Δευτέρα 8 Οκτωβρίου 2012

ΚΛΙΜΑΤΙΣΜΟΣ, ΟΣΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΓΝΩΡΙΖΩ

Πως να επιλέξω ένα κλιματιστικό;
Σχεδόν κάθε αγοραστής που ψάχνει για ένα προιόν, η αρχική ερώτηση είναι η τιμή. Όπως με όλες τις άλλες ηλεκτρικές συσκευές, στα κλιματιστικά δεν μπορεί να γίνει συμβιβασμός. Με λίγα λόγια ένας αγοραστής έχει το εξής διλημμα, 1 επιλογή- Να αγοράσετε ένα ακριβό κλιματιστικό όπου έχει μικρότερους λογαριασμούς,αθόρυβη λειτουργία ,καλύτερη ποιότητα και αξιοπιστία, 2 επιλογή- Να αγοράσετε φθηνότερο κλιματιστικό όπου οι λογαριασμοί είναι μεγαλύτεροι, η λειτουργία του κλιματιστικού είναι πιο θορυβώδες και είναι λιγότερο αξιόπιστα και ποιοτηκά.
Να σημειωθεί ότι εάν έχετε αγοράσει ένα φθηνό κλιματιστικό είναι πιθανόν να μην αντεπεξέλθει στις καιρικές αλλαγές και προυποθέσεις που ίσως θα εξασφαλίζαται με ένα ακριβότερο κλιματιστικό. Μη σας ξεγελάει η χαμηλή τιμή ενώς κλιματιστικού όπου ο βαθμός αποτελεσματκότητας είναι μικρότερος από εκείνον που θα ήταν με ένα ακριβότερο. Όταν έχετε 2,3 ή 5 χρόνια εγγύηση με ένα φθηνό κλιματιστικό οπού μπορεί να μη λειτουργίσει σε πολύ χαμηλές θερμοκρασίες και σε πολύ υψηλές θερμοκρασίες και μπορεί να μείνετε χώρις κλιματισμό 2 ή περισσότερες βδομάδες και στην τελική ανάληση δεν ικανοποιεί τις ανάγκες σας. Με βάση αυτλα τα δεδομένα, η πρώτη επιλογή είναι η καλυτερη. Πολλοί πελάτες αγοράζουν φθηνά κλιματιστικά και στη συνέχεια το μετανιώνουν.

  Γιατί να αγοράσετε κλιματιστικό από μια εταιρεία που ειδικεύεται στο χώρο του κλιματισμού;   


Όταν αγοράζετε ένα κλιματιστικό, θέλετε να μείνετε ικανοποιημένοι και να το χρησιμοποιείτε για πολλά χρόνια. Το βασικό σημείο είναι η υπευθυνότητα και ο επαγγελματισμός της εταιρείας που θα εγκαταστήσει το κλιματιστικό σας. Δεν πρέπει να παραβλέψουμε το γεγονός ότι περισσότερο από το 80% του συνόλου των δυσλειτουργιών κλιματισμού παρουσιάζονται κατά την εγκατάσταση. Και μην ξεχνάτε ότι η επισκευή δεν περιλαμβάνεται στην εγγύηση και θα πρέπει να πληρώθει επιπλέον. Για να αποφύγετε πολλά προβλήματα, είναι καλό να αγοράσετε το κλιματιστικό από εταιρείες που ειδικεύονται σε αυτή τη δραστηριότητα. Θα σας παρέχουν αξιόπιστη εγκατάσταση και συντήρηση (προφύλαξη), θα διασφαλίσπυν ποιότητα και μεγάλη διάρκεια ζωής του κλιματιστικού σας. Ειδικότερα η εταιρεία Vimax θα σας προσφέρει αυτές τις υπηρεσίες . Συνεργαζόμαστε με επαγγελματίες , χωρίς εργολάβους, που εγγυώνται την ποιότητα των υπηρεσιών μας.
    Σε τι θερμοκρασίες (όρια) λειτουργεί το κλιματιστικό;
  Κατά τη περιόδο του χειμώνα τα κλιματιστικά inverter λειτουργούν σε χαμηλές
θερμοκρασίες στους -20 °C, καθώς ο μέσος όρος των κλιματιστικών στην Ελληνική αγορά είναι μεταξύ -10 με -15 °C.
Κατά τη διάρκεια του καλοκαιριού, η μονάδα μπορεί να λειτουργεί σχεδόν συνεχώς, με εξαίρεση όταν η εξωτερική θερμοκρασία υπερβαίνει τους 45 βαθμούς, το οποίο έχει συμβεί μερικές φορές στην Ελλάδα. Φυσικά είναι σημαντικό να σημειωθεί ότι οι τίμες αυτές είναι απολύτως πραγματικές για τη λειτουργία των διαφόρων τύπων κλιματιστικών. Συνολικά, τα κλιματιστικά είναι ιδανικά για τη λειτουργία σχεδόν σε όλες τις καιρικές συνθήκες που μπορεί να αντιμετωπίσουμαι στη χώρα μας.

