Κυριακή 9 Δεκεμβρίου 2012

Ανεμογεννήτρια στο σπίτι: Οικιακές ανεμογεννήτριες


Οι ανεμογεννήτριες αποτελούν μία ανανεώσιμη πηγή ενέργειας που βρίσκεται σε διαρκή ανάπτυξη και πλέον πολλοί έχουν την επιθυμία να τοποθετήσουν ανεμογεννήτριες στο σπίτι τους. Ωστόσο κάτι τέτοιο ακούγεται από τη μία ωραίο και επιθυμητό όμως στη πραγματικότητα κρύβονται πολλές παγίδες που πρέπει όλοι όσοι ενδιαφέρονται να τις τοποθετήσουν στα σπίτια τους να τις προσέξουν.

Ο ιδιοκτήτης που ενδιαφέρετε θα πρέπει πρώτα να εξετάσει αν τον συμφέρει οικονομικά να προβεί σε μια τέτοιου είδους εγκατάσταση και επίσης πρέπει να τονιστεί να μη δοθεί μεγάλη βαρύτητα σε αυτά που θα πει ο κατασκευαστής της ανεμογεννήτριας για τα πολύ υψηλά ποσά ενέργειας που θα παράγει σίγουρα η ανεμογεννήτρια διότι αυτό εξαρτάται από τη ταχύτητα του ανέμου και μόνο. Ο ιδιοκτήτης αυτό που επιβάλλεται να κάνει καταρχήν είναι να υπολογίσει την ετήσια αναμενόμενη απόδοση ισχύος των ανεμογεννητριών σε κιλοβατόρες. Μετά να καθορίσει την ετήσια κατανάλωση ηλεκτρικής ενέργειας στο σπίτι του και τέλος εφόσον ο ιδιοκτήτης επιθυμεί  να βάλει ηλεκτρικό ρεύμα από ανεμογεννήτριες σε ολόκληρο το σπίτι θα πρέπει να υπολογίσει τον ακριβή αριθμό των ανεμογεννητριών που θα τοποθετήσει και να εξετάσει αν οικονομικά συμφέρει η εγκατάσταση ανεμογεννητριών από τη χρήση του ηλεκτρικού ρεύματος.
Βέβαια μπορεί κάποιοι να μη θέλουν αποκλειστικά το κέρδος αλλά να το κάνουν και για οικολογικούς λόγους αλλά και σε αυτή τη περίπτωση πρέπει να εξεταστεί απαραίτητα το θέμα των εσόδων/εξόδων. Ακόμη κάποιοι γείτονες μπορούν να συνεργαστούν για την εγκατάσταση ανεμογεννητριών σε ένα κοινό αιολικό πάρκοόπου αυτό θα περιορίσει σημαντικά τα αρχικά έξοδα της εγκατάστασης που θα είναι μοιρασμένα μεταξύ των ιδιοκτητών γειτόνων αν και τα έσοδα μπορεί να είναι λιγότερα αφού πάλι θα μοιράζονται και αυτά στο μερίδιο του καθενός. Ωστόσο το μεγάλο πλεονέκτημα με το κοινό αιολικό πάρκο είναι ότι συμφέρει αυτούς που δεν έχουν αρκετά χρήματα για να καλύψουν τα αρχικά έξοδα του ατομικού πάρκου ενώ με το κοινό αιολικό πάρκο έχουν τη δυνατότητα να κάνουν την αρχή. Επίσης αν οι ανεμογεννήτριες δίνουν περισσότερη ηλεκτρική ενέργεια από αυτή που χρειάζεται για ολόκληρο το σπίτι σε αυτή τη περίπτωση η ηλεκτρική ενέργεια που περισσεύει μπορεί να πουληθεί στη ΔΕΗ.
Μεγάλη προσοχή θα πρέπει να δείξουν οι ιδιοκτήτες κυρίως στην ένταση του ανέμου που πνέει στο πάρκο διότι μέσω ειδικών συσκευών μπορεί να διαπιστωθεί η ένταση, που φυσικά επιβάλλεται να είναι τουλάχιστον υψηλή, και επίσης αν υπάρχουν ψηλά δέντρα μέσα στο πάρκο θα πρέπει απαραιτήτως να κοπούν γιατί μειώνουν τη ταχύτητα του αέρα. Εφόσον κάποιος ιδιοκτήτης αποφασίσει να διοχετεύσει ολόκληρο το σπίτι του με ρεύμα ανεμογεννήτριας θα ήταν καλό να αγοράσει μία μικρή γεννήτρια ρεύματος σε περίπτωση που οι ανεμογεννήτριες του πάρκου του δεν δίνουν το επιθυμητό ποσό ηλεκτρικής ενέργειας για ολόκληρο το σπίτι. Τέλος πρέπει να εξεταστεί και η νομοθεσία σχετικά με την εγκατάσταση ανεμογεννητριών της συγκεκριμένης περιοχής καθώς και τα έξοδα επισκευών στη περίπτωση που κάτι πάθει η ανεμογεννήτρια και χρειάζεται να επιδιορθωθεί.

ΝΟΩΝ technology

ΝΟΩΝ technology
Χαρά μας να σας εξυπηρετήσουμε.

Οικονομική Εναλλακτική Θέρμανση

ΘΑ ΘΕΛΑΜΕ ΝΑ ΣΑΣ ΕΝΗΜΕΡΩΣΟΥΜΕ ΣΤΑ ΠΛΑΙΣΙΑ ΤΙΣ ΚΑΛΥΤΕΡΗΣ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑΣ ΟΤΙ, ΤΑ ΥΛΙΚΑ ΠΟΥ ΕΡΧΟΝΤΑΙ ΓΙΑ ΕΠΙΣΚΕΥΗ ΣΤΟ ΧΩΡΟ ΜΑΣ ΚΑΙ ΑΦΟΥ ΕΧΟΥΝ ΕΝΗΜΕΡΩΘΕΙ ΟΙ ΙΔΙΟΚΤΗΤΕΣ ΤΟΥΣ ΟΤΙ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΕΦΙΚΤΗ Η ΕΠΙΣΚΕΥΗ ΤΟΥΣ. ΤΑ ΚΡΑΤΑΜΕ ΤΟ ΠΟΛΥ 6 ΜΗΝΕΣ ΚΑΙ ΜΕΤΑ ΤΑ ΠΗΓΑΙΝΟΥΜΕ ΓΙΑ ΑΝΑΚΥΚΛΩΣΗ.ΤΟ ΙΔΙΟ ΙΣΧΥΕΙ ΚΑΙ ΓΙΑ ΤΑ ΥΛΙΚΑ ΠΟΥ ΟΙ ΙΔΙΟΚΤΗΤΕΣ ΤΟΥΣ ΔΗΛΩΝΟΥΝ ΑΔΙΑΦΟΡΙΑ.