Τρίτη 3 Ιουλίου 2012

Μύθοι για τους ασύρματους συναγερμούς

Μύθοι για τους ασύρματους συναγερμούς 
Οι ασύρματοι συναγερμοί παραβιάζονται ευκολότερα . 
Οι ασύρματοι συναγερμοί εκπέμπουν ακτινοβολία. 
Οι ασύρματοι συναγερμοί δίνουν ψευδείς συναγερμούς. 

Οι ασύρματοι συναγερμοί παραβιάζονται ευκολότερα ? 
Είναι γεγονός ότι στο παρελθόν το να παραβιαστεί ένας ασύρματος συναγερμός ήταν ευκολότερο από έναν ενσύρματο. Αλλά τα σύγχρονα συστήματα ασύρματων συναγερμών όταν πληρούν τις προδιαγραφές ασφαλείας που έχουν θεσπιστεί σε παγκόσμιο επίπεδο έχουν λύσει τα προβλήματα αυτά.


Οι τεχνολογίες που χρησιμοποιούνται για να προστατέψουν την επικοινωνία της κεντρικής μονάδας του συναγερμού με τις υπομονάδες (αισθητήρες) είναι οι ακόλουθες:


Αυτόματη αλλαγή συχνοτήτων λειτουργίας σε περίπτωση ανίχνευσης θορύβου ή παρεμβολής σε συγκεκριμένη συχνότηταΚωδικοποίηση προστασίας ασύρματης μετάδοσης δεδομένωνΚωδικοποίηση διόρθωσης σφαλμάτων μετάδοσης σήματοςΑνίχνευση εσκεμμένης ή τυχαίας ηλεκτρομαγνητικής παρεμβολής και ενημέρωση του ιδιοκτήτη.


Οι τεχνολογίες αυτές καθιστούν την επικοινωνία των αισθητήρων με το κέντρο τόσο ασφαλή που σε πολλές περιπτώσεις το ασύρματο σύστημα υπερτερεί από ένα ενσύρματο με προσβάσιμα καλώδια τα οποία μπορεί να παραβιαστούν με βραχυκύκλωμα.Εκπέμπει ακτινοβολία ένας ασύρματος συναγερμός ? 
Είναι γενικά αποδεκτό το ότι το περιβάλλον μας τα τελευταία χρόνια έχει επιβαρυνθεί ισχυρά από ηλεκτρομαγνητική ακτινοβολία. Ραδιοφωνικοί, σταθμοί τηλεοπτικοί σταθμοί κινητά τηλέφωνα ασύρματοι, δορυφορικές εκπομπές ασύρματα δίκτυα, μετασχηματιστές,εκπέμπουν ηλεκτρομαγνητική ακτινοβολία στο χώρο μας. Η εκπομπή του ασύρματού συναγερμού είναι σχεδόν μηδενική και απειροελάχιστη συγκριτικά με τους προηγούμενους παράγοντες για τρεις βασικούς λόγους.
Οι μονάδες ενός ασύρματου συναγερμού εκπέμπουν μόνο όταν σημαίνει συναγερμός και όταν το σύστημα εκτελεί διαδικασία ανίχνευσης βλαβών
, όταν αυτή είναι ενεργοποιημένη.
Η εκπομπή διαρκεί ελάχιστα για λόγους εξοικονόμησης ενέργειας μπαταριών.
Η εκπομπή είναι μηδαμινής έντασης. Φανταστείτε ότι οι μονάδες του ασύρματου συναγερμού έχουν εμβέλεια μόνο στον χώρο της κατοικίας σας ενώ το κινητό σας έχει εμβέλεια και ένταση ικανή να φτάσει στην κοντινότερη κεραία κινητής τηλεφωνίας η οποία απέχει συνήθως χιλιόμετρα από την κατοικία σας.


Οι ασύρματοι συναγερμοί δίνουν ψευδείς συναγερμούς ? 
Ο ψευδής συναγερμός οφείλεται σε τέσσερεις βασικούς λόγους είτε πρόκειται για ενσύρματο είτε για ασύρματο σύστημα.
Κακή ποιότητα αισθητήρων
Στην περίπτωση αυτή όπως συμβαίνει γενικά στα ηλεκτρονικά συστήματα ότι πληρώνεις παίρνεις. Για το λόγο αυτό το σύστημα συναγερμού αλλά και οι επιμέρους αισθητήρες θα πρέπει να συνοδεύονται από:
γραπτή εγγύηση έγκυρη ένδειξη CE στη συσκευασία και στα συνοδευτικά εγχειρίδια 
σαφέστατη αναφορά στις προδιαγραφές ΕΝ που πληρούν και έχουν θεσπιστεί για συστήματα ασφαλείας από την Eυρωπαϊκή ένωσηΚακή εγκατάσταση αισθητήρων
Συχνά παρατηρείται ένας ποιοτικός αισθητήρας να δίνει ψευδείς συναγερμούς λόγο εσφαλμένης τοποθέτησης.
Χαρακτηριστικό παράδειγμα αποτελεί η λανθασμένη τοποθέτηση συστημάτων πυρανίχνευσης ακριβώς επάνω από τη θέση του φούρνου της κουζίνας.
Κάθε αισθητήρας πρέπει να τοποθετείται τηρώντας 
ορισμένους κανόνες. Για το λόγο αυτό η μελέτη εγκατάστασης ενός συστήματος συναγερμού είναι καλό να γίνεται από έμπειρους εγκαταστάτες.


