Τετάρτη 9 Μαρτίου 2011

Τα Daikin Mini VRVIII-S προσφέρουν λύσεις κλιματισμού με μεγάλη εξοικονόμηση ενέργειας

Εγκατάσταση συστήματος κλιματισμού
Ηλεκτρολογικές Εγκαταστάσης
Τα Daikin Mini VRVIII-S προσφέρουν λύσεις κλιματισμού με μεγάλη εξοικονόμηση ενέργειας για ελαφρές επαγγελματικές εφαρμογές 
Η Daikin Europe N.V. παρουσιάζει μία 'μίνι' έκδοση ψύξης/θέρμανσης του κλιματιστικού συστήματος R-410A VRVIII. Έχοντας την κωδική ονομασία VRVIII-S, η νέα έκδοση λειτουργεί τόσο με μονοφασικό όσο και τριφασικό ρεύμα και διατίθεται σε μοντέλα 4, 5 και 6 ίππων με αποδόσεις 11.2, 14.0 και 15.5kW (ψύξη) και 12.5, 16.0 και 18.0kW (θέρμανση).

Ιδανικό για ελαφρές επαγγελματικές εφαρμογές 
Έχοντας ρόλο επέκτασης του συστήματος VRVIII, το VRVIII-S είναι σχεδιασμένο για εγκατάσταση σε εφαρμογές των 6 με 9 μονάδων και κατά συνέπεια, είναι ιδανικό για ελαφρές επαγγελματικές εφαρμογές. Ένα πολύ σημαντικό χαρακτηριστικό είναι η "αθόρυβη λειτουργία νυκτός", η οποία μπορεί να ρυθμιστεί έτσι ώστε να ξεκινά αυτόματα 8 ώρες μετά τη μέγιστη ημερήσια θερμοκρασία και να εκτελείται επί 9 ώρες πριν από την επάνοδο στο πρόγραμμα κανονικής λειτουργίας. Εναλλακτικά, το πρόγραμμα νυκτός μπορεί να προσαρμοστεί με συγκεκριμένες ώρες έναρξης και τέλους για τη συγκεκριμένη εγκατάσταση. Κατά το διάστημα της νύχτας, ο ήχος λειτουργίας της εξωτερικής μονάδας μειώνεται σταδιακά, σε τρία στάδια των 3dBA φτάνοντας μέχρι και τα 41 dBA!.

Πολλά προηγμένα χαρακτηριστικά 
Το VRVIII-S εμπεριέχει όλα τα προηγμένα τεχνικά χαρακτηριστικά του μεγαλύτερου VRVIII: Για παράδειγμα την αυτόματη πλήρωση. Αυτό το σημαντικό χαρακτηριστικό από πλευράς περιβάλλοντος και εγκατάστασης, επιτρέπει στο VRVIII-S να ελέγχει την ποσότητα πλήρωσης με πρόσθετο ψυκτικό μέσο κατά την έναρξη λειτουργίας. Πατώντας το κουμπί ‘start’ στην πλακέτα τυπωμένου κυκλώματος (PCB) μέσα στο περίβλημα της εξωτερικής μονάδας, μετά τη σύνδεση του κυλίνδρου ψυκτικού στη θύρα πλήρωσης, ξεκινά η πλήρωση με ψυκτικό, η οποία διακόπτεται αυτόματα μόλις μεταφερθεί η κατάλληλη ποσότητα ψυκτικού. Μετά την ολοκλήρωση της πλήρωσης, με το πάτημα ενός πλήκτρου δοκιμαστικής λειτουργίας στην ίδια PCB, ξεκινά έλεγχος της καλωδίωσης, των απομονωτικών βαλβίδων και των αισθητήρων.

