Είναι επικίνδυνοι οι φούρνοι μικροκυμάτων η όχι;Προκαλούνται προβλήματα στην υγεία των καταναλωτών;Το θέμα ερευνούν κατα διαστήματα ινστιτούτα,οργανώσεις καταναλωτών,τα επιστημονικά τμήματα των κατασκευαστών και τα πανεπιστήμια.Κανείς δεν έχει απαντήσει στο εαν βλάπτει την υγεία μας.
Όμως όλοι σχεδόν έχουν καταλήξει σε συμπεράσματα που εάν οι καταναλωτές τα εφαρμόσουν ελαχιστοποιείται η οποιαδήποτε περίπτωση βλάβης της υγείας.Ας δούμε όμως τα βασικά συμπεράσματα πρόσφατης αμερικανικής έρευνας.---Δεν έχει υπάρξει καμία ένδειξη… της ευδιάκριτης ζημίας στα ανθρώπινα όντα… από την έκθεση στα χαμηλού επιπέδου μικροκύματα.
---Δεν χρειάζεται να ανοίγουμε την πόρτα του φούρνου μικροκυμάτων αμέσως μόλις ετοιμασθεί το φαγητό.
---Δεν χρειάζεται να ψήνουμε φαγητό στα μικροκύματα αλλά μόνο να το ζεσταίνουμε.
---Δεν χρειάζεται να καθόμαστε δίπλα στην πόρτα του φούρνου όσο λειτουργεί.
---Δεν χρειάζεται να τον χρησιμοποιούμε καθημερινά αλλά μόνο όταν πραγματικά υπάρχει ανάγκη.Δηλαδή λένε οι επιστήμονες εαν έχουμε χρόνο μπορούμε να βγάλουμε το φαγητό απο το ψυγείο και να το αφήσουμε με φυσικό τρόπο να ξεπαγώσει.
---Δεν υπάρχει καμμιά ανησυχία για την υγεία εάν ο υπόλοιπος τρόπος ζωής μας είναι προσεκτικός (καλή διατροφή,άσκηση).Σε αυτό δίνουν πολύ μεγάλο βάρος οι επιστήμονες.Μάλιστα είναι μια παράμετρος που πρώτη φορά μπαίνει στην σχέση μικροκυμάτων-υγείας απο τους ειδικούς.
Όμως όλοι σχεδόν έχουν καταλήξει σε συμπεράσματα που εάν οι καταναλωτές τα εφαρμόσουν ελαχιστοποιείται η οποιαδήποτε περίπτωση βλάβης της υγείας.Ας δούμε όμως τα βασικά συμπεράσματα πρόσφατης αμερικανικής έρευνας.---Δεν έχει υπάρξει καμία ένδειξη… της ευδιάκριτης ζημίας στα ανθρώπινα όντα… από την έκθεση στα χαμηλού επιπέδου μικροκύματα.
---Δεν χρειάζεται να ανοίγουμε την πόρτα του φούρνου μικροκυμάτων αμέσως μόλις ετοιμασθεί το φαγητό.
---Δεν χρειάζεται να ψήνουμε φαγητό στα μικροκύματα αλλά μόνο να το ζεσταίνουμε.
---Δεν χρειάζεται να καθόμαστε δίπλα στην πόρτα του φούρνου όσο λειτουργεί.
---Δεν χρειάζεται να τον χρησιμοποιούμε καθημερινά αλλά μόνο όταν πραγματικά υπάρχει ανάγκη.Δηλαδή λένε οι επιστήμονες εαν έχουμε χρόνο μπορούμε να βγάλουμε το φαγητό απο το ψυγείο και να το αφήσουμε με φυσικό τρόπο να ξεπαγώσει.
---Δεν υπάρχει καμμιά ανησυχία για την υγεία εάν ο υπόλοιπος τρόπος ζωής μας είναι προσεκτικός (καλή διατροφή,άσκηση).Σε αυτό δίνουν πολύ μεγάλο βάρος οι επιστήμονες.Μάλιστα είναι μια παράμετρος που πρώτη φορά μπαίνει στην σχέση μικροκυμάτων-υγείας απο τους ειδικούς.
ΑΠΟ-syskeves.gr