Δευτέρα 8 Οκτωβρίου 2012

Θέρμανση χωρίς πετρέλαιο: εναλλακτικές πηγές

schuster-heizung.de

Η εκτόξευση της τιμής του πετρελαίου στρέφει τους καταναλωτές σε αναζήτηση οικονομικότερων πηγών θέρμανσης.
Σε κάθε περίπτωση η μόνωση της κατοικίας συμβάλλει σημαντικά στην εξοικονόμηση ενέργειας.
Οι εναλλακτικοί τρόποι θέρμανσης περιλαμβάνουν στερεά καύσιμα (πέλλετ-καυσόξυλα), φυσικό αέριο, ηλεκτρισμό.

Σόμπες πέλλετ
Χρησιμοποιούν ως καύσιμο τα πέλλετ. Κάνουν καλή καύση ανάλογα με την ποιότητα των πέλλετ, έχουν καλή απόδοση θέρμανσης και παράγουν λίγα καυσαέρια.

Σόμπες ξύλου
Χρησιμοποιούν ως καύσιμο τα καυσόξυλα. Τα ξύλα είναι η παλαιότερη πηγή ενέργειας που χρησιμοποίησε ο άνθρωπος. Έχουν μεγάλη θερμαντική ικανότητα. Σε πολλούς τύπους υπάρχει ενσωματωμένος και φούρνος ψησίματος.

Λέβητες στερεών καυσίμων
Χρησιμοποιούν ως καύσιμη ύλη τα ξύλα, τα πέλλετ, τις μπρικέτες. Τοποθετούνται στο λεβητοστάσιο ή στο εσωτερικό της κατοικίας και έχουν μεγάλο βαθμό απόδοσης.

Ενεργειακά τζάκια
Χρησιμοποιούν ως καύσιμο ξύλα ή αέριο (με καμινάδα), ή βιοαιθανόλη (χωρίς καμινάδα). Συνδυάζουν την υψηλή ενεργειακή απόδοση με την αισθητική. Η καύση είναι πλήρης, ελεγχόμενη με αποτέλεσμα την οικονομία στην κατανάλωση των ξύλων και την ουσιαστική συμβολή στη θέρμανση της κατοικίας. Έχουν δυνατότητα 24ωρης λειτουργίας.

Λέβητες φυσικού αερίου
Χρησιμοποιούν ως καύσιμο το φυσικό αέριο σε κεντρική ή ατομική θέρμανση. Οι επίτοιχοι λέβητες αερίου επιλέγονται σε περίπτωση αυτονόμησης της κατοικίας από το παλιό σύστημα κεντρικής θέρμανσης χωρίς αυτονομία.
Δεν απαιτείται χώρος λεβητοστασίου, επιτυγχάνεται εξοικονόμηση ενέργειας και εκτός από τους συμβατικούς, οι λέβητες συμπύκνωσης παρουσιάζουν ακόμη μεγαλύτερο βαθμό απόδοσης.
Source: aireone.com via AireOne on Pinterest

