Δευτέρα 14 Μαρτίου 2011

Ο σεισμός της Ιαπωνίας έπληξε και την βιομηχανία ηλεκτρονικών

Μετά τον σημερινό σεισμό στην Ιαπωνία η βιομηχανία ηλεκτρονικών, όπως ήταν φυσικό, υπέστη μαζικές ζημιές. Για αυτό τον λόγο υπήρξε διακοπή της παραγωγικής διαδικασίας σε μεγάλα εργοστάσια.
Συγκεκριμένα, η Sony εκκένωσε 6 εργοστάσια παραγωγής, ενώ ζημιές από το τσουνάμι υπέστη το εργοστάσιο στην περιοχή Miyagi, χωρίς ωστόσο οι εργαζόμενοι να έχουν πάθει το παραμικρό.

Επίσης, όπως ήταν φυσικό, διακόπηκε η λειτουργία των πυρηνικών εργοστασίων παραγωγής ενέργειας για αρκετές ώρες, με αποτέλεσμα μεγάλα βιομηχανικά συγκροτήματα να μείνουν χωρίς ρεύμα.

Ο μεγάλος σεισμός επηρέασε και το δίκτυο τηλεπικοινωνιών της χώρας. Πολλοί Ιάπωνες στράφηκαν στο διαδίκτυο και συγκεκριμένα στις πλατφόρμες κοινωνικής δικτύωσης, όπως το Facebook και το Twitter, ώστε να παραμείνουν σε επικοινωνία. Ενδεικτικά αναφέρουμε πως στο Τόκιο τα tweets που αποστέλλονται από τους χρήστες, ανέρχονται στα 20 το δευτερόλεπτο.

Απο την μεριά της η Google αντέδρασε άμεσα και δημιούργησε μια ιαπωνική εκδοχή του "Person Finder". Οι χρήστες αυτής της υπηρεσίες μπορούν να δίνουν και να βρίσκουν πληροφορίες για τους αγνοουμένους.



ΑΠΟ-zougla.gr

ΝΟΩΝ technology

ΝΟΩΝ technology
Χαρά μας να σας εξυπηρετήσουμε.

Οικονομική Εναλλακτική Θέρμανση

ΘΑ ΘΕΛΑΜΕ ΝΑ ΣΑΣ ΕΝΗΜΕΡΩΣΟΥΜΕ ΣΤΑ ΠΛΑΙΣΙΑ ΤΙΣ ΚΑΛΥΤΕΡΗΣ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑΣ ΟΤΙ, ΤΑ ΥΛΙΚΑ ΠΟΥ ΕΡΧΟΝΤΑΙ ΓΙΑ ΕΠΙΣΚΕΥΗ ΣΤΟ ΧΩΡΟ ΜΑΣ ΚΑΙ ΑΦΟΥ ΕΧΟΥΝ ΕΝΗΜΕΡΩΘΕΙ ΟΙ ΙΔΙΟΚΤΗΤΕΣ ΤΟΥΣ ΟΤΙ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΕΦΙΚΤΗ Η ΕΠΙΣΚΕΥΗ ΤΟΥΣ. ΤΑ ΚΡΑΤΑΜΕ ΤΟ ΠΟΛΥ 6 ΜΗΝΕΣ ΚΑΙ ΜΕΤΑ ΤΑ ΠΗΓΑΙΝΟΥΜΕ ΓΙΑ ΑΝΑΚΥΚΛΩΣΗ.ΤΟ ΙΔΙΟ ΙΣΧΥΕΙ ΚΑΙ ΓΙΑ ΤΑ ΥΛΙΚΑ ΠΟΥ ΟΙ ΙΔΙΟΚΤΗΤΕΣ ΤΟΥΣ ΔΗΛΩΝΟΥΝ ΑΔΙΑΦΟΡΙΑ.