Δευτέρα 14 Μαρτίου 2011

Κύπριος πούλησε στην Google την ιστοσελίδα του


Η ιστοσελίδα προσφέρει λύσεις στους καταναλωτές για υποθήκες, δάνεια και ασφάλιστρα

Περίπου 44 εκατομμύρια ευρώ θα πάρει από την Google ένας Kύπριος που πούλησε την ιδιαίτερα πετυχημένη ιστοσελίδα του στην αμερικανική εταιρεία.
Ένας Κύπριος, ο Γιάννης Παλαιομυλίτης, πούλησε στη Google την ιδιαίτερα πετυχημένη ιστοσελίδα του, που διατηρούσε στη Βρετανία, την ΒeatΤhatQuote, για 37,7 εκατ. λίρες.

Σύμφωνα με την εφημερίδα Φιλελεύθερος ο 44χρονος Κύπριος Γιάννης Παλαιομυλίτης, ίδρυσε την εταιρεία ΒeatΤhatQuote και την ομώνυμη ιστοσελίδα το 2005. Η ιστοσελίδα προσφέρει λύσεις στους καταναλωτές για υποθήκες, δάνεια, ασφάλιστρα και τραπεζικούς λογαριασμούς, βάσει σύγκρισης τιμών και ανάλογα με τα ατομικά τους χαρακτηριστικά.

Η υπηρεσία σύγκρισης των τιμών προσφέρεται δωρεάν και τα έσοδα της εταιρείας προέρχονται από εισαγωγικά τέλη, που καταβάλλουν οι φορείς παροχής υπηρεσιών. Η ΒeatΤhatQuote γνώρισε και αυτή μεγάλη επιτυχία κατακτώντας σειρά διακρίσεων.

Το 2007, η Νielsen Οnline την κατέταξε πρώτη στη λίστα με τα πιο αναπτυσσόμενα βρετανικά sites. Σύμφωνα με στοιχεία του 2008, το site της εταιρείας κατέγραφε περίπου 2,5 εκατ. μοναδικούς επισκέπτες το μήνα. Τα τελευταία τρία χρόνια η εταιρεία κατέγραφε ετήσιους κύκλους εργασιών από €10 εκατ. έως €15 εκατ. αλλά και ζημιές της τάξης του €1 εκατ. έως €3 εκατ.

Η Google αξιολόγησε την ΒeatΤhatQuote ως μια ευκαιρία να επεκτείνει τις υπηρεσίες σύγκρισης στη Βρετανία. Το 1994, ο Γιάννης Παλαιομυλίτης ίδρυσε τη JCΡ, μια εταιρεία που γρήγορα καθιερώθηκε στο χώρο της ασφάλειας διαδικτυακών συναλλαγών στη Βρετανία.

Για την JCΡ ενδιαφέρθηκε η Sun Μicrosystems, η οποία την αγόρασε το 2000, έναντι περίπου 46,5 εκατ. ευρώ, ενώ ο ίδιος ανέλαβε ως διευθυντής του λογισμικού χρηματοοικονομικών υπηρεσιών, θέση από την οποία αποχώρησε το 2005 για να ιδρύσει την ΒeatΤhatQuote.


ΑΠΟ-newsbeast.gr ΜΕ Πηγή: techit

ΝΟΩΝ technology

ΝΟΩΝ technology
Χαρά μας να σας εξυπηρετήσουμε.

Οικονομική Εναλλακτική Θέρμανση

ΘΑ ΘΕΛΑΜΕ ΝΑ ΣΑΣ ΕΝΗΜΕΡΩΣΟΥΜΕ ΣΤΑ ΠΛΑΙΣΙΑ ΤΙΣ ΚΑΛΥΤΕΡΗΣ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑΣ ΟΤΙ, ΤΑ ΥΛΙΚΑ ΠΟΥ ΕΡΧΟΝΤΑΙ ΓΙΑ ΕΠΙΣΚΕΥΗ ΣΤΟ ΧΩΡΟ ΜΑΣ ΚΑΙ ΑΦΟΥ ΕΧΟΥΝ ΕΝΗΜΕΡΩΘΕΙ ΟΙ ΙΔΙΟΚΤΗΤΕΣ ΤΟΥΣ ΟΤΙ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΕΦΙΚΤΗ Η ΕΠΙΣΚΕΥΗ ΤΟΥΣ. ΤΑ ΚΡΑΤΑΜΕ ΤΟ ΠΟΛΥ 6 ΜΗΝΕΣ ΚΑΙ ΜΕΤΑ ΤΑ ΠΗΓΑΙΝΟΥΜΕ ΓΙΑ ΑΝΑΚΥΚΛΩΣΗ.ΤΟ ΙΔΙΟ ΙΣΧΥΕΙ ΚΑΙ ΓΙΑ ΤΑ ΥΛΙΚΑ ΠΟΥ ΟΙ ΙΔΙΟΚΤΗΤΕΣ ΤΟΥΣ ΔΗΛΩΝΟΥΝ ΑΔΙΑΦΟΡΙΑ.