Η επίτευξη υψηλών COP επιτυγχάνεται διαμέσου της ενσωμάτωσης συμπιεστή θόλου υψηλής πίεσης ελέγχου με inverter μαγνητικής αντίστασης DC, ο οποίος αποδίδει COP από 3.01 έως 3.15 (ψύξη) και 3.41 έως 3.73 (θέρμανση). Ο κινητήρας DC διατηρεί υψηλά επίπεδα απόδοσης στις συχνότεα χρησιμοποιούμενες θέσεις λειτουργίας ‘mid’ έως ‘low’, μειώνοντας έτσι την κατανάλωση ρεύματος και το κόστος. Ο συμπιεστής επιτρέπει ακόμα στο σύστημα να λειτουργεί μέσα σε μεγάλο εύρος θερμοκρασίας περιβάλλοντος μεταξύ–50C έως 460CDB (ψύξη) και –200C έως 15.50CWB (θέρμανση).

Εύκολη εγκατάσταση
Η εγκατάσταση βελτιώνεται μέσω της σχεδίασης του περιβλήματος της εξωτερικής μονάδας με διαστάσεις κάτοψης μόλις 320mm βάθος και 900mm πλάτος, με αποτέλεσμα να είναι λεπτότερη και να περιορίζονται οι απαιτήσεις χώρου εγκατάστασης κατά μόλις πάνω από το 40% σε σύγκριση με το VRVIII. Κατά συνέπεια μπορεί να χωρέσει εύκολα σε μπαλκόνια και στενά κατώφλια. Το μέγιστο μήκος σωλήνωσης είναι 150m, το συνολικό μήκος σωλήνωσης είναι 300m και η μέγιστη κατακόρυφη υψομετρική διαφορά ανάμεσα στις εξωτερικές και τις εσωτερικές μονάδες είναι 50m. Το σύστημα ‘Super Wiring’ της Daikin επιτρέπει την κοινή χρήση της καλωδίωσης μεταξύ εσωτερικών και εξωτερικών μονάδων και του κεντρικού χειριστηρίου, την έλλειψη πολικότητας του συστήματος με αποτέλεσμα να μην είναι δυνατή η εσφαλμένη σύνδεση και τον περιορισμό του χρόνου εγκατάστασης.

Τα περαιτέρω σημαντικά τεχνικά χαρακτηριστικά είναι μεταξύ άλλων το κύκλωμα e-Bridge,μ το οποίο έχει σαν αποτέλεσμα πρόσθετη απαγωγή θερμότητας και τον εναλλάκτη θερμότητας e-Pass, ο οποίος παρέχει αποτελεσματικότερη μεταφορά θερμότητας μέσα από τον εναλλάκτη θερμότητας και μειώνει τον κίνδυνο “τοπικών ψυχρών σημείων” βελτιώνοντας την απόδοση τους με τον τρόπο αυτό. Συμπεριλαμβάνεται επίσης λειτουργία ανίχνευσης ρεύματος η οποία ελαχιστοποιεί τη διαφορά ανάμεσα στην πραγματική και την προκαθορισμένη κατανάλωση ρεύματος.

Η απόδοση του ανεμιστήρα της εξωτερικής μονάδας μεγιστοποιείται επίσης με την ενσωμάτωση μοτέρ ανεμιστήρα DC, ο οποίος έχει σαν αποτέλεσμα τη βελτίωση της απόδοσης κατά μόλις άνω του 40%, ειδικά στις χαμηλότερες ταχύτητες. Ακόμα, ο νέος σπειροειδής ανεμιστήρας με αεροδυναμική σχεδίαση με καμπυλωτά πτερύγια μειώνει σημαντικά τον ήχο λειτουργίας. Η ομαλής ροής κωδωνωειδής εισαγωγή αέρα διαθέτει οδηγά πτερύγια στην εισαγωγή για τον περιορισμό του στροβιλισμού του αέρα γύρω από τα πτερύγια του ανεμιστήρα. Παράλληλα, οι ραβδώσεις της νέας αεροδυναμικής μάσκας ‘Super’ είναι ευθυγραμμισμένες με την εκροή για την ελαχιστοποίηση του θορύβου και του στροβιλισμού. Η ειδική αντιδιαβρωτική προστασία του εναλλάκτη θερμότητας εξασφαλίζει πολύ μεγαλύτερη αντοχή σε διάβρωση από άλατα.