Χρήση ηλεκτρικού ρεύματος
Λέβητες ιόντων
Η θερμότητα εκλύεται από συγκρούσεις μεταξύ ηλεκτρονίων και ιόντων μέσα στο λέβητα, καθώς και από τριβή με το ειδικό υγρό που κυκλοφορεί στο λέβητα. Το ρεύμα εφαρμόζεται στο υγρό και δημιουργείται ηλεκτρομαγνητικό πεδίο, που προκαλεί την κίνηση των ιόντων. Δεν απαιτείται καμινάδα, γι’ αυτό το σύστημα έχει μηδενικές απώλειες. Είναι χαμηλού κόστους τρόπος θέρμανση.
Υπέρυθρη θέρμανση
Είναι τρόπος θέρμανσης που λειτουργεί όπως οι ακτίνες του ήλιου, δηλ. θερμαίνονται τα σώματα και τα αντικείμενα. Με τα πάνελ υπέρυθρης θέρμανσης επιτυγχάνεται οικονομική, υγιεινή θέρμανση, υψηλής αισθητικής, καθώς στην επιφάνεια των πάνελ υπάρχει δυνατότητα εκτύπωσης μεγάλης ποικιλίας σχεδίων.
Θέρμανση με θερμοπομπούς
Πρόκειται για σύστημα άμεσης θέρμανσης, οικονομικό, με μικρό κόστος αγοράς και εγκατάστασης και δυνατότητα επιλεκτικής θέρμανσης των χώρων.
Η αρχή της λειτουργίας είναι ο φυσικός ελκυσμός. Ο ψυχρός αέρας στα κάτω στρώματα του χώρου εισέρχεται από την κάτω πλευρά του θερμοπομπού, θερμαίνεται από την ειδική αντίσταση που διαθέτει και εξέρχεται από την πάνω πλευρά του σώματος, χωρίς να ξηραίνουν την ατμόσφαιρα.
scudi 1
 antrax.it
Θέρμανση με συσσωρευτές
Η θέρμανση του χώρου επιτυγχάνεται με τη θερμότητα που εκπέμπουν από την ενέργεια που συσσωρεύεται στα πυρότουβλα, από τα οποία είναι κατασκευασμένοι.
Η συσσώρευση ενέργειας γίνεται κατά τη διάρκεια της νύχτας (λειτουργούν με νυχτερινό τιμολόγιο της ΔΕΗ) για οικονομία. Έχουν αυτονομία 2 ημερών σε περίπτωση διακοπής του ρεύματος, αλλά δεν αποδίδουν άμεσα θερμότητα. Υπάρχει δυνατότητα αυτονομίας σε κάθε χώρο.
Θερμοσυσσωρευτής
 tradekorea.com
Κλιματιστικά
Η λειτουργία τους βασίζεται στη αρχή της απορρόφησης ενέργειας από ένα σημείο και απελευθέρωσης της σε άλλο σημείο. Η αρχή αυτή υλοποιείται με δύο μονάδες (εσωτερική-εξωτερική) συνδεδεμένες με σωληνώσεις. Ψυκτικό υγρό ρέει από τη μια μονάδα στην άλλη και απελευθερώνεται στη μια ενέργεια που έχει απορροφήσει στην άλλη. Είναι οικονομικός τρόπος θέρμανσης, υπάρχει δυνατότητα επιλογής των θερμαινόμενων χώρων και η θέρμανση επιτυγχάνεται γρήγορα.
Modern Kitchen design by New York Architect Resolution: 4 Architecture
Αντλίες θερμότητας
Η θέρμανση των χώρων επιτυγχάνεται με τη μετατροπή σε θερμική ενέργεια της ενέργειας του περιβάλλοντα αέρα ή του εδάφους με μικρή κατανάλωση ηλεκτρικής ενέργειας. Είναι οικονομικός, οικολογικός τρόπος θέρμανσης, αξιόπιστος και ευέλικτος. Οι αντλίες θερμότητας απορροφούν το 75% της απαιτουμένης ενέργειας από το περιβάλλον και το υπόλοιπο 25% από το ρεύμα για να αποδώσουν 100% θερμικής ενέργειας.
Αντλία θερμότητας
 multibeton.gr
Για την επιλογή του κατάλληλου συστήματος θέρμανσης χωρίς πετρέλαιο για την κάθε κατοικία πρέπει να συνεκτιμηθούν οι παράγοντες που διαφοροποιούνται σε κάθε περίπτωση (θέση, προσανατολισμός, μόνωση, διαρρύθμιση, τρόπος χρήσης κλπ).
Η επιλογή του τύπου θέρμανσης πρέπει να προκύψει μετά από μελέτη θέρμανσης, όπου θα υπολογιστεί η απαιτούμενη ενέργεια για μια αποδοτικότερη και οικονομικότερη λύση.

Πηγή: decobook.gr

ΝΟΩΝ technology

ΝΟΩΝ technology
Χαρά μας να σας εξυπηρετήσουμε.

Οικονομική Εναλλακτική Θέρμανση

ΘΑ ΘΕΛΑΜΕ ΝΑ ΣΑΣ ΕΝΗΜΕΡΩΣΟΥΜΕ ΣΤΑ ΠΛΑΙΣΙΑ ΤΙΣ ΚΑΛΥΤΕΡΗΣ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑΣ ΟΤΙ, ΤΑ ΥΛΙΚΑ ΠΟΥ ΕΡΧΟΝΤΑΙ ΓΙΑ ΕΠΙΣΚΕΥΗ ΣΤΟ ΧΩΡΟ ΜΑΣ ΚΑΙ ΑΦΟΥ ΕΧΟΥΝ ΕΝΗΜΕΡΩΘΕΙ ΟΙ ΙΔΙΟΚΤΗΤΕΣ ΤΟΥΣ ΟΤΙ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΕΦΙΚΤΗ Η ΕΠΙΣΚΕΥΗ ΤΟΥΣ. ΤΑ ΚΡΑΤΑΜΕ ΤΟ ΠΟΛΥ 6 ΜΗΝΕΣ ΚΑΙ ΜΕΤΑ ΤΑ ΠΗΓΑΙΝΟΥΜΕ ΓΙΑ ΑΝΑΚΥΚΛΩΣΗ.ΤΟ ΙΔΙΟ ΙΣΧΥΕΙ ΚΑΙ ΓΙΑ ΤΑ ΥΛΙΚΑ ΠΟΥ ΟΙ ΙΔΙΟΚΤΗΤΕΣ ΤΟΥΣ ΔΗΛΩΝΟΥΝ ΑΔΙΑΦΟΡΙΑ.