Τρίτη 23 Οκτωβρίου 2018

Μην ξεχνάς να συντηρείς το κλιματιστικό!

Εγκατάσταση συστήματος κλιματισμού
Ηλεκτρολογικές Εγκαταστάσεις
Μην ξεχνάς να συντηρείς το κλιματιστικό!
Η τακτική συντήρηση και ο καθαρισμός ενός κλιματιστικού βοηθά στην σωστή λειτουργία του, αποτρέπει τις δαπανηρές βλάβες, μειώνει το κόστος λειτουργίας του και σου εξασφαλίζει καθαρό αέρα, απαλλαγμένο από μικροοργανισμούς! Δες πως θα το κάνεις!

- Ένα σύστημα κλιματισμού στο οποίο γίνεται σωστή συντήρηση, μπορεί να λειτουργεί για πάνω από 15 χρόνια!

Για πιο εξειδικευμένες επεμβάσεις (βαθύ καθαρισμό του εσωτερικού μηχανήματος τουλάχιστον μία φορά το χρόνο, των φίλτρων και των εναλλακτών, έλεγχος ψυκτικού υγρού και διαρροών, ηλεκτρονικός έλεγχος συστημάτων, καθαρισμό του ανεμιστήρα και του εναλλάκτη στο εξωτερικό μηχάνημα κάθε 2-3 χρόνια) καλό είναι να αναζητούμε τη συμβολή έμπειρου και εξειδικευμένου τεχνίτη.
- Η τακτική συντήρηση των κλιματιστικών εξασφαλίζει καθαρή ατμόσφαιρα! 
Η ετήσια συντήρηση των μηχανημάτων είναι πολύ σημαντική για την υγεία, αφού εμποδίζει την συγκέντρωση βακτηριδίων, μικροοργανισμών και αλλεργικών παραγόντων.
- Για να λειτουργήσει σωστά το κλιματιστικό , προβλέπεται καθαρισμός στα φίλτρα του μία φορά τον μήνα!
Τα φίλτρα στις οικιακές μονάδες είναι απλές μεμβράνες που αφαιρούνται εύκολα, πλένονται με νερό και επανατοποθετούνται στην συσκευή αφού στεγνώσουν. Καλό είναι να καθαρίζονται κάθε 50 με 60 ώρες λειτουργίας του κλιματιστικού – κατά μέσο όρο μια φορά το μήνα κατά την περίοδο λειτουργίας του σε κατοικίες. Φραγμένα φίλτρα μειώνουν την απόδοση της συσκευής και αυξάνουν την κατανάλωση ενέργειας.
- Χωρίς τακτική συντήρηση, τα κλιματιστικά μηχανήματα χάνουν το 5% της αποτελεσματικότητάς τους κάθε χρόνο λειτουργίας.
Αυτό σημαίνει ότι το κόστος της ετήσιας συντήρησης υπερκαλύπτεται από τους μειωμένους μηνιαίους λογαριασμούς και από το μειωμένο κόστος επιδιορθώσεων. Τέλος είναι καλό να γνωρίζουμε ότι ένα καλοσυντηρημένο κλιματιστικό έχει καλύτερη απόδοση όσον αφορά την αφύγρανση του σπιτιού μας.
Εσείς πόσο συχνά καθαρίζετε το κλιματιστικό σας;
Γνωρίζατε πόσο σημαντικός είναι η τακτική συντήρησή του;                         ΠΗΓΗ:4green.gr

ΝΟΩΝ technology

ΝΟΩΝ technology
Χαρά μας να σας εξυπηρετήσουμε.

Οικονομική Εναλλακτική Θέρμανση

ΘΑ ΘΕΛΑΜΕ ΝΑ ΣΑΣ ΕΝΗΜΕΡΩΣΟΥΜΕ ΣΤΑ ΠΛΑΙΣΙΑ ΤΙΣ ΚΑΛΥΤΕΡΗΣ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑΣ ΟΤΙ, ΤΑ ΥΛΙΚΑ ΠΟΥ ΕΡΧΟΝΤΑΙ ΓΙΑ ΕΠΙΣΚΕΥΗ ΣΤΟ ΧΩΡΟ ΜΑΣ ΚΑΙ ΑΦΟΥ ΕΧΟΥΝ ΕΝΗΜΕΡΩΘΕΙ ΟΙ ΙΔΙΟΚΤΗΤΕΣ ΤΟΥΣ ΟΤΙ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΕΦΙΚΤΗ Η ΕΠΙΣΚΕΥΗ ΤΟΥΣ. ΤΑ ΚΡΑΤΑΜΕ ΤΟ ΠΟΛΥ 6 ΜΗΝΕΣ ΚΑΙ ΜΕΤΑ ΤΑ ΠΗΓΑΙΝΟΥΜΕ ΓΙΑ ΑΝΑΚΥΚΛΩΣΗ.ΤΟ ΙΔΙΟ ΙΣΧΥΕΙ ΚΑΙ ΓΙΑ ΤΑ ΥΛΙΚΑ ΠΟΥ ΟΙ ΙΔΙΟΚΤΗΤΕΣ ΤΟΥΣ ΔΗΛΩΝΟΥΝ ΑΔΙΑΦΟΡΙΑ.