Τετάρτη 23 Νοεμβρίου 2011

Προστασία από την ηλεκτροπληξία.

Το ηλεκτρικό ρεύμα στην εποχή μας κρίνεται σημαντικό, αφού όλα μα όλα κινούνται γύρω του. Είναι απαραίτητο για την επιβίωση μας αλλά κρύβει παράλληλα μεγάλους κινδύνους. Μπορούμε να πληγούμε από αυτό, να τραυματιστούμε και στην χειρότερη περίπτωση να σκοτωθούμε.

Όταν το σώμα μας γίνεται δίοδος του ρεύματος προς τη γη και έρθουμε σε επαφή με διαρροή ρεύματος, αυτό. ονομάζεται η ηλεκτροπληξία. Δηλαδή τι πρέπει να κάνουμε για να προστατευτούμε προληπτικά από ενδεχόμενα ηλεκτροπληξίας;


Βασικά αποφεύγουμε να χρησιμοποιούμε εργαλεία ηλεκτροδοτούμενα ή συσκευές όπου το περιβάλλον είναι υγρό. Ένα απλό παράδειγμα είναι ότι δεν πρέπει να υπάρχει στο μπάνιο μας ηλεκτρικό καλοριφέρ. Δεν πρέπει να βάζουμε στην πρίζα ηλεκτρικές συσκευές κυρίως στην κουζίνα μα δίπλα στο νεροχύτη. Επίσης, αποφεύγουμε να χρησιμοποιούμε ηλεκτρικές συσκευές όπου τα χέρια μας είναι δυνατόν ν' αγγίζουν την ίδια στιγμή συσκευή και βρύση νερού.

Οι ασφάλειες και οι αυτόματοι διακόπτες κυκλώματος είναι "ασφαλιστικές βαλβίδες" που παρέχουν προστασία κατά την υπερφόρτισης. Ποτέ δεν βάζουμε καινούργιες ασφάλειες με πιο πολλά αμπέρ από την ασφάλεια που μπορεί να αφαιρέσουμε στο μέλλον.

Ένα βασικό στοιχείο στην προστασία μας είναι χρησιμοποιούμε τις ηλεκτρικές συσκευές όπως πρέπει. Για αυτό το λόγο δεν αμελούμε τη σωστή συντήρησή  τους. Μάλιστα, αν χρειαστεί και πρέπει τότε τις επισκευάζουμε και απευθυνόμαστε  στον ειδικό για την συγκεκριμένη περίπτωση. Πάνω από όλα φροντίζουμε να μη συνυπάρχουν η υγρασία με τον ηλεκτρισμό!

Τα μικρά παιδιά λόγω και της ηλικίας τους είναι επιρρεπή σε ατυχήματα εμπλεκόμενα με ρεύμα. Μια καλή λύση προκειμένου να μην βάλουν τα χέρια τους στις πρίζες τιςκαλύπτουμε με ειδικά κάλυπτρα.

Τέλος, φροντίζουμε το σπίτι μας να έχει γείωση, όπως  επίσης πρέπει να χρησιμοποιούμε ρελέ διαφυγής όπως ορίζεται από τον κανονισμό εσωτερικών ηλεκτρικών εγκαταστάσεων.






 ΑΠΟ-spitinet.gr

ΝΟΩΝ technology

ΝΟΩΝ technology
Χαρά μας να σας εξυπηρετήσουμε.

Οικονομική Εναλλακτική Θέρμανση

ΘΑ ΘΕΛΑΜΕ ΝΑ ΣΑΣ ΕΝΗΜΕΡΩΣΟΥΜΕ ΣΤΑ ΠΛΑΙΣΙΑ ΤΙΣ ΚΑΛΥΤΕΡΗΣ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑΣ ΟΤΙ, ΤΑ ΥΛΙΚΑ ΠΟΥ ΕΡΧΟΝΤΑΙ ΓΙΑ ΕΠΙΣΚΕΥΗ ΣΤΟ ΧΩΡΟ ΜΑΣ ΚΑΙ ΑΦΟΥ ΕΧΟΥΝ ΕΝΗΜΕΡΩΘΕΙ ΟΙ ΙΔΙΟΚΤΗΤΕΣ ΤΟΥΣ ΟΤΙ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΕΦΙΚΤΗ Η ΕΠΙΣΚΕΥΗ ΤΟΥΣ. ΤΑ ΚΡΑΤΑΜΕ ΤΟ ΠΟΛΥ 6 ΜΗΝΕΣ ΚΑΙ ΜΕΤΑ ΤΑ ΠΗΓΑΙΝΟΥΜΕ ΓΙΑ ΑΝΑΚΥΚΛΩΣΗ.ΤΟ ΙΔΙΟ ΙΣΧΥΕΙ ΚΑΙ ΓΙΑ ΤΑ ΥΛΙΚΑ ΠΟΥ ΟΙ ΙΔΙΟΚΤΗΤΕΣ ΤΟΥΣ ΔΗΛΩΝΟΥΝ ΑΔΙΑΦΟΡΙΑ.