Τετάρτη 2 Νοεμβρίου 2011

Ηλεκτρικά & μαγνητικά πεδία και ανθρώπινη υγεία


Διαβάστε το ένημερωτικό έντυπο 

Τα όρια ασφαλούς έκθεσης στα πεδίαΗ επίδραση της ηλεκτρομαγνητικής ακτινοβολίας μελετάται συστηματικά από τηΔιεθνή Επιτροπή Προστασίας έναντι Μη Ιοντίζουσας Ακτινοβολίας (ICNIRP), σε συνεργασία με το Περιβαλλοντικό Τμήμα της Παγκόσμιας Οργάνωσης Υγείας (WHO), με αποτέλεσμα έκδοση οδηγίας το 1998, η οποία υιοθετήθηκε από την Ε.Ε. και ενσωματώθηκε στην ελληνική νομοθεσία. 
Η οδηγία καθορίζει τα όρια ασφαλούς συνεχούς έκθεσης του κοινού σε ηλεκτρικά και μαγνητικά πεδία, ως εξής:
- 100 μΤ (μικροτέσλα), για το μαγνητικό πεδίο
- 5000 V/m (βόλτ ανά μέτρο), για το ηλεκτρικό πεδίο
.




Πρέπει να σημειώσουμε ότι οι παραπάνω τιμές αποτελούν όρια πρόληψηςκαι δεν είναι όρια επικινδυνότητας, αλλά εμπεριέχουν πολύ μεγάλους συντελεστές ασφαλείας, ώστε να πληρούται η απαίτηση για πρόληψη τυχόν δυσμενών επιπτώσεων.
Η ΔΕΗ πραγματοποιεί συστηματικά μετρήσεις γύρω από τις γραμμές μεταφοράς καθώς και στην περίμετρο υποσταθμών και ΚΥΤ και διαπιστώνει ότι οι τιμές των ηλεκτρομαγνητικών πεδίων που καταγράφονται στις εγκαταστάσεις της, είναι κατά πολύ μικρότερες των θεσπισμένων ορίων.

Τέλος, η ΔΕΗ θέλει να διαβεβαιώσει όλους τους πολίτες ότι μεριμνώντας κυρίως για την υγεία και ασφάλειά τους, τηρεί με σχολαστικότητα τις απαιτήσεις της Διεθνούς Επιτροπής Προστασίας έναντι Μη Ιονίζουσας Ακτινοβολίας (ICNIRP) και της Παγκόσμιας Οργάνωσης Υγείας (WHO), κατά την κατασκευή και λειτουργία των εγκαταστάσεών της, εξασφαλίζοντας τα προδιαγραφόμενα όρια (και μάλιστα με μεγάλα περιθώρια ασφαλείας).

Διαβάστε την ομιλία του καθηγητή  H-O.Adami στην ημερίδα της 3ης Απριλίου 2005 στην Κέρκυρα.

Γραμμές Μεταφοράς Ηλεκτρικής Ενέργειας και Καρκίνος :
Συνήθεις ερωτήσεις για το θέμα και εμπεριστατωμένες απαντήσεις από τον Αμερικανό καθηγητή Ογκολογίας Ακτινοβολίας John Moulder: δείτε εδώ
Επισκεφθείτε επίσης τον διαδικτυακό τόπο της Ελληνικής Επιτροπής Ατομικής Ενέργειαςwww.eeae.gr  η οποία είναι μεταξύ των άλλων και υπεύθυνη για την ακτινοπροστασία του πληθυσμού στην Ελλάδα.
Εκεί θα βρείτε και το σχετικό έντυπο που ενημερώνει για τα χαμηλόσυχνα ηλεκτρικά και μαγνητικά πεδία.







ΑΠΟ-dei.gr 

ΝΟΩΝ technology

ΝΟΩΝ technology
Χαρά μας να σας εξυπηρετήσουμε.

Οικονομική Εναλλακτική Θέρμανση

ΘΑ ΘΕΛΑΜΕ ΝΑ ΣΑΣ ΕΝΗΜΕΡΩΣΟΥΜΕ ΣΤΑ ΠΛΑΙΣΙΑ ΤΙΣ ΚΑΛΥΤΕΡΗΣ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑΣ ΟΤΙ, ΤΑ ΥΛΙΚΑ ΠΟΥ ΕΡΧΟΝΤΑΙ ΓΙΑ ΕΠΙΣΚΕΥΗ ΣΤΟ ΧΩΡΟ ΜΑΣ ΚΑΙ ΑΦΟΥ ΕΧΟΥΝ ΕΝΗΜΕΡΩΘΕΙ ΟΙ ΙΔΙΟΚΤΗΤΕΣ ΤΟΥΣ ΟΤΙ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΕΦΙΚΤΗ Η ΕΠΙΣΚΕΥΗ ΤΟΥΣ. ΤΑ ΚΡΑΤΑΜΕ ΤΟ ΠΟΛΥ 6 ΜΗΝΕΣ ΚΑΙ ΜΕΤΑ ΤΑ ΠΗΓΑΙΝΟΥΜΕ ΓΙΑ ΑΝΑΚΥΚΛΩΣΗ.ΤΟ ΙΔΙΟ ΙΣΧΥΕΙ ΚΑΙ ΓΙΑ ΤΑ ΥΛΙΚΑ ΠΟΥ ΟΙ ΙΔΙΟΚΤΗΤΕΣ ΤΟΥΣ ΔΗΛΩΝΟΥΝ ΑΔΙΑΦΟΡΙΑ.