Πέμπτη 17 Νοεμβρίου 2011

Οι σημερινές συσκευές είναι μακράν πιο οικονομικές

Βλέποντας κανείς τις καταναλώσεις των οικιακών συσκευών σήμερα, καθώς και το γεγονός ότι όλο και περισσότερες ανήκουν στην ενεργειακή κατηγορία Α, αναρωτιέται κατά πόσο έχει σημειωθεί ουσιαστική και με αντίκτυπο στο περιβάλλον, αλλά και τον οικιακό προϋπολογισμό, πρόοδος. Απάντηση δίνει μια ακόμη σχετική έρευνα που παρουσιάζεται εδώ.

Η έρευνα είχε ως δείγμα συσκευές της BSH (Bosch und Siemens Hausgerate GmbH) και διεξήχθη από τους Reinhard Otto, Arno Ruminy και Herbert Mrotze.

Αυτό που ενδιαφέρει περισσότερο είναι το γεγονός πως ανάμεσα στα πορίσματα της έρευνας, που αφορούν και σε ζητήματα κατασκευαστικών υλικών, περιλαμβάνεται το συμπέρασμα πως οι ενεργειακές καταναλώσεις έχουν μειωθεί αισθητά.

Στην περίπτωση των ψυγείων, η κατανάλωση ρεύματος έχει μειωθεί κατά 70% σε σχέση με την δεκαετία του ’90, ενώ για τα πλυντήρια πιάτων και ρούχων περισσότερο από 30%. Αντίστοιχα, η κατανάλωση νερού από τα πλυντήρια έχει μειωθεί από τα 30 λίτρα ανά κιλό ρούχων το 1970 σε 13.6 το 1990, και σήμερα ακόμη περισσότερο στα 7.2 κατά μέσο όρο (επίσης περίπου 70%).

Στα ίδια επίπεδα βρίσκεται η βελτίωση στην ενεργειακή κατανάλωση για τους ηλεκτρικούς φούρνους (31%).



Η πρόοδος αυτή είναι εξαιρετική, ιδίως για τα ψυγεία, που θεωρείται πως σήμερα επιβαρύνουν πολύ λιγότερο το περιβάλλον, συγκριτικά με το παρελθόν, σε σχέση με κάθε άλλη συσκευή. Επίσης, εντυπωσιακή είναι η μείωση της κατανάλωσης νερού, αλλά λόγω των φυσικών προκείμενων του πλυσίματος δεν αναμένεται περαιτέρω σημαντική βελτίωση στο μέλλον.

Η εν λόγω έρευνα δεν παραλείπει να κάνει λόγο για ζητήματα συμπεριφοράς των καταναλωτών, τόσο κατά τη χρήση όσο και την επιλογή των συσκευών.

Δεδομένου μάλιστα του ότι έχει επιτευχθεί ένας πολύ υψηλός βαθμός οικονομίας στα πλαίσια της υπάρχουσας τεχνολογίας, η όποια μεγιστοποίηση της προστασίας των ενεργειακών πηγών μας εξαρτάται από εμάς τους ίδιους!

Σχετικά links:







ΑΠΟ-syskeves.gr

ΝΟΩΝ technology

ΝΟΩΝ technology
Χαρά μας να σας εξυπηρετήσουμε.

Οικονομική Εναλλακτική Θέρμανση

ΘΑ ΘΕΛΑΜΕ ΝΑ ΣΑΣ ΕΝΗΜΕΡΩΣΟΥΜΕ ΣΤΑ ΠΛΑΙΣΙΑ ΤΙΣ ΚΑΛΥΤΕΡΗΣ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑΣ ΟΤΙ, ΤΑ ΥΛΙΚΑ ΠΟΥ ΕΡΧΟΝΤΑΙ ΓΙΑ ΕΠΙΣΚΕΥΗ ΣΤΟ ΧΩΡΟ ΜΑΣ ΚΑΙ ΑΦΟΥ ΕΧΟΥΝ ΕΝΗΜΕΡΩΘΕΙ ΟΙ ΙΔΙΟΚΤΗΤΕΣ ΤΟΥΣ ΟΤΙ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΕΦΙΚΤΗ Η ΕΠΙΣΚΕΥΗ ΤΟΥΣ. ΤΑ ΚΡΑΤΑΜΕ ΤΟ ΠΟΛΥ 6 ΜΗΝΕΣ ΚΑΙ ΜΕΤΑ ΤΑ ΠΗΓΑΙΝΟΥΜΕ ΓΙΑ ΑΝΑΚΥΚΛΩΣΗ.ΤΟ ΙΔΙΟ ΙΣΧΥΕΙ ΚΑΙ ΓΙΑ ΤΑ ΥΛΙΚΑ ΠΟΥ ΟΙ ΙΔΙΟΚΤΗΤΕΣ ΤΟΥΣ ΔΗΛΩΝΟΥΝ ΑΔΙΑΦΟΡΙΑ.