Τετάρτη 16 Φεβρουαρίου 2011

Με 3D ταμπλέτα απαντά η LG


Το μέλλον της τεχνολογίας πετάει στα σύννεφα!

Είναι η αγορά που τρέχει, με φρενήρεις ρυθμούς, τις εξελίξεις στον χώρο της τεχνολογίας; Εκείνοι που φαίνεται να γνωρίζουν απαντούν με βεβαιότητα πως ναι και εμφανίζονται διστακτικοί να ορίσουν το πως ακριβώς θα είναι το αύριο. Το μόνο σίγουρο; Θα είναι ένα αύριο ανά πάσα ώρα και στιγμή δικτυωμένο. 


«Μόνο η φαντασία μας μπορεί να σταθεί εμπόδιο», είπε με το καλημέρα σήμερα, στο 
Παγκόσμιο Συνέδριο Κινητής Τηλεφωνίας, ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της Ericsson, Χανς Βέστμπεργκ, αναφερόμενος στις δυνάμεις που θα κατευθύνουν την online καθημερινότητα δισεκατομμυρίων χρηστών: Φορητότητα (mobility), ευρυζωνικότητα (broadband) και το αποκαλούμενο στα ελληνικά υπολογιστικό σύννεφο (cloud). Δηλαδή, η διαρκής δυνατότητα γρήγορης πρόσβασης σε online περιεχόμενο από διαφορετικές φορητές συσκευές, είτε αυτό αφορά την αποτύπωση της ψηφιακής μας ζωής, είτε την πλήρη αυτοματοποίηση μιας σειράς κοινωνικών δραστηριοτήτων, την αναπαραγωγή ψηφιακού περιεχομένου ή την απομακρυσμένη πρόσβαση σε υπηρεσίες και πληροφοριακό υλικό.

Μάλιστα, ο αριθμός των χρηστών ασύρματων ευρυζωνικών δικτύων εκτιμάται ότι θα προσεγγίσει τα πέντε δισεκατομμύρια στο τέλος του 2016.

Και εφόσον η αγορά είναι αυτή που όπως φαίνεται κάνει πλέον κουμάντο, με τις εταιρείες να ακολουθούν πιστά τα “θέλω” των καταναλωτών, η LG μπήκε με τη σειρά της στον κόσμο των tablet pc. Ο λαός ταμπλέτα θέλει και οι εταιρείες σπεύδουν -όπως συνέβη και πριν από έναν μήνα στο CES του Λας Βέγκας- να απαντήσουν με νέες συσκευές που πλέον εκτός από την εμφάνιση διαθέτουν και την άνεση της υπολογιστικής ισχύς των πολυπύρηνων επεξεργαστών. Πιθανό αποτέλεσμα, πολύ σύντομα, να απειλήσουν τον μικρόκοσμο των netbook.

Η ταμπλέτα της LG κρατά την κληρονομία του ονόματος Optimus (με το απαραίτητο συνοδευτικό Pad), από την επιτυχημένη σειρά τηλεφώνων και έρχεται να πλασαριστεί –όσον αφορά το μέγεθος- ένα κλικ κάτω από το iPad, προς χάρη της εργονομίας και ένα βήμα μπροστά από τον ανταγωνισμό στον τομέα της τρισδιάστατης λήψης περιεχομένου. Οθόνη 8,9 ιντσών, που επιτρέπει το ιδιαίτερα πρακτικό κράτημα με το ένα χέρι και διπλή στερεοσκοπική κάμερα (στα 5 Mpixel), για την τρισδιάστατη αποτύπωση των στιγμών μας.

Λειτουργεί με τη νέα, προσαρμοσμένη στα χαρακτηριστικά της κατηγορίας, έκδοση 3.0 του Android, μπορεί να συνδεθεί τοπικά και μέσω 3G σε δίκτυα υψηλών ταχυτήτων (HSPA+ / 802.11b/g/n) και να μεταφέρει το αναπαραγόμενο υλικό υψηλής ευκρίνειας απευθείας στην τηλεόρασή μας.

Παράλληλα, παρουσιάστηκε και η ανανεωμένη σειρά κινητών τηλεφώνων, με το Optimus 3D να προβάλει τρισδιάστατο και εντυπωσιακό. Εκτός από τη δυνατότητα λήψης 3D περιεχομένου, επιτρέπει και την αναπαραγωγή του, δημιουργώντας χωρίς γυαλιά τη ψευδαίσθηση του βάθους στην 4,3 ιντσών οθόνη του.


ΑΠΟ-protothema.gr

ΝΟΩΝ technology

ΝΟΩΝ technology
Χαρά μας να σας εξυπηρετήσουμε.

Οικονομική Εναλλακτική Θέρμανση

ΘΑ ΘΕΛΑΜΕ ΝΑ ΣΑΣ ΕΝΗΜΕΡΩΣΟΥΜΕ ΣΤΑ ΠΛΑΙΣΙΑ ΤΙΣ ΚΑΛΥΤΕΡΗΣ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑΣ ΟΤΙ, ΤΑ ΥΛΙΚΑ ΠΟΥ ΕΡΧΟΝΤΑΙ ΓΙΑ ΕΠΙΣΚΕΥΗ ΣΤΟ ΧΩΡΟ ΜΑΣ ΚΑΙ ΑΦΟΥ ΕΧΟΥΝ ΕΝΗΜΕΡΩΘΕΙ ΟΙ ΙΔΙΟΚΤΗΤΕΣ ΤΟΥΣ ΟΤΙ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΕΦΙΚΤΗ Η ΕΠΙΣΚΕΥΗ ΤΟΥΣ. ΤΑ ΚΡΑΤΑΜΕ ΤΟ ΠΟΛΥ 6 ΜΗΝΕΣ ΚΑΙ ΜΕΤΑ ΤΑ ΠΗΓΑΙΝΟΥΜΕ ΓΙΑ ΑΝΑΚΥΚΛΩΣΗ.ΤΟ ΙΔΙΟ ΙΣΧΥΕΙ ΚΑΙ ΓΙΑ ΤΑ ΥΛΙΚΑ ΠΟΥ ΟΙ ΙΔΙΟΚΤΗΤΕΣ ΤΟΥΣ ΔΗΛΩΝΟΥΝ ΑΔΙΑΦΟΡΙΑ.