 

  Γιατί είναι απαραίτητο η συντήρηση του κλιματιστικού;    

Η πρόληψη του κλιματιστικού σας είναι ένα σημαντικό μέρος της συντήρησης του, αν θέλετε να το χρησιμοποιήσετε αποτελεσματικά για μεγαλύτερο χρονικό διάστημα. Η ετήσια συντήρηση του κλιματιστικού μειώνει την πιθανότητα σοβαρής βλάβης και δαπανηρές επισκευές και επίσης βελτιώνει την ποιότητα της λειτουργίας και την κατανάλωση ενέργειας.
Υπάρχουν ορισμένοι βασικοί κανόνες που θα πρέπει να ακολουθήσετε για σωστή λειτουργία του κλιματιστικού σας.

Αυτά είναι:
  • Διατήρηση της καθαριότητας των εναλλακτών θερμότητας
  • Καθαρισμός των φίλτρων αέρα των κλιματιστικών
  • Τακτικό καθαρισμό του ανεμιστήρα του κλιματιστικού
  • Διατηρήστε τη βέλτιστη ποσότητα του ψυκτικού, όπως το μοντέλο κλιματισμού.
  

Υποχρεωτική είναι η πρόληψη; Ακυρώνετε η εγγύηση;  
  
Η πρόληψη αποτελεί σημαντικό μέρος της αποτελεσματικής λειτουργίας του κάθε κλιματιστικού,όταν θέλετε να το χρησιμοποιήσετε για μεγάλο χρονικό διάστημα. Συχνά είναι ένα υποχρεωτικό για τους όρους παραλαβής του κλιματιστικού από την εταιρεία,από την οποία το αγοράσατε.   Οι περισσότερες εταιρίες εγγυώνται στις αλλαγές που μπορούν να προκύψουν και μερικές φορές η εταιρεία να προσφέρει μια επιλογή για να εγγυηθεί χωρίς καμία συντήρηση του κλιματιστικού από την πλευρά σας αλλά ακόμα καλό θα είναι η συντήρηση να γίνετε τακτικά για καλύτερη λειτουργία. .

  Γιατί πρέπει να καθαρίσετε τα φίλτρα των κλιματιστικών;  
  
Στα κλιματιστικά, υπάρχουν πολλά φίλτρα που αφαιρούν από τον αέρα του δωματίου σκόνες , βακτηρίδια και άλλα στοιχεία. Τα φίλτρα λειτουργούν με σκοπό να προστατέψει εσάς και το κλιματιστικό σας από δυσμενείς εξωτερικές επιρροές. Είναι καλό να καθαρίζετε τα φίλτρα από το κλιματιστικό σας μία φορά κάθε δύο εβδομάδες όπου παρέχει ένα ευχάριστο αέρα στο δωμάτιο και μεγάλη διάρκεια ζωής.Καλό είναι ο καθαρισμός να γίνει από έναν ειδικό έτσι ώστε να μη καταστραφεί το φίλτρο με τη παρέμβαση μη ειδικού.
  

