Δευτέρα 15 Οκτωβρίου 2012

Τι ισχύει για αγορά με δάνειο,κάρτα η γραμμάτια


Ηλεκτρολογικές Εγκατάσταση
Εγκατάσταση συστήματος κλιματισμού
Πολλοί πηγαίνετε στα καταστήματα να αγοράσετε κλιματιστικό με δάνειο,με πιστωτική κάρτα.Άλλοι συμφωνούν να πληρώσουν το ποσό με γραμμάτια. Πρέπει να γνωρίζετε τι ισχύει.Τα παρακάτω είναι η επίσημη θέση του υπουργείου Ανάπτυξης.Οτιδήποτε άλλο σας λέει ο επαγγελματίας να ξέρετε απλώς δεν ισχύει.Ας δούμε λοιπόν τις περιπτώσεις αναλυτικά.

Περίπτωση 1:

Το κατάστημα εκδίδει Απόδειξη Ταμειακής Μηχανής. Η απόδειξη αυτή «λειτουργεί» ως Απόδειξης Λιανικής, με όλες τις απαιτήσεις για αυτή, όπως έχουν περιγραφεί στις σχετικές οδηγίες. Λόγω της δυσκολίας αναγραφής στην Απόδειξη Ταμειακής Μηχανής των αναλυτικών στοιχείων, όπως αυτά προβλέπονται στις οδηγίες, τα στοιχεία αυτά θα πρέπει να αναφέρονται αναλυτικά στο Δελτίο Παραγγελίας και στο Δελτίο Αποστολής (από το κατάστημα προς την οικία του καταναλωτή).

Για το ποσό που καταβάλλει ο καταναλωτής, εκδίδεται Απόδειξη Είσπραξης, όπως έχει περιγραφεί στη διαδικασία. Κατά τα λοιπά ισχύουν τα αναφερόμενα στις οδηγίες.

Περίπτωση 2:

Ο καταναλωτής πληρώνει τη δική του συμμετοχή με δάνειο. Στην περίπτωση αυτή δεν εκδίδεται «Απόδειξη Είσπραξης» και αντί αυτής, ως αποδεικτικό της συμμετοχής του καταναλωτή, γίνονται δεκτά τα παραστατικά του δανείου. Η τιμή βάσης δανείου και τυχόν επιπλέον κόστη θα πρέπει να φαίνονται διακριτά στο Δελτίο Παραγγελίας και στην Απόδειξη Λιανικής ή στο Δελτίο Παραγγελίας και στο Δελτίο Αποστολής σε περίπτωση που εκδίδεται Απόδειξη Ταμειακής.

Στην περίπτωση Δανείου, η Απόδειξη Λιανικής ή η Απόδειξη Ταμειακής θα πρέπει να εκδίδονται σύμφωνα με τις οδηγίες που έχουν δοθεί για τη Δράση και σε καμία περίπτωση δεν μπορεί να αναφέρουν τη μειωμένη τιμή που αντιστοιχεί στο ποσό του δανείου.

Στην περίπτωση ταυτόχρονης αγοράς δύο κλιματιστικών, από τον ίδιο καταναλωτή, στο πλαίσιο της δράσης, επιτρέπεται να εκδοθεί ένα Δάνειο και για τις δύο συσκευές. Το κατάστημα πρέπει να αναγράφει πάνω στα παραστατικά του Δανείου και τους δύο Ψηφιακούς Κωδικούς Αγοράς (που αντιστοιχούν στις δύο συσκευές) και στην συνέχεια να βγάζει δύο αντίγραφα των παραστατικών δανείου, ένα για κάθε κλιματιστικό που πωλείται.

Περίπτωση 3:

Ο καταναλωτής πληρώνει τη δική του συμμετοχή με πιστωτική κάρτα. Ισχύει ό,τι αναφέρεται στη σχετική διαδικασία. Σε περίπτωση τόκων, αυτοί θα αναφέρονται διακριτά στην Απόδειξη Λιανικής.

Περίπτωση 4:

Ο καταναλωτής πληρώνει τη δική του συμμετοχή με γραμμάτια ή συναλλαγματικές. Στην περίπτωση αυτή, ισχύει ό,τι έχει αναφερθεί στην περίπτωση δανείου, δηλαδή αντί για Απόδειξη Είσπραξης επισυνάπτονται τα αντίστοιχα παραστατικά, υπογεγραμμένα από καταναλωτή και κατάστημα. 


Πηγή:syskeves.gr

ΝΟΩΝ technology

ΝΟΩΝ technology
Χαρά μας να σας εξυπηρετήσουμε.

Οικονομική Εναλλακτική Θέρμανση

ΘΑ ΘΕΛΑΜΕ ΝΑ ΣΑΣ ΕΝΗΜΕΡΩΣΟΥΜΕ ΣΤΑ ΠΛΑΙΣΙΑ ΤΙΣ ΚΑΛΥΤΕΡΗΣ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑΣ ΟΤΙ, ΤΑ ΥΛΙΚΑ ΠΟΥ ΕΡΧΟΝΤΑΙ ΓΙΑ ΕΠΙΣΚΕΥΗ ΣΤΟ ΧΩΡΟ ΜΑΣ ΚΑΙ ΑΦΟΥ ΕΧΟΥΝ ΕΝΗΜΕΡΩΘΕΙ ΟΙ ΙΔΙΟΚΤΗΤΕΣ ΤΟΥΣ ΟΤΙ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΕΦΙΚΤΗ Η ΕΠΙΣΚΕΥΗ ΤΟΥΣ. ΤΑ ΚΡΑΤΑΜΕ ΤΟ ΠΟΛΥ 6 ΜΗΝΕΣ ΚΑΙ ΜΕΤΑ ΤΑ ΠΗΓΑΙΝΟΥΜΕ ΓΙΑ ΑΝΑΚΥΚΛΩΣΗ.ΤΟ ΙΔΙΟ ΙΣΧΥΕΙ ΚΑΙ ΓΙΑ ΤΑ ΥΛΙΚΑ ΠΟΥ ΟΙ ΙΔΙΟΚΤΗΤΕΣ ΤΟΥΣ ΔΗΛΩΝΟΥΝ ΑΔΙΑΦΟΡΙΑ.