Το VRVIII-S υποστηρίζεται από μία πλήρη σειρά 13 διαφορετικών μοντέλων εσωτερικών μονάδων σε 73 παραλλαγές που περιλαμβάνουν μονάδες κασέτας οροφής παροχής 2 και 4 δρόμων, χωνευτές οροφής, αναρτημένες οροφής, επίτοιχες, αυτοστηριζόμενες (δαπέδου) και κρυφές αυτοστηριζόμενες. Τα νέα συστήματα VRVIII-S είναι συμβατά με την πλήρη σειρά προηγμένων συστημάτων παρακολούθησης και ελέγχου της Daikin (DS-net, I-Controller, I-Manager, BACnet Gateway και DMS-IF) και παρέχουν λύσεις κλιματισμού για κάθε μικρή επαγγελματική εγκατάσταση, με υψηλή ενεργειακή απόδοση και άριστο έλεγχο και παρακολούθηση.

Νέα συνδέσιμη κασέτα κυκλικής ροής 
Με στάνταρτ ελκυστικό φινίρισμα στο εντυπωσιακό ‘fresh white’ (RAL 9010), η νέα κασέτα κυκλικής ροής FXFQ-P έχει επιπλέον τη δυνατότητα σύνδεσης με το σύστημα VRVIII-S. Διατίθεται σε 9 μεγέθη με αποδόσεις από 2.20 έως 14.00kW (ψύξη) και 2.50 έως 16.00kW (θέρμανση), και τα επίπεδα θορύβου των μονάδων είναι από 28 έως 44dBA. Το σύστημα είναι συμβατό με όλες τις άλλες εσωτερικές μονάδες VRV, και το FXFQ διαθέτει τις συνήθεις λειτουργίες των εσωτερικών μονάδων της Daikin. Ακόμα, η απαγωγή αέρα κατά 360° εξασφαλίζει ομοιόμορφη παροχή αέρα και κατανομή θερμοκρασίας, και η απαγωγή αέρα από τις γωνίες συμβάλλει στην αποφυγή δημιουργίας νεκρών περιοχών όπου ενδέχεται να υπάρχει διαφορές θερμοκρασίας.

Η εγκατάσταση επιτρέπει ακόμα 23 διαφορετικές μορφές παροχής αέρα. Το χρώμα της διακοσμητικής μάσκας είναι RAL9010


ΝΟΩΝ technology

ΝΟΩΝ technology
Χαρά μας να σας εξυπηρετήσουμε.

Οικονομική Εναλλακτική Θέρμανση

ΘΑ ΘΕΛΑΜΕ ΝΑ ΣΑΣ ΕΝΗΜΕΡΩΣΟΥΜΕ ΣΤΑ ΠΛΑΙΣΙΑ ΤΙΣ ΚΑΛΥΤΕΡΗΣ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑΣ ΟΤΙ, ΤΑ ΥΛΙΚΑ ΠΟΥ ΕΡΧΟΝΤΑΙ ΓΙΑ ΕΠΙΣΚΕΥΗ ΣΤΟ ΧΩΡΟ ΜΑΣ ΚΑΙ ΑΦΟΥ ΕΧΟΥΝ ΕΝΗΜΕΡΩΘΕΙ ΟΙ ΙΔΙΟΚΤΗΤΕΣ ΤΟΥΣ ΟΤΙ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΕΦΙΚΤΗ Η ΕΠΙΣΚΕΥΗ ΤΟΥΣ. ΤΑ ΚΡΑΤΑΜΕ ΤΟ ΠΟΛΥ 6 ΜΗΝΕΣ ΚΑΙ ΜΕΤΑ ΤΑ ΠΗΓΑΙΝΟΥΜΕ ΓΙΑ ΑΝΑΚΥΚΛΩΣΗ.ΤΟ ΙΔΙΟ ΙΣΧΥΕΙ ΚΑΙ ΓΙΑ ΤΑ ΥΛΙΚΑ ΠΟΥ ΟΙ ΙΔΙΟΚΤΗΤΕΣ ΤΟΥΣ ΔΗΛΩΝΟΥΝ ΑΔΙΑΦΟΡΙΑ.