόμενες με συμβατικά συστήματα θέρμανσης που χρησιμοποιούν ορυκτά καύσιμα και μειώνουν την κατανάλωση ενέργειας πάνω από 30%**!


ΑΠΟ-daikin.gr

ΝΟΩΝ technology

ΝΟΩΝ technology
Χαρά μας να σας εξυπηρετήσουμε.

Οικονομική Εναλλακτική Θέρμανση

ΘΑ ΘΕΛΑΜΕ ΝΑ ΣΑΣ ΕΝΗΜΕΡΩΣΟΥΜΕ ΣΤΑ ΠΛΑΙΣΙΑ ΤΙΣ ΚΑΛΥΤΕΡΗΣ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑΣ ΟΤΙ, ΤΑ ΥΛΙΚΑ ΠΟΥ ΕΡΧΟΝΤΑΙ ΓΙΑ ΕΠΙΣΚΕΥΗ ΣΤΟ ΧΩΡΟ ΜΑΣ ΚΑΙ ΑΦΟΥ ΕΧΟΥΝ ΕΝΗΜΕΡΩΘΕΙ ΟΙ ΙΔΙΟΚΤΗΤΕΣ ΤΟΥΣ ΟΤΙ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΕΦΙΚΤΗ Η ΕΠΙΣΚΕΥΗ ΤΟΥΣ. ΤΑ ΚΡΑΤΑΜΕ ΤΟ ΠΟΛΥ 6 ΜΗΝΕΣ ΚΑΙ ΜΕΤΑ ΤΑ ΠΗΓΑΙΝΟΥΜΕ ΓΙΑ ΑΝΑΚΥΚΛΩΣΗ.ΤΟ ΙΔΙΟ ΙΣΧΥΕΙ ΚΑΙ ΓΙΑ ΤΑ ΥΛΙΚΑ ΠΟΥ ΟΙ ΙΔΙΟΚΤΗΤΕΣ ΤΟΥΣ ΔΗΛΩΝΟΥΝ ΑΔΙΑΦΟΡΙΑ.