Παρασκευή 18 Μαρτίου 2011

Φοροαπαλλαγές για ενεργειακές παρεμβάσεις

Αύξηση της φοροαπαλλαγής για όσους αναβαθμίζουν ενεργειακά τις κατοικίες τους, αλλαγές σε ότι αφορά τη στελέχωση του φοροελεγκτικού μηχανισμού καθώς και διευκρινίσεις σχετικά με την εταιρία "Ελληνικό ΑΕ" που θα αναλάβει την αξιοποίηση της έκτασης του πρώην αεροδρομίου, επέρχονται μεταξύ άλλων στις διατάξεις του φορολογικού νομοσχεδίου με μια σειρά διορθώσεις και προσθήκες που κατατέθηκαν στη Βουλή.
Σε ότι αφορά τις δαπάνες ενεργειακής αναβάθμισης ακινήτων προβλέπεται ότι για τις εργασίες αυτές θα εκπίπτει από το φορολογητέο εισόδημα το 20% δαπάνης για ποσά μέχρι 3.000 ευρώ, και το 10% για ποσά από 3.0001-6.000 ευρώ. Αυτό σημαίνει ότι η συνολική έκπτωση δαπάνης μπορεί να φθάσει τα 900 ευρώ από 600 ευρώ που προβλέπεται σήμερα.

Μεταξύ άλλων με βάση τις τροποποιήσεις αυτές προβλέπονται τα ακόλουθα:

- Καταργείται το επίδομα επίτευξης στόχων που προβλέπονταν στο αρχικό κείμενο του νομοσχεδίου για τους εργαζόμενους στο φοροελεγκτικό μηχανισμό.

- Η απαλλαγή από τα τεκμήρια για όσους έχουν κατοικία στην αλλοδαπή, ισχύει από την 1η-1-2011

- Το 5% του συνολικού αριθμού των υπαλλήλων στο νέο σώμα Ελεγκτών Βεβαίωσης και Αναγκαστικής Είσπραξης εσόδων που δημιουργείται θα μπορεί να στελεχώνεται και από υπαλλήλους δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης (ΔΕ).

- Το τέλος ταξινόμησης για φορτηγά οχήματα που αποσύρονται, και είναι άνω των 3,5 τόνων, θα μειώνεται κατά 40%.

Η βουλή θα εκλέγει το πρόεδρο του Σώματος Φορολογικών Διαιτητών, θα είναι επίτιμος ανώτατος δικαστικός λειτουργός του ΣτΕ και η θητεία του θα είναι 5 ετών, που θα μπορεί να ανανεώνεται μία φορά.

Στις υπηρεσίες του ΣΔΟΕ θα μπορούν να αποσπασθούν σε ποσοστό 10% και υπάλληλοι του υπ. Οικονομικών με περισσότερα από 20 έτη υπηρεσίας.

H εταιρία Ελληνικό ΑΕ δεν θα έχει τα δικαιώματα των ακινήτων της έκτασης του πρώην αεροδρομίου, αλλά θα συμμετέχει σε συμβάσεις για την εκμετάλλευση και αξιοποίηση της.





ΑΠΟ-newscode.gr

ΝΟΩΝ technology

ΝΟΩΝ technology
Χαρά μας να σας εξυπηρετήσουμε.

Οικονομική Εναλλακτική Θέρμανση

ΘΑ ΘΕΛΑΜΕ ΝΑ ΣΑΣ ΕΝΗΜΕΡΩΣΟΥΜΕ ΣΤΑ ΠΛΑΙΣΙΑ ΤΙΣ ΚΑΛΥΤΕΡΗΣ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑΣ ΟΤΙ, ΤΑ ΥΛΙΚΑ ΠΟΥ ΕΡΧΟΝΤΑΙ ΓΙΑ ΕΠΙΣΚΕΥΗ ΣΤΟ ΧΩΡΟ ΜΑΣ ΚΑΙ ΑΦΟΥ ΕΧΟΥΝ ΕΝΗΜΕΡΩΘΕΙ ΟΙ ΙΔΙΟΚΤΗΤΕΣ ΤΟΥΣ ΟΤΙ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΕΦΙΚΤΗ Η ΕΠΙΣΚΕΥΗ ΤΟΥΣ. ΤΑ ΚΡΑΤΑΜΕ ΤΟ ΠΟΛΥ 6 ΜΗΝΕΣ ΚΑΙ ΜΕΤΑ ΤΑ ΠΗΓΑΙΝΟΥΜΕ ΓΙΑ ΑΝΑΚΥΚΛΩΣΗ.ΤΟ ΙΔΙΟ ΙΣΧΥΕΙ ΚΑΙ ΓΙΑ ΤΑ ΥΛΙΚΑ ΠΟΥ ΟΙ ΙΔΙΟΚΤΗΤΕΣ ΤΟΥΣ ΔΗΛΩΝΟΥΝ ΑΔΙΑΦΟΡΙΑ.