Τετάρτη 9 Μαρτίου 2011

Στο επίκεντρο της έκθεσης IFA οικιακές συσκευές χαμηλής κατανάλωσης

Οι οικιακές συσκευές με χαμηλή κατανάλωση ενέργειας βρέθηκαν και φέτος στις προτεραιότητες της έκθεσης ηλεκτρονικών IFA στο Βερολίνο. Από πέρσι εκπροσωπούνται στην έκθεση οι κορυφαίοι κατασκευαστές οικιακών συσκευών.
Οι συσκευές υψηλής ενεργειακής απόδοσης είχαν την τιμητική τους στην έκθεση ηλεκτρονικών ειδών IFA του Βερολίνου. Σύμφωνα με τα στοιχεία των κατασκευαστών οικιακών συσκευών ενώ το 2000 περίπου το 30% των συσκευών που πουλήθηκαν εξοικονομούσαν ενέργεια, σήμερα το ποσοστό των συσκευών με χαμηλή κατανάλωση έχει ανέλθει στο 87%.
Οι νέες συσκευές είναι αδιαμφισβήτητα πιο οικονομικές
Ποιά διαφορά υπάρχει όμως μεταξύ των παλαιοτέρων και των νέων συσκευών; Είναι η εύλογη ερώτηση στον διευθυντή μάρκετινγκ της εταιρίας Bosh, Χέλμουτ Ζάιλερ: «Αν συγκρίνετε ένα ψυγείο 15ετίας με ένα σύγχρονο θα διαπιστώσετε ότι η κατανάλωση ρεύματος έχει μειωθεί μέχρι και 70%. Ένα πλυντήριο πιάτων από τις αρχές της δεκαετίας του ´70, του ´80 ή του ´90 καταναλώνει κατά 30 με 40% περισσότερο νερό από τα σημερινά».
Σημαντική η τεχνολογική πρόοδος των ψυγείων
Εντυπωσιακή είναι η πρόοδος στην ενεργειακή απόδοση ψυγείων, τα οποία συνδυάζουν σε μια συσκευή ψυγείο, καταψύκτη και παγάκια στην πόρτα κατά το αμερικανικό πρότυπο. Η σύγχρονη τεχνολογία επιτρέπει καλύτερη ρύθμιση των ζωνών ψύξης, βελτιωμένη μόνωση και αποδοτικότερους μηχανισμούς.
«Τα ψυγεία διαθέτουν πλέον μεγαλύτερους χώρους και δουλεύουν σχεδόν αθόρυβα», λέει ο Ντίτμαρ Μέντλερ, υπεύθυνος παραγωγής στη SIEMENS
«Τα νέα ψυγεία διαθέτουν σύστημα φωτισμού LED, με λαμπτήρες που δεν χρειάζονται στην ουσία αλλαγή. Διαφορετική είναι πλέον η θέση του μηχανισμού ψύξης από το πίσω μέρος στην βάση του ψυγείου. Η αλλαγή θέσης εξασφαλίζει την αύξηση του ωφέλιμου χώρου του ψυγείου, μιας και τα συρτάρια εκμεταλλεύονται πλέον ολόκληρο το βάθος του ψυγείου».
Υψηλές τιμές ρεύματος οδηγούν σε άνοδο στη ζήτηση οικονομικών συσκευών
Στη Γερμανία το ενδιαφέρον για συσκευές με μειωμένη κατανάλωση αυξάνεται ολοένα. Σε αυτό έχουν συμβάλλει καθοριστικά οι τιμές του ρεύματος, οι οποίες τα τελευταία 9 χρόνια έχουν αυξηθεί κατά 46%. Την ίδια στιγμή όμως εκθέσεις, όπως η IFA στο Βερολίνο δείχνουν με τον πλέον ξεκάθαρο τρόπο ότι τα περιθώρια εξοικονόμησης ενέργειας ήταν και είναι μεγάλα.


ΑΠΟ-syskeves.gr ΜΕ ΠΗΓΗ www.dw-world.de

ΝΟΩΝ technology

ΝΟΩΝ technology
Χαρά μας να σας εξυπηρετήσουμε.

Οικονομική Εναλλακτική Θέρμανση

ΘΑ ΘΕΛΑΜΕ ΝΑ ΣΑΣ ΕΝΗΜΕΡΩΣΟΥΜΕ ΣΤΑ ΠΛΑΙΣΙΑ ΤΙΣ ΚΑΛΥΤΕΡΗΣ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑΣ ΟΤΙ, ΤΑ ΥΛΙΚΑ ΠΟΥ ΕΡΧΟΝΤΑΙ ΓΙΑ ΕΠΙΣΚΕΥΗ ΣΤΟ ΧΩΡΟ ΜΑΣ ΚΑΙ ΑΦΟΥ ΕΧΟΥΝ ΕΝΗΜΕΡΩΘΕΙ ΟΙ ΙΔΙΟΚΤΗΤΕΣ ΤΟΥΣ ΟΤΙ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΕΦΙΚΤΗ Η ΕΠΙΣΚΕΥΗ ΤΟΥΣ. ΤΑ ΚΡΑΤΑΜΕ ΤΟ ΠΟΛΥ 6 ΜΗΝΕΣ ΚΑΙ ΜΕΤΑ ΤΑ ΠΗΓΑΙΝΟΥΜΕ ΓΙΑ ΑΝΑΚΥΚΛΩΣΗ.ΤΟ ΙΔΙΟ ΙΣΧΥΕΙ ΚΑΙ ΓΙΑ ΤΑ ΥΛΙΚΑ ΠΟΥ ΟΙ ΙΔΙΟΚΤΗΤΕΣ ΤΟΥΣ ΔΗΛΩΝΟΥΝ ΑΔΙΑΦΟΡΙΑ.