Τρίτη 23 Οκτωβρίου 2018

Ναι ή όχι στα κλιματιστικά; - Τι είναι το ψυκτικό R32

Όλα όσα πρέπει να γνωρίζεις για να το χρησιμοποιείς με ασφάλεια
Όλο και περισσότερος λόγος γίνεται τα τελευταία χρόνια για τα ψυκτικά ρευστά και τα κλιματιστικά μηχανήματα που πλέον αποτελούν αναπόσπαστο κομμάτι της ζωή μας. 

Κάποτε η χρήση τους θεωρούνταν πολυτέλεια που μπορούσαν να απολαύσουν μόνο οι προνομιούχοι. Σήμερα εγκαθίστανται και λειτουργούν σχεδόν παντού. Στα σπίτια, σε επαγγελματικούς χώρους, σε δημόσια και ιδιωτικά συστήματα μεταφορών.
Απόρροια αυτής της εξέλιξης είναι οι συνεχείς συζητήσεις για τις επιπτώσεις που επιφέρουν στην υγεία και το περιβάλλον, γι’ αυτό και οι κανονισμοί που απορρέουν από το Πρωτόκολλο του Μόντρεαλ (1987), του Κιότο (1997) και του Παρισιού (2016) γίνονται διαρκώς αυστηρότεροι.

Την ίδια ώρα, η διεθνής αγορά ψάχνει συνεχώς να βρει ψυκτικά ρευστά φιλικότερα προς το περιβάλλον που θα επιφέρουν ακόμα μικρότερες περιβαλλοντικές επιπτώσεις.

Αν και υπάρχουν διάφοροι τύποι ψυκτικών ρευστών, το R-32
είναι ένα νέο ψυκτικό ρευστό που επικεντρώνει σήμερα το μεγαλύτερο ενδιαφέρον. Σε σύγκριση με τα ψυκτικά ρευστά που χρησιμοποιούνται ευρέως σήμερα αρχικά επικράτησε το R-410A το οποίο διαθέτει τιμή ODP (Δυναμικό Καταστροφής του Όζοντος) 0 έναντι του R-22 που είναι 0,055. 

Παρόλα αυτά η τιμή του GWP (Δυναμικό Θέρμανσης του Πλανήτη) για το R-410A παραμένει πολύ υψηλή 2087, παρόμοια με το R22. Το R-32 διαθέτει τιμή GWP κατά ένα τρίτο χαμηλότερη από τα άλλα δύο και το ODP, παραμένει 0.

 Αυτή τη στιγμή το R-410A είναι το ψυκτικό ρευστό που χρησιμοποιείται περισσότερο στις ανεπτυγμένες χώρες. Ωστόσο, αν όλα τα κλιματιστικά με R-410A μετατραπούν σε R-32, οι επιπτώσεις της υπερθέρμανσης του πλανήτη από HFCs το 2030 θα μειωθούν κατά 19% σε σύγκριση με τη συνεχιζόμενη χρήση του R-410A. Ωστόσο, επειδή η χρήση και διαχείριση του R-32 ήταν εξαιρετικά δύσκολη, η αξιοποίηση και εφαρμογή του δεν ήταν πρακτικά δυνατή μέχρι τώρα.

Το νέο ψυκτικό ρευστό R-32, το οποίο πλέον χρησιμοποιεί η GREE στο μοντέλo της Bora, λόγω της ειδικής σύστασης του είναι ικανό να μεταφέρει αποτελεσματικά την θερμότητα και έως και 10% πιο αποδοτικά με μείωση της κατανάλωσης σε σχέση με τα υπόλοιπα ψυκτικά ρευστά.                                                                                                   ΠΗΓΗ:protothema.gr


ΝΟΩΝ technology

ΝΟΩΝ technology
Χαρά μας να σας εξυπηρετήσουμε.

Οικονομική Εναλλακτική Θέρμανση

ΘΑ ΘΕΛΑΜΕ ΝΑ ΣΑΣ ΕΝΗΜΕΡΩΣΟΥΜΕ ΣΤΑ ΠΛΑΙΣΙΑ ΤΙΣ ΚΑΛΥΤΕΡΗΣ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑΣ ΟΤΙ, ΤΑ ΥΛΙΚΑ ΠΟΥ ΕΡΧΟΝΤΑΙ ΓΙΑ ΕΠΙΣΚΕΥΗ ΣΤΟ ΧΩΡΟ ΜΑΣ ΚΑΙ ΑΦΟΥ ΕΧΟΥΝ ΕΝΗΜΕΡΩΘΕΙ ΟΙ ΙΔΙΟΚΤΗΤΕΣ ΤΟΥΣ ΟΤΙ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΕΦΙΚΤΗ Η ΕΠΙΣΚΕΥΗ ΤΟΥΣ. ΤΑ ΚΡΑΤΑΜΕ ΤΟ ΠΟΛΥ 6 ΜΗΝΕΣ ΚΑΙ ΜΕΤΑ ΤΑ ΠΗΓΑΙΝΟΥΜΕ ΓΙΑ ΑΝΑΚΥΚΛΩΣΗ.ΤΟ ΙΔΙΟ ΙΣΧΥΕΙ ΚΑΙ ΓΙΑ ΤΑ ΥΛΙΚΑ ΠΟΥ ΟΙ ΙΔΙΟΚΤΗΤΕΣ ΤΟΥΣ ΔΗΛΩΝΟΥΝ ΑΔΙΑΦΟΡΙΑ.