Κυριακή 13 Μαρτίου 2011

Η ταυτότητα των συσκευών

Όπως οι άνθρωποι, έτσι και ένας μεγάλος αριθμών συσκευών μπορεί να φέρει το ίδιο όνομα, αλλά η κάθε μία δεν παύει να είναι διαφορετική από την άλλη. Πιο συγκεκριμένα, κάθε ηλεκτρικό προϊόν που παράγεται φέρει ένα μοναδικό σειριακό αριθμό (serial number), με πληροφορίες σχετικά με την ημερομηνία κατασκευής, το πότε έφυγε από το εργοστάσιο, καθώς και τα ακριβή ανταλλακτικά που απαιτούνται σε περίπτωση βλάβης- και αυτό το τελευταίο είναι που σας ενδιαφέρει.

Που βρίσκεται λοιπόν αυτή η πληροφορία;

Υπό κανονικές συνθήκες, ο αριθμός αυτός βρίσκεται στο βιβλίο χρήσης της συσκευής, καθώς και στις περισσότερες αποδείξεις αγοράς. Για το λόγο αυτό, είναι καλό να φυλάσσετε αυτά τα έγγραφα, αφού στην περίπτωση που προκύψει ανάγκη επισκευής, η διαδικασία μπορεί να καθυστερήσει, ελλείψει των απαιτούμενων πληροφοριών.

Βέβαια, ακόμη και αν έχετε χάσει κάθε σχετικό έγγραφο, οι κατασκευαστές έχουν φροντίσει να αποτυπώσουν τον αριθμό αυτό πάνω στην ίδια τη συσκευή, έστω και αν το επιλεχθέν σημείο συνήθως δεν είναι εμφανές.

Ας δούμε, ανά συσκευή, που μπορείτε να βρείτε συνήθως την πληροφορία αυτή:


Κουζίνες: Πίσω ή κάτω από τη συσκευή.

Φούρνοι μικροκυμάτων: Στο πάνω αριστερό ή δεξί εσωτερικό μέρος της πόρτας.

Ψυγεία: Μέσα, αριστερά ή δεξιά της πόρτας.

Ψυγεία ντουλάπες: Στο εσωτερικό, στην πλευρά της συντήρησης (δεξιά δηλαδή).

Όρθιοι (κάθετοι) καταψύκτες: Μέσα, κοντά στο πάτωμα.

Οριζόντιοι καταψύκτες: Μέσα, κοντά στο συμπιεστή.

Πλυντήρια (και στεγνωτήρια): Στο εσωτερικό, πίσω από την πόρτα, δεξιά ή αριστερά.

Πλυντήρια (και στεγνωτήρια) κάθετης φόρτωσης: Στην κάτω πλευρά του χείλους, ή στον κάδο, πίσω από το χείλος.




ΑΠΟ-syskeves.gr

ΝΟΩΝ technology

ΝΟΩΝ technology
Χαρά μας να σας εξυπηρετήσουμε.

Οικονομική Εναλλακτική Θέρμανση

ΘΑ ΘΕΛΑΜΕ ΝΑ ΣΑΣ ΕΝΗΜΕΡΩΣΟΥΜΕ ΣΤΑ ΠΛΑΙΣΙΑ ΤΙΣ ΚΑΛΥΤΕΡΗΣ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑΣ ΟΤΙ, ΤΑ ΥΛΙΚΑ ΠΟΥ ΕΡΧΟΝΤΑΙ ΓΙΑ ΕΠΙΣΚΕΥΗ ΣΤΟ ΧΩΡΟ ΜΑΣ ΚΑΙ ΑΦΟΥ ΕΧΟΥΝ ΕΝΗΜΕΡΩΘΕΙ ΟΙ ΙΔΙΟΚΤΗΤΕΣ ΤΟΥΣ ΟΤΙ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΕΦΙΚΤΗ Η ΕΠΙΣΚΕΥΗ ΤΟΥΣ. ΤΑ ΚΡΑΤΑΜΕ ΤΟ ΠΟΛΥ 6 ΜΗΝΕΣ ΚΑΙ ΜΕΤΑ ΤΑ ΠΗΓΑΙΝΟΥΜΕ ΓΙΑ ΑΝΑΚΥΚΛΩΣΗ.ΤΟ ΙΔΙΟ ΙΣΧΥΕΙ ΚΑΙ ΓΙΑ ΤΑ ΥΛΙΚΑ ΠΟΥ ΟΙ ΙΔΙΟΚΤΗΤΕΣ ΤΟΥΣ ΔΗΛΩΝΟΥΝ ΑΔΙΑΦΟΡΙΑ.