Σάββατο 19 Μαρτίου 2011

Ολοκλήρωση Αιολικού πάρκου στη Πελοπόννησο

Η εταιρεία Rokas Renewables, θυγατρική της Iberdrola Renovables, ολοκλήρωσε την κατασκευή του αιολικού πάρκου Αραχναίο II, δυναμικότητας 38MW, στο Όρος Αραχναίο κοντά στο Ναύπλιο στην Πελοπόννησο.
Σύμφωνα με ανακοίνωση της εταιρείας, το αιολικό πάρκο βρίσκεται σήμερα σε δοκιμαστική λειτουργία, έχοντας ολοκληρώσει την περίοδο ελέγχου της λειτουργίας του, αυξάνοντας τη συνολική εγκατεστημένη ισχύ της εταιρείας στην Ελλάδα στα 257,5 MW.

To αιολικό πάρκο Αραχναίο II διαθέτει 19 ανεμογεννήτριες τύπου Gamesa G80 & G87 δυναμικότητας 2MW έκαστη. Οι εργασίες εγκατάστασής του συμπεριλαμβάνουν την κατασκευή σημαντικών έργων υποδομής, μεταξύ των οποίων την κατασκευή ενός υποσταθμού και οδών πρόσβασης μήκους 12χλμ, με αποτέλεσμα την αναβάθμιση του τοπικού οδικού δικτύου και την επέκταση της υπόγειας σύνδεσης μέσης τάσης με τον υποσταθμό.

Οικονομικά και περιβαλλοντικά πλεονεκτήματα
Το αιολικό πάρκο Αραχναίο II θα είναι ιδιαίτερα ευνοϊκό για την ελληνική κοινωνία, καθώς υπολογίζεται ότι πρόκειται να βοηθήσει στη συνολική μείωση στους λογαριασμούς του ηλεκτρικού ρεύματος της τάξης των 67.830 ευρώ ανά έτος.

Παράλληλα, οι τοπικές κοινωνίες θα λαμβάνουν περίπου 115.000 ευρώ ετησίως, μέσω του μηχανισμού στήριξης που προβλέπει ο νόμος.

Επίσης, το «Πράσινο Ταμείο» της χώρας για τη χρηματοδότηση περιβαλλοντικών έργων θα ενισχυθεί με 20.350 ευρώ ετησίως ως αποτέλεσμα της λειτουργίας του έργου.

Το αιολικό πάρκο Αραχναίο II αναμένεται να συμβάλει στη μείωση των εκπομπών CO2 κατά 77.220 τόνους/έτος, που αντιστοιχεί στις ετήσιες εκπομπές περίπου 30.000 αυτοκινήτων μέσης κατανάλωσης. Σύμφωνα με την ίδια ανακοίνωση, το αιολικό πάρκο που εγκατέστησε η Rokas Renewables θα παίξει ζωτικό ρόλο στις προσπάθειες της χώρας να υλοποιήσει τις περιβαλλοντικές δεσμεύσεις της στα πλαίσια της ΕΕ και θα συνεισφέρει στα στρατηγικά της σχέδια στον τομέα της ενέργειας.





ΑΠΟ-dealnews.gr

ΝΟΩΝ technology

ΝΟΩΝ technology
Χαρά μας να σας εξυπηρετήσουμε.

Οικονομική Εναλλακτική Θέρμανση

ΘΑ ΘΕΛΑΜΕ ΝΑ ΣΑΣ ΕΝΗΜΕΡΩΣΟΥΜΕ ΣΤΑ ΠΛΑΙΣΙΑ ΤΙΣ ΚΑΛΥΤΕΡΗΣ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑΣ ΟΤΙ, ΤΑ ΥΛΙΚΑ ΠΟΥ ΕΡΧΟΝΤΑΙ ΓΙΑ ΕΠΙΣΚΕΥΗ ΣΤΟ ΧΩΡΟ ΜΑΣ ΚΑΙ ΑΦΟΥ ΕΧΟΥΝ ΕΝΗΜΕΡΩΘΕΙ ΟΙ ΙΔΙΟΚΤΗΤΕΣ ΤΟΥΣ ΟΤΙ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΕΦΙΚΤΗ Η ΕΠΙΣΚΕΥΗ ΤΟΥΣ. ΤΑ ΚΡΑΤΑΜΕ ΤΟ ΠΟΛΥ 6 ΜΗΝΕΣ ΚΑΙ ΜΕΤΑ ΤΑ ΠΗΓΑΙΝΟΥΜΕ ΓΙΑ ΑΝΑΚΥΚΛΩΣΗ.ΤΟ ΙΔΙΟ ΙΣΧΥΕΙ ΚΑΙ ΓΙΑ ΤΑ ΥΛΙΚΑ ΠΟΥ ΟΙ ΙΔΙΟΚΤΗΤΕΣ ΤΟΥΣ ΔΗΛΩΝΟΥΝ ΑΔΙΑΦΟΡΙΑ.