Πέμπτη 24 Φεβρουαρίου 2011

Προτάσεις για οικονομία ρεύματος από τον Αμερικάνικο Σύνδεσμο Κατασκευαστών Συσκευών

Η κατανάλωση ηλεκτρικού ρεύματος και νερού από τις οικιακές συσκευές έχει μειωθεί ραγδαία από το 2000, καθώς τα ψυγεία και τα πλυντήρια (πιάτων και ρούχων) είναι συνδυαστικά περίπου 43% πιο οικονομικά σε σχέση με τις αντίστοιχες προ οκταετίας συσκευές.
Είναι σαφές λοιπόν πως η αντικατάσταση των παλαιότερων συσκευών αποτελεί μια κίνηση που μπορεί να επιφέρει αισθητή μείωση του κόστους λειτουργίας- με το όφελος βέβαια να εντοπίζεται ακόμη περισσότερο στην προστασία του περιβάλλοντος.
Ανεξάρτητα όμως από το αν οι συσκευές σας ανήκουν στην ενεργειακή κλάση Α ή Α+, ή είναι προηγούμενης γενιάς, μπορείτε να μειώσετε τις καταναλώσεις νερού και ρεύματος ακολουθώντας τις παραινέσεις του Αμερικάνικου Συνδέσμου Κατασκευαστών Συσκευών:


• Μην τοποθετείτε πολύ ζεστά φαγητά κατευθείαν στο ψυγείο- περιμένετε πρώτα να κρυώσουν. Αντίστοιχα, καλύψτε κατάλληλα τα φαγητά που απελευθερώνουν υγρασία. Έτσι, δεν θα διαταραχθεί η σταθερή λειτουργία της συσκευής με συνέπεια την πρόσθετη κατανάλωση ρεύματος για την διατήρηση της ψύξης.
• Μην ανοίγετε διαρκώς και για πολλή ώρα την πόρτα του ψυγείου ή του καταψύκτη. Λάβετε τις αποφάσεις σας από πριν!
• «Ξύστε» τα υπολείμματα φαγητού από τα πιάτα πριν τα βάλετε στο πλυντήριο. Δε χρειάζεται να τα πλύνετε (έστω κι ελαφρά) πριν- το πλυντήριο είναι πολύ πιο οικονομικό και αποδοτικό ως προς αυτό.
• Αξιοποιήστε το οικονομικό πρόγραμμα του πλυντηρίου σας- θα περιοριστεί η χρήση νερού και ρεύματος.
• Πολλά πλυντήρια ρούχων σας δίνουν επιλογές ως προς το φορτίο ρούχων που θέλετε να πλύνετε (λειτουργία μισού φορτίου). Αξιοποιείστε τη λειτουργία αυτή όταν πλένετε μικρές ποσότητες.
• Αν το στεγνωτήριο σας διαθέτει μη αυτοκαθαριζόμενο φίλτρο, μετά από κάθε πλύση να το καθαρίζετε- ειδάλλως υπάρχει πτώση της απόδοσης και αύξηση της κατανάλωσης.

Τέλος, να υπενθυμίσουμε πως όταν αντικαθιστάτε κάποια συσκευή, και ιδίως το ψυγείο, μην κρατάτε την παλιά ενεργοβόρα ως δεύτερη, αλλά ανακυκλώστε την!

ΑΠΟ-syskeves.gr

ΝΟΩΝ technology

ΝΟΩΝ technology
Χαρά μας να σας εξυπηρετήσουμε.

Οικονομική Εναλλακτική Θέρμανση

ΘΑ ΘΕΛΑΜΕ ΝΑ ΣΑΣ ΕΝΗΜΕΡΩΣΟΥΜΕ ΣΤΑ ΠΛΑΙΣΙΑ ΤΙΣ ΚΑΛΥΤΕΡΗΣ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑΣ ΟΤΙ, ΤΑ ΥΛΙΚΑ ΠΟΥ ΕΡΧΟΝΤΑΙ ΓΙΑ ΕΠΙΣΚΕΥΗ ΣΤΟ ΧΩΡΟ ΜΑΣ ΚΑΙ ΑΦΟΥ ΕΧΟΥΝ ΕΝΗΜΕΡΩΘΕΙ ΟΙ ΙΔΙΟΚΤΗΤΕΣ ΤΟΥΣ ΟΤΙ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΕΦΙΚΤΗ Η ΕΠΙΣΚΕΥΗ ΤΟΥΣ. ΤΑ ΚΡΑΤΑΜΕ ΤΟ ΠΟΛΥ 6 ΜΗΝΕΣ ΚΑΙ ΜΕΤΑ ΤΑ ΠΗΓΑΙΝΟΥΜΕ ΓΙΑ ΑΝΑΚΥΚΛΩΣΗ.ΤΟ ΙΔΙΟ ΙΣΧΥΕΙ ΚΑΙ ΓΙΑ ΤΑ ΥΛΙΚΑ ΠΟΥ ΟΙ ΙΔΙΟΚΤΗΤΕΣ ΤΟΥΣ ΔΗΛΩΝΟΥΝ ΑΔΙΑΦΟΡΙΑ.