Τρίτη 8 Μαρτίου 2011

Μέλλουσες μητέρες και κινητά,κίνδυνος για προβληματικά παιδιά

Οι μέλλουσες μητέρες που χρησιμοποιούν τακτικά κινητά τηλέφωνα έχουν αυξημένο κίνδυνο να αποκτήσουν παιδιά που παρουσιάζουν προβλήματα συμπεριφοράς, κυρίως αν και τα ίδια τα παιδιά κάνουν χρήση των τηλεφώνων, σύμφωνα με μία δανέζικη έρευνα.Η έρευνα έγινε σε περίπου 100.000 έγκυες γυναίκες μεταξύ του 1996 και του 2002, αλλά και σε περισσότερα από 28.000 παιδιά που το Δεκέμβριο του 2008 ήταν 7 ετών.
Πρόκειται για τη δεύτερη σχετική έρευνα, καθώς μία πρώτη, που είχε διενεργηθεί σε περίπου 13.000 παιδιά (που ήταν 7 ετών το Νοέμβριο του 2006), έδειξε ήδη ότι υπάρχει σύνδεση μεταξύ της προγεννητικής έκθεσης στα κινητά τηλέφωνα και των προβλημάτων συμπεριφοράς.
Σύμφωνα με τα νέα δεδομένα, που δημοσιεύονται σήμερα Τρίτη στο ιατρικό περιοδικό Journal of Epidemiology and Community Health, περισσότερο από το ένα τρίτο των 7χρονων παιδιών (35%) χρησιμοποιούν κινητά τηλέφωνα (έναντι του 30% της πρώτης έρευνας).
Το 17% των παιδιών είχαν εκτεθεί στα κινητά τηλέφωνα πριν ή μετά τη γέννησή τους (έναντι του 10% της πρώτης έρευνας).
Αντίθετα, το 53% των παιδιών της πρώτης έρευνας και το 39% της δεύτερης δεν είχαν εκτεθεί καθόλου στα κινητά τηλέφωνα πριν ή μετά τη γέννησή τους.
Οι κατηγορίες έκθεσης στα κινητά τηλέφωνα ορίζονται σύμφωνα με πολλά κριτήρια: τον αριθμό των καθημερινών κλήσεων, τη θέση του κινητού τηλεφώνου όταν αυτό δεν χρησιμοποιείται (στην τσάντα ή την τσέπη), τη χρήση bluetooth.
Και στις δύο έρευνες ένα ποσοστό περίπου 3% των παιδιών θεωρείται ότι είχαν ασυνήθιστη συμπεριφορά και ένα 3% παρουσίαζε τον κίνδυνο να αποκτήσει ασυνήθιστη συμπεριφορά.
Για να επιβεβαιώσουν τα αποτελέσματα οι ερευνητές έλαβαν υπόψη τους και άλλους παράγοντες, κυρίως το χρόνο που ασχολούνταν οι μητέρες με τα παιδιά τους.
"Ακόμα κι αν είναι πρώιμο να ερμηνεύσουμε τα αποτελέσματα ως μία σχέση αιτίας και αιτιατού, πιστεύουμε ότι η πρώιμη έκθεση στα κινητά τηλέφωνα μπορεί να αποτελεί έναν κίνδυνο, που αν επαληθευθεί, θα αποτελέσει ένα υγειονομικό πρόβλημα με δεδομένη την εκτεταμένη χρήση αυτής της τεχνολογίας", κατέληξαν οι συντάκτες της έρευνας.





ΑΠΟ-syskeves.gr ΜΕ ΠΗΓΗ www.google.com 

ΝΟΩΝ technology

ΝΟΩΝ technology
Χαρά μας να σας εξυπηρετήσουμε.

Οικονομική Εναλλακτική Θέρμανση

ΘΑ ΘΕΛΑΜΕ ΝΑ ΣΑΣ ΕΝΗΜΕΡΩΣΟΥΜΕ ΣΤΑ ΠΛΑΙΣΙΑ ΤΙΣ ΚΑΛΥΤΕΡΗΣ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑΣ ΟΤΙ, ΤΑ ΥΛΙΚΑ ΠΟΥ ΕΡΧΟΝΤΑΙ ΓΙΑ ΕΠΙΣΚΕΥΗ ΣΤΟ ΧΩΡΟ ΜΑΣ ΚΑΙ ΑΦΟΥ ΕΧΟΥΝ ΕΝΗΜΕΡΩΘΕΙ ΟΙ ΙΔΙΟΚΤΗΤΕΣ ΤΟΥΣ ΟΤΙ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΕΦΙΚΤΗ Η ΕΠΙΣΚΕΥΗ ΤΟΥΣ. ΤΑ ΚΡΑΤΑΜΕ ΤΟ ΠΟΛΥ 6 ΜΗΝΕΣ ΚΑΙ ΜΕΤΑ ΤΑ ΠΗΓΑΙΝΟΥΜΕ ΓΙΑ ΑΝΑΚΥΚΛΩΣΗ.ΤΟ ΙΔΙΟ ΙΣΧΥΕΙ ΚΑΙ ΓΙΑ ΤΑ ΥΛΙΚΑ ΠΟΥ ΟΙ ΙΔΙΟΚΤΗΤΕΣ ΤΟΥΣ ΔΗΛΩΝΟΥΝ ΑΔΙΑΦΟΡΙΑ.