Δευτέρα 9 Ιανουαρίου 2017

Τι είναι ενεργειακή κλάση;

Ενεργειακή κλάση είναι μία κλίμακα που αποτελείται από γράμματα τα οποία ορίζουν πόσο ρεύμα καταναλώνει μία ηλεκτρική συσκευή όπως πχ ένα κλιματιστικό, ένα ψυγείο, ένα πλυντήριο, κλπ. 

Ξεκινάει από το Α και φτάνει έως το F. 

Πχ ένα κλιματιστικό που έχει ενεργειακή κλάση Α σε σχέση με ένα που έχει ενεργειακή κλάση Β, καταναλώνει λιγότερο ρεύμα, παράγοντας όμως το ίδιο αποτέλεσμα με αυτό που έχει Β. 

Επίσης υπάρχουν και ηλεκτρικές συσκευές που "καίνε" ακόμα λιγότερο από το υψηλότερο Α, οπότε σε αυτές προστίθεται ένα +. 

Για παράδειγμα μία που είναι κλάσης Α+ καίει λιγότερο από μία άλλη που είναι Α όμως καίει περισσότερο από άλλη που είναι κλάσης Α++. 

Οι ηλεκτρικές συσκευές υψηλής ενεργειακής κλάσης είναι ακριβότερες. 

Αν θέλουμε όμως να κάνουμε περισσότερη οικονομία σε βάθος χρόνου και να προστατεύσουμε και το περιβάλλον, είναι προτιμότερο να πάρουμε μία τέτοια συσκευή με υψηλή ενεργειακή κλάση (Α, Α+, Α++, κλπ) και ας την πληρώσουμε ακριβότερα: θα κάνουμε απόσβεση στο λογαριασμό ρεύματος στην πορεία.

Είδαμε τι είναι ενεργειακή κλάση, διαβάστε στη συνέχεια τι είναι cop στα κλιματιστικά
http://ti-einai.gr

ΝΟΩΝ technology

ΝΟΩΝ technology
Χαρά μας να σας εξυπηρετήσουμε.

Οικονομική Εναλλακτική Θέρμανση

ΘΑ ΘΕΛΑΜΕ ΝΑ ΣΑΣ ΕΝΗΜΕΡΩΣΟΥΜΕ ΣΤΑ ΠΛΑΙΣΙΑ ΤΙΣ ΚΑΛΥΤΕΡΗΣ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑΣ ΟΤΙ, ΤΑ ΥΛΙΚΑ ΠΟΥ ΕΡΧΟΝΤΑΙ ΓΙΑ ΕΠΙΣΚΕΥΗ ΣΤΟ ΧΩΡΟ ΜΑΣ ΚΑΙ ΑΦΟΥ ΕΧΟΥΝ ΕΝΗΜΕΡΩΘΕΙ ΟΙ ΙΔΙΟΚΤΗΤΕΣ ΤΟΥΣ ΟΤΙ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΕΦΙΚΤΗ Η ΕΠΙΣΚΕΥΗ ΤΟΥΣ. ΤΑ ΚΡΑΤΑΜΕ ΤΟ ΠΟΛΥ 6 ΜΗΝΕΣ ΚΑΙ ΜΕΤΑ ΤΑ ΠΗΓΑΙΝΟΥΜΕ ΓΙΑ ΑΝΑΚΥΚΛΩΣΗ.ΤΟ ΙΔΙΟ ΙΣΧΥΕΙ ΚΑΙ ΓΙΑ ΤΑ ΥΛΙΚΑ ΠΟΥ ΟΙ ΙΔΙΟΚΤΗΤΕΣ ΤΟΥΣ ΔΗΛΩΝΟΥΝ ΑΔΙΑΦΟΡΙΑ.