Κυριακή 13 Μαρτίου 2011

Βγάλτε τις από την πρίζα!

Οι ηλεκτρικές συσκευές σε κατάσταση αναμονής επιβαρύνουν το περιβάλλον και την τσέπη μας

Σε μια συνήθεια άκρως βλαβερή για το περιβάλλον αλλά και το βαλάντιο των καταναλωτών αποδεικνύεται η τάση να μην απενεργοποιούμε τις ηλεκτρικές συσκευές, αλλά να τις αφήνουμε να λειτουργούν σε κατάσταση αναμονής. 
Οι ερευνητές διαπίστωσαν ότι οι συσκευές δεν σταματούν να καταναλώνουν ενέργεια αλλά αντίθετα, συνεχίζουν να δουλεύουν κανονικά, επιβαρύνοντας το περιβάλλον και την τσέπη μας.

Οι συσκευές σε κατάσταση αναμονής εκλύουν στο περιβάλλον 19 εκατομμύρια τόνους διοξειδίου του άνθρακα.

Οι επιστήμονες υπολόγισαν ότι η ενεργειακή κατανάλωση στην Ευρωπαϊκή Ένωση αντιστοιχεί σήμερα σε 43 εκατομμύρια MW. Αυτό το νούμερο πλησιάζει κατά πολύ την κατανάλωση στην Ελλάδα, που σύμφωνα με δημοσίευμα της «Real planet», εκτιμάται από τον Διεθνή Οργανισμό Ενέργειας στα 56,6 εκατομμύρια MW.

Σύμφωνα με στοιχεία της Ε.Ε πέντε από τις πιο συνηθισμένες συσκευές ενός σπιτιού όταν λειτουργούν σε κατάσταση αναμονής, στοιχίζουν στο νοικοκυριό μέχρι και 15,75 ευρώ τον μήνα, δηλαδή 189 ευρώ τον χρόνο.

Οι ειδικοί συστήνουν:-Να μην αφήνουμε τις ηλεκτρικές μας συσκευές σε κατάσταση αναμονής

-Να ελέγχουμε τις συσκευές που αγοράζουμε για την ενέργεια που καταναλώνουν σε κατάσταση αναμονής

-Να χρησιμοποιούμε πολύπριζα ή διακόπτες που σταματούν αυτόματα την παροχή ενέργειας των συγκεκριμένων συσκευών

-Να απενεργοποιούμε τις συσκευές μας όταν δεν τις χρησιμοποιούμε, και να τις βγάζουμε από την πρίζα

-Να χρησιμοποιούμε «έξυπνους» αυτόματους διακόπτες, που αντιλαμβάνονται πότε μια συσκευή μπορεί να σταματήσει να λειτουργεί.


ΑΠΟ-newsbeast.gr

ΝΟΩΝ technology

ΝΟΩΝ technology
Χαρά μας να σας εξυπηρετήσουμε.

Οικονομική Εναλλακτική Θέρμανση

ΘΑ ΘΕΛΑΜΕ ΝΑ ΣΑΣ ΕΝΗΜΕΡΩΣΟΥΜΕ ΣΤΑ ΠΛΑΙΣΙΑ ΤΙΣ ΚΑΛΥΤΕΡΗΣ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑΣ ΟΤΙ, ΤΑ ΥΛΙΚΑ ΠΟΥ ΕΡΧΟΝΤΑΙ ΓΙΑ ΕΠΙΣΚΕΥΗ ΣΤΟ ΧΩΡΟ ΜΑΣ ΚΑΙ ΑΦΟΥ ΕΧΟΥΝ ΕΝΗΜΕΡΩΘΕΙ ΟΙ ΙΔΙΟΚΤΗΤΕΣ ΤΟΥΣ ΟΤΙ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΕΦΙΚΤΗ Η ΕΠΙΣΚΕΥΗ ΤΟΥΣ. ΤΑ ΚΡΑΤΑΜΕ ΤΟ ΠΟΛΥ 6 ΜΗΝΕΣ ΚΑΙ ΜΕΤΑ ΤΑ ΠΗΓΑΙΝΟΥΜΕ ΓΙΑ ΑΝΑΚΥΚΛΩΣΗ.ΤΟ ΙΔΙΟ ΙΣΧΥΕΙ ΚΑΙ ΓΙΑ ΤΑ ΥΛΙΚΑ ΠΟΥ ΟΙ ΙΔΙΟΚΤΗΤΕΣ ΤΟΥΣ ΔΗΛΩΝΟΥΝ ΑΔΙΑΦΟΡΙΑ.