Τυχαία γεγονότα 
Έχει παρατηρηθεί ότι τυχαία γεγονότα όπως παρουσία κάποιου μεγάλου εντόμου πάνω σε αισθητήρα κίνησης μπορεί να δώσει ψευδή συναγερμό. Τα γεγονότα αυτά είναι συνήθως σπάνια.


Λάθη του χρήστη 
Συχνό φαινόμενο στα συστήματα συναγερμού είναι να ενεργοποιούνται από λάθος χειρισμούς του ιδιοκτήτη τους ή γνωστών του προσώπων. Σε τέτοιες περιπτώσεις ο ιδιοκτήτης θα πρέπει να έχει τη δυνατότητα τόσο να ενημερωθεί άμεσα με κάποιον τρόπο ότι ο συναγερμός είναι λανθασμένος όσο και να σταματά το συναγερμό από μακριά στην περίπτωση που βρίσκεται μακριά από τον προστατευόμενο χώρο. Για το λόγο αυτό ο συναγερμός θα πρέπει να διαθέτει μονάδες επικοινωνίας με τον χρήστη είτε μέσω του σταθερού τηλεφώνου του φυλασσόμενου χώρου είτε μέσω μονάδας κινητού τηλεφώνου που υπάρχει ενσωματωμένο στο σύστημα συναγερμού.
Μάλιστα σε ένα αξιόπιστο σύστημα συναγερμού ο ιδιοκτήτης θα πρέπει και να ενημερώνεται από το συναγερμό αλλά και να έχει τη δυνατότητα να τον οπλίζει και να τον αφοπλίζει από μακριά διατηρώντας πάντα την ασφάλεια των κωδικών προστασίας του.
Ο πανικός είναι ο χειρότερος σύμβουλος μετά από έναν συναγερμό
Ένας γενικός τρόπος αποφυγής ενός εσφαλμένουσυναγερμού είναι η αναμονή επιβεβαίωσης συναγερμού από δεύτερο αισθητήρα. Τόσο η εγκατάσταση όσο και οι δυνατότητες επικοινωνίας του συναγερμού πρέπει να είναι τέτοιες που να οδηγούν σε δύο τουλάχιστο αναλυτικά μηνύματα συναγερμού σε περίπτωση πραγματικής παραβίασης. Για παράδειγμα αν πραγματοποιηθεί παραβίαση μίας κατοικίας από παράθυρο θα πρέπει να ενεργοποιηθεί και παραβίαση της μαγνητικής επαφής του παραθύρου ή του αισθητήρα θραύσης κρυστάλλων αλλά και του ανιχνευτή κίνησης που είναι τοποθετημένος στο χώρο του δωματίου.
Το σύστημα επικοινωνίας του συναγερμού πρέπει να είναι τέτοιο ώστε να ενημερώνει αναλυτικά για τα διαφορετικά συμβάντα. Υπάρχουν δύο δυνατότητες. Η πρώτη είναι το σύστημα με 
μονάδα σταθερής τηλεφωνίας το οποίο θα πρέπει να ενημερώνει κέντρο λήψης σημάτων ή άμεσα εσάς με φωνητικό μήνυμα και η δεύτερη είναι το σύστημα με μονάδα κινητής τηλεφωνίας η οποία μπορεί να ενημερώσει μέσω SMSκαι κλήση απευθείας τον ιδιοκτήτη αναλυτικά με ένα SMS για κάθε αισθητήρα.ΠΗΓΗ: jablotron.gr

ΝΟΩΝ technology

ΝΟΩΝ technology
Χαρά μας να σας εξυπηρετήσουμε.

Οικονομική Εναλλακτική Θέρμανση

ΘΑ ΘΕΛΑΜΕ ΝΑ ΣΑΣ ΕΝΗΜΕΡΩΣΟΥΜΕ ΣΤΑ ΠΛΑΙΣΙΑ ΤΙΣ ΚΑΛΥΤΕΡΗΣ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑΣ ΟΤΙ, ΤΑ ΥΛΙΚΑ ΠΟΥ ΕΡΧΟΝΤΑΙ ΓΙΑ ΕΠΙΣΚΕΥΗ ΣΤΟ ΧΩΡΟ ΜΑΣ ΚΑΙ ΑΦΟΥ ΕΧΟΥΝ ΕΝΗΜΕΡΩΘΕΙ ΟΙ ΙΔΙΟΚΤΗΤΕΣ ΤΟΥΣ ΟΤΙ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΕΦΙΚΤΗ Η ΕΠΙΣΚΕΥΗ ΤΟΥΣ. ΤΑ ΚΡΑΤΑΜΕ ΤΟ ΠΟΛΥ 6 ΜΗΝΕΣ ΚΑΙ ΜΕΤΑ ΤΑ ΠΗΓΑΙΝΟΥΜΕ ΓΙΑ ΑΝΑΚΥΚΛΩΣΗ.ΤΟ ΙΔΙΟ ΙΣΧΥΕΙ ΚΑΙ ΓΙΑ ΤΑ ΥΛΙΚΑ ΠΟΥ ΟΙ ΙΔΙΟΚΤΗΤΕΣ ΤΟΥΣ ΔΗΛΩΝΟΥΝ ΑΔΙΑΦΟΡΙΑ.