Ποιο είναι το κατάλληλο σημείο για να τοποθετήσετε το κλιματιστικόσας;  
  
Ανάλογα με τα τετραγωνικά (μιλώντας για 2,6ύψος πρότυπο κατασκευής) του δωματίου που θέλετε να τοποθετήσετε,εξαρτάται από την επιλογή του κλιματιστικού. Άλλοι παράγοντες που επηρεάζουν την επιλογή του κλιματιστικού είναι κατάλληλο είναι: το επίπεδο της μόνωσης, τον τύπο και τον αριθμό των παραθύρων στην αίθουσα, συνολική έκταση παραθύρων στην αίθουσα, το είδος της κατασκευής (τούβλα, τσιμέντο, ...) και κτλ.

  
  Αντιλαμβανόμαστε ότι ορισμένες μονάδες είναι κατάλληλες για τις ανάγκες μας, χρησιμοποιώντας μια απλή φόρμουλα που αντικατοπτρίζει όλους τους παράγοντες που σχετίζονται με την επιρροή και την αλλαγή σε ένα δωμάτιο (τυπική κατασκευή).      



Για την ψύξη:  
Απαιτούμενη ισχύς (kW) = (τετραγωνικό μέτρο * 50) / 1000   * Κατά τη ψύξη του δωματίου απαιτούνται 50 watt για την αποτελεσματική ψύξη ενός τετραγωνικού μέτρου.  
Για θέρμανση:
Απαιτούμενη ισχύς (kW) = (τετραγωνικό μέτρο * 70) / 1000   * Κατά τη θέρμανση του δωματίου απαιτούνται 70 watt για την αποτελεσματική θέρμανση ενός τετραγωνικού μέτρου.    
Παράδειγμα (θέρμανση):
Για δωμάτιο 20τ.μ με ένα κανονικό ύψος 2,6 μ.
Όγκος των δωματίων = 2,6 * 20 = 52 m33
(52 * 70) / 1000 = 3640/1000 = 3,64 kW ισχύ χρειάζεστε για να θερμάνει αποτελεσματικά ένα δωμάτιο.
  Παράδειγμα (ψύξη):
Για δωμάτιο 20τ.μ με ένα κανονικό ύψος 2,6 μ.
Όγκος των δωματίων = 2,6 * 20 = 52 m33
(52 * 50) / 1000 = 2600/1000 = 2,6 kW ισχύς που χρειάζεστε για την αποτελεσματική ψύξη του χώρου.

 

  Ποια είναι η διαφορά μεταξύ ακριβό και φθηνό inverter;    

Ακριβά και φθηνά κλιματιστικά inverter διαφέρουν σε αρκετούς τομείς που επηρεάζουν μακροπρόθεσμα την απόδοση του κλιματιστικού. Υπάρχουν δύο τύποι inverter κλιματιστικά που λειτουργούν με βάση την αρχή της AC (εναλλασσόμενο ρεύμα - AC) και συνεχούς ρεύματος (συνεχές ρεύμα - DC).
  Η διαφορά μεταξύ τους είναι ότι οι DC inverter κλιματιστικά μηχανήματα είναι πιο οικονομικά μέχρι 20% περίπου των κλιματιστικών AC inverter. Απλά μπορούμαι να τ εξηγήσουμαι στο ότι τα κλιματιστικά DC είναι πιο ακριβά απο τα κλιματιστικά AC κλιματιστικά. Πρόσθετα DC inverter μπορεί να τροφοδοτείται από εναλλακτικές πηγές ενέργειας, όπως μπαταρίες, φωτοβολταϊκά, κυψέλες καυσίμου, κλπ., καθιστώντας τους στη προτινώμενη επιλογή για τους πελάτες. Τα ηλεκτρονικά στοιχεία σε πιο ακριβά μοντέλα είναι καλύτερης ποιότητας και είναι σπάνιο τυχόν ελάττωμα, σε αντίθεση με φθηνότερα μοντέλα, τα οποία συχνά παρατηρούνται ελλείψεις.

Ποια είναι η διαφορά μεταξύ συμβατικών κλιματιστικών και inverter;  
  
 Συμβατικά κλιματιστικά καταναλώνουν την ίδια ποσότητα ηλεκτρικής ενέργειας κάθε φορά που είναι σε λειτουργία, γιατί απλά ενεργοποιούν και απενεργοποιούν το συμπιεστή. Αυτός ο τρόπος λειτουργίας καθιστά λιγότερο οικονομικό το κόστος κατανάλωσης από τα inverter κλιματιστικά και μειώνει το χρόνο λειτουργίας του.   Στα inverter κλιματιστικά παρατηρείται ομαλή λειτουργία του συμπιεστή με αποτέλεσμα να μη ενεργοποιείται και απενεργοποιείται κάθε φορά μειώνοντας την κατανάλωση ισχύος και το θόρυβο.   Τα κλιματιστικά Inverter φτάνουν πιο γρήγορα στην επιθυμητή θερμοκρασία, διότι η λειτουργία τους συνδέεται με τη συνεχή προμήθεια σε χαμηλά επίπεδα ενέργειας στον συμπιεστή και κρατά το δωμάτιο στην επιθυμητή θερμοκρασία σε αντίθεση με τα συμβατικά κλιματιστικά όπου πραγματοποιείται κανονική εκκίνηση κάθε φορά. Αυτό έχει ως αποτέλεσμα τη μείωση των λογαριασμών και εν μέρη δικαιολογεί την επένδυση σε ένα Inverter κλιματιστικό.
  Πόσο ηλεκτρικό ρεύμα καταναλώνει το χειμώνα το κλιματιστικό σας;  
  
 Η ηλεκτρική ενέργεια που καταναλώνει ένα κλιματιστικό το χειμώνα εξαρτάται από πολλούς παράγοντες. Στη παρακάτω λίστα θα δείτε τους παράγοντες που επηρεάζουν τη κατανάλωση ηλεκτρικού ρεύματος και θα είστε σε θέση να επιλέξετε το καλύτερο και καταλληλότερο κλιματιστικό για το σπίτι ή το γραφείο σας:

  • Ο όγκος του χώρου (έκταση και το ύψος του δωματίου) - αυτό καθορίζει εάν το κλιματιστικό θα είναι σε θέση να ανταποκριθεί επαρκώς με τη θέρμανση του δωματίου ή θα λειτουργεί σε πλήρη ταχύτητα για να είναι σε θέση να επιτύχει τουλάχιστον το μέγιστο για αυτό.
  • Η ισχύς του κλιματιστικού σας - πρέπει να προσαρμόζεται στο συγκεκριμένο μέγεθος δωματίου.
  • Απώλειες θερμότητας - αυτό εξαρτάται από το αν υπάρχει θερμομόνωση, αν το δωμάτιο έχει εξωτερικούς τοίχους και πόσα παράθυρα έχει και σε τι μέγεθος .
  • Το μοντέλο του κλιματιστικού - είναι απολύτως φυσιολογικό , όσο πιο οικονομικό είναι το κλιματιστικό τόσο πιο ακριβότερο είναι.
  • Συντήρηση - αν τα φίλτρα καθαρίζονται και γίνετε η απαραίτητη συντήρηση το κλιματιστικό είναι πλήρως αποτελεσματικό και πολύ πιο οικονομικό.
  • Εξωτερικές θερμοκρασίες - είτε το χειμώνα είτε το καλοκαίρι, το κλιματιστικό θα χρησιμοποιήσει περισσότερη ηλεκτρική ενέργεια σε πιο ακραίες θερμοκρασίες, δηλαδή σε λιγότερο από - 10 και πάνω από 35 βαθμούς.
Τι είναι το σύστημα διαχωρισμού ( split);  

  Το πιο γνωστό σύστημα για τα κλιματιστικά ονομάζεται ένα σύστημα διαχωρισμού (split). Είναι τα κλιματιστικά οικιακής χρήσης, όπως συμβαίνει σχεδόν σε κάθε σπίτι - μια εξωτερική και μια εσωτερική μονάδα κλιματιστικού. Και οι δύο μονάδες συνδέονται μέσω ενός εύκαμπτου σωλήνα δύο χάλκινους σωλήνες και ηλεκτρικά καλώδια.
Στο συστήματα αυτό ο θόρυβος του κλιματιστικού προέρχεται κυρίως από τον συμπιεστή στην εξωτερική μονάδα, συμβάλλοντας έτσι στην μεγαλύτερη ηρεμία και τη γαλήνη του σπιτιού σας. Οι τύποι αυτοί των συστημάτων ποικίλουν σε μέγεθος, μεταξύ 2 και 7 kW , καθιστώντας τα κατάλληλα για χώρους με εμβαδόν μεταξύ 10 και 70 τετραγωνικών μέτρων. Η εσωτερική μονάδα αυτού του τύπου των κλιματιστικών έχει φίλτρο καθαρισμού του αέρα που εμποδίζει τη σκόνη το καπνό του τσιγάρου ή διάφοροι αλλεργικοί παράγοντες γύρω από το δωμάτιο κατά τη διάρκεια λειτουργίας της μονάδας.
Τι είναι το σύστημα multi-split;  

  Tα Multi-split συστήματα, σε αντίθεση με τα κλιματιστικά split αποτελείται από μια εξωτερική μονάδα και πολλαπλές εσωτερικές μονάδες και ο αριθμός τους κυμαίνεται μεταξύ 2 και 8 (για τα συνήθη μοντέλα). Οι εγχώριες μονάδες κλιματισμού που λειτουργούν με πολυ-διάσπαση του συστήματος μπορεί να διαφέρει σημαντικά το ένα από το άλλο ανάλογα τον τύπο κλιματιστικού (τοίχου, δαπέδου, καναλάτα ή κασέτες), και ανάλογα με την ισχύ του, σύμφωνα με τις συγκεκριμένες ανάγκες του χώρου.
Σύμφωνα με τις νέες απαιτήσεις της οικοδομής (για να μην τοποθετούνται ξένα σώματα στην πρόσοψη του κτιρίου), τα κλιματιστικά με multi-split συστήματα είναι η κατάλληλη λύση. Το μειονέκτημα αυτού του τύπου των συστημάτων κλιματισμού είναι ότι σε περίπτση κάποιας βλάβης σταματά όλο το σύστημα, κάτι που φυσικά δεν είναι και ότι ευχάριστο για τους χρήστες αυτού του τύπου των κλιματιστικών.

 

Μπορώ με ένα κλιματιστικό να ζεστάνω ολόκληρο το διαμέρισμα;  

  Εάν χρησιμοποιείτε ένα κλιματιστικό για να θερμάνεται ολόκληρο το διαμέρισμά σας, δεν θα είναι αρκετά αποτελεσματικό και θα δημιουργήσει τεράστιες διαφορές θερμοκρασίας μεταξύ των δωματίων, καθώς στο δωμάτιο στο οποίο θα έχει τοποθετηθεί θα είναι πολύ υψήλες οι θερμοκρασίες και στο κένο δωμάτιο πολύ χαμηλές.  
Θέρμανση των δωματίων δεν θα είναι αποτελεσματική, λόγω του αισθητήρα θερμοκρασίας που ενσωματώνεται στην εσωτερική μονάδα θα μετράει τη θερμοκρασία μόνο στο δωμάτιο στο οποίο έχει τοποθετηθεί το κλιματιστικό και όχι στα κενά δωμάτια.Επειδή το κλιματιστικό θα προσπαθήσει να ανταποκριθεί επαρκώς στη συνεχή διακύμανση της θερμοκρασίας του δωματίου, θα λειτουργήσει με πολύ μεγαλύτερες περιόδους υψηλής κατανάλωσης, που θα μειώσουν τη διάρκεια ζωής του και να αυξήσει τη κατανάλωση ηλεκτρική ενέργειας.   Συνιστάται να χρησιμοποιείτε ξεχωριστά κλιματιστικά σε κάθε δωμάτιο στο σπίτι, το εξοχικό ή το γραφείο σας.
Ποια είναι τα καλύτερα κλιματιστικά;  

  Όπως σε όλα τα άλλα έτσι και εδώ υπάρχουν καλά κλιματιστικά και ακόμα καλύτερα και αυτά είναι τα υψηλής ποιότητας. Τα υψηλής ποιότητας κλιματιστικά παράγονται από ιαπωνικές εταιρείες και είναι επίσης το πιο ακριβά στην αγορά. Ένα από τα καλύτερα κλιματιστικά είναι εκείνα που παράγονται από την ιαπωνική εταιρεία Daikin, η οποία έχει δημιουργήσει μια εικόνα ενός κατασκευαστή των καλύτερων συστημάτων κλιματισμού στο κόσμο με βάση τη ποιότητα.   Μια άλλη εταιρεία με επίσης πολύ καλή ποιότητα είναι Mitsubishi, όπως και τα κλιματιστικά απο τη Daikin παρέχουν επαρκείς λύσεις και αξιοπιστία προς τους καταναλωτές.Οι υψηλές τίμες αυτών των κλιματιστικών αφορούν τη χρήση της πιο σύγχρονης και προηγμένης τεχνολογίας και τη καλύτερη ποιότητα των υλικών.Ωστόσο,η επένδυση σε ένα τέτοιον κλιματιστικό θα μειώσει το κόστος λειτουργίας του,χαμηλά επίπεδα θορύβου και κραδασμών και υψηλη και αποτελεσματική απόδοση.
Ποιος είναι το πιο οικονομικό κλιματιστικό;  

  Μία από τις πιο συχνές ερωτήσεις, όταν πρόκειται για την επιλογή κλιματιστικού είναι - Ποιος είναι το πιο οικονομικό κλιματιστικό; Η απάντηση στο ερώτημα αυτό σχετίζεται με το είδος των κλιματιστικών που inverter (υψηλή ποιότητα inverter), η οποία χαρακτηρίζεται από τη μεγαλύτερη αποτελεσματικότητα από τα συμβατικά κλιματιστικά.       
Οι μονάδες υψηλής ποιότητας inverter κατασκευάζονται με την τελευταία τεχνολογία για να ανταποκριθούν σε ένα υψηλό επίπεδο. Η μονάδα υψηλής ποιότητας inverter μπορεί να ρυθμιστεί για να δροσίσει το δωμάτιο, ακόμη και όταν η εξωτερική θερμοκρασία είναι αρνητική, γεγονός που τη καθιστά ιδιαίτερα κατάλληλη για χώρους όπου υπάρχουν χαμηλές θερμοκρασίες όλο το χρόνο, όπως αποθήκες,κλπ. Η πιο οικονομική σειρά, η οποία μπορεί να βρεθεί στην αγορά της Ελλαδας είναι υψηλής ποιότητας inverter της Mitsubishi Electric, Mitsubishi Heavy, η Daikin και Fujistu-General.

    Ενεργειακή κλάση;  

  Με βάση τους συντελεστές EER και COP όπου καθορίζεται τάξη ενεργειακής απόδοσης για κάθε κλιματιστικό. Στην Ευρώπη η ενεργειακή αποδοτικότητα είναι σε κατηγορίες που ορίζει η Ευρωπαϊκή Επιτροπή για το split καθώς και τα multi-split συστήματα με ισχύ έως 12 kW. Οι ακόλουθες κατηγορίες περιγράφονται στον παρακάτω πίνακα:  
Ενεργειακή κλάση
Θέρμαση
Ψύξη
A
COP>3.60EER>3.20
B
3.60 > COP > 3.403.20 > EER > 3.00
C
3.40 > COP > 3.203.00 > EER > 2.80
D
3.20 > COP > 3.002.80 > EER > 2.60
E
2.80 > COP > 2.602.60 > EER > 2.40
F
2.60 > COP > 2.402.40 > EER > 2.20
G
COP < 2.40EER < 2.20
  Αυτά είναι τα κριτήρια που καθορίζονται από τους κατασκευαστές των κλιματιστικών, υπό κανονικές συνθήκες. Δεν λαμβάνουν υπόψη τις παραμέτρους του μηχανήματος σε πραγματικούς όρους, η οποία μπορεί να είναι ριζικά διαφορετική ανάλογα με τις ακόλουθες προϋποθέσεις:
  • Εάν ανταποκρίνεται η ισχύς στο μέγεθος του δωματίου, το οποίο πρέπει να κλιματιστεί.
  • Εάν η ποσότητα ψυκτικού αντιστοιχεί στη ποσότητα που που ορίζει ο κατασκευαστής για κανονική λειτουργία.
  • Εάν έχει συσσωρευτεί σκόνη στο κλιματιστικό.
  • Τυχόν προβλήματα με τη μετάδοση των υγρών – μπλοκάρει τη μονάδα
Η ενεργειακή απόδοση τάξης στα μοντέλα κλιματισμού είναι εξαιρετικά καθοριστικός παράγοντας εάν είναι ποιοτικό ή όχι το κλιματιστικό.

 

  Τι είναι ο θόρυβος του κλιματιστικού; Με τι είναι συγκρίσιμο;  

  Ο θόρυβος από ένα κλιματιστικό μπορεί να ποικίλλει σημαντικά ανάλογα τι μοντέλο είναι το κλιματιστικό. Μπορεί να παίζει ρόλο και τι μάρκα είναι το κλιματιστικό.   Συχνά ο θορύβος είναι ανάλογα τον τύπο του κλιματιστικού, αν είναι συμβατικό ή inverter. Ένας άλλος παράγοντας που επηρεάζει το θόρυβο ενός κλιματιστικού είναι η ισχύς του. Όσο πιο μεγάλο είναι το κλιματιστικό τόσο είναι πιο θορυβώδης.Ο θόρυβος στην εσωτερική μονάδα κυμαίνεται από 20-33 dB, και στην εξωτερική από 43 έως 56 dB. Τέτοια χαμηλά επίπεδα θορύβου είναι παρόμια με εκείνα ενώς υπολογιστή όταν είναι σε λειτουργία.

Τι είναι η BTU;


Ο όρος BTU χρησιμοποιείται ευρέως για τη μέτρηση της απόδοσης των κλιματιστικών σήμερα. Η αποδοτικότητα των κλιματιστικών σε όλα τα μοντέλα μετριέται από μια παλιά βρετανική μονάδα μέτρησης που ονομάζεται British Termal Units.
BTU (βρετανική μονάδα μέτρησης) είναι μια βρετανική μονάδα μέτρησης όπου 1000 BTU = 0,293 kW.
Ουσιαστικά η BTU υπολογίζεται σύμφωνα με τις μονάδες αυτές και χρησιμοποιείται ευρέως στην ανάπτυξη των πωλήσεων και την εγκατάσταση των κλιματιστικών.

Τι είναι το COP;  

 Το COP χρησιμοποιείται ευρέως στην προσφορά κλιματισμού και προέρχεται από την αγγλική λέξη «Coefficient Of Performance» ή συντελεστή απόδοσης, δηλαδή πόση ενέργεια καταναλώνεται.   
Όταν ασχολούμαστε με κλιματισμό, ο παράγοντας αυτός εφαρμόζεται μόνο σε περιπτώσεις κατά τις οποίες το κλιματιστικό είναι σε λειτουργία θέρμανσης. Η παράμετρος αυτή είναι συνέπεια του νόμου για την ενεργειακή απόδοση.   Ο συντελεστής μετατροπής είναι ένας σημαντικός δείκτης για την επιλογή του κλιματισμού, αλλά μπορεί επίσης να επισημανθεί ότι μερικές φορές μπορεί να οδηγήσει σε ανακρίβειες για τον προσδιορισμό της πραγματικής αποτελεσματικότητας ενός κλιματιστικού.   Οι τιμές του υπολογίζονται υπό ιδανικές συνθήκες, αλλά αυτό εξαρτάται και από παράγοντες όπως η εσωτερική και εξωτερική θερμοκρασία, την υγρασία, τις απώλειες θέρμανσης. Στο εργαστήριο, ένα μηχάνημα μπορεί να είναι καλύτερο από το άλλο, αλλά στην πραγματική λειτουργία αυτό δεν μπορεί να είναι αληθές. Επομένως, η σωστή προσέγγιση εδώ είναι να εμπιστεύονται τους ειδικούς και συμβούλους οι οποίοι ασχολούνται με κλιματισμό και με βάση την εμπειρία και τις παρατηρήσεις τους που θα καθορίσει με ακρίβεια πιο κλιματιστικό είναι καλύτερο από το άλλο.   Στο σύγχρονο κλιματισμό,ο συντελεστής συμμόρφωσης της παραγωγής πρέπει να είναι σε 3 επίπεδα, ενώ το inverter φθάνει σε επίπεδα άνω των 5, το οποίο συνδέεται με την απαίτηση των ρυθμιστικών αρχών να μειώσουν την κατανάλωση ενέργειας στο πλαίσιο της προστασίας του περιβάλλοντος.   Γιατί είναι σημαντικό να γνωρίζουμε το COP - επειδή όσο μεγαλύτερος θα είναι παράγοντας αυτός σε ένα κλιματιστικό , τόσο λιγότερο θα καταναλώνει ηλεκτρική ενέργεια
Τι είναι το EER;  

  Η αποτελεσματικότητα ενός κλιματιστικού σε λειτουργία ψύξης υποδεικνύεται από το EER συντελεστή, το οποίο αποτελεί συντομογραφία του Energy Efficiecy Ratio (ενεργειακή απόδοση).   EER αναλογία υπολογίζεται από την ακόλουθη τυποποιημένη μέθοδο: EER = ισχύς εξόδου / ισχύος   Το αποτέλεσμα του τύπου θα σας βοηθήσει να υπολογίσετε την ενεργειακή απόδοση του κλιματιστικού σας για να δείτε αν είναι η καλύτερη επιλογή για να ταιριάζει στις ανάγκες σας.

ΝΟΩΝ technology

ΝΟΩΝ technology
Χαρά μας να σας εξυπηρετήσουμε.

Οικονομική Εναλλακτική Θέρμανση

ΘΑ ΘΕΛΑΜΕ ΝΑ ΣΑΣ ΕΝΗΜΕΡΩΣΟΥΜΕ ΣΤΑ ΠΛΑΙΣΙΑ ΤΙΣ ΚΑΛΥΤΕΡΗΣ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑΣ ΟΤΙ, ΤΑ ΥΛΙΚΑ ΠΟΥ ΕΡΧΟΝΤΑΙ ΓΙΑ ΕΠΙΣΚΕΥΗ ΣΤΟ ΧΩΡΟ ΜΑΣ ΚΑΙ ΑΦΟΥ ΕΧΟΥΝ ΕΝΗΜΕΡΩΘΕΙ ΟΙ ΙΔΙΟΚΤΗΤΕΣ ΤΟΥΣ ΟΤΙ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΕΦΙΚΤΗ Η ΕΠΙΣΚΕΥΗ ΤΟΥΣ. ΤΑ ΚΡΑΤΑΜΕ ΤΟ ΠΟΛΥ 6 ΜΗΝΕΣ ΚΑΙ ΜΕΤΑ ΤΑ ΠΗΓΑΙΝΟΥΜΕ ΓΙΑ ΑΝΑΚΥΚΛΩΣΗ.ΤΟ ΙΔΙΟ ΙΣΧΥΕΙ ΚΑΙ ΓΙΑ ΤΑ ΥΛΙΚΑ ΠΟΥ ΟΙ ΙΔΙΟΚΤΗΤΕΣ ΤΟΥΣ ΔΗΛΩΝΟΥΝ ΑΔΙΑΦΟΡΙΑ.