Τρίτη 22 Νοεμβρίου 2011

Εξασφαλίστε χώρο για την εξωτερική μονάδα του κλιματισμού

Για να σιγουρέψετε πως το κλιματιστικό σας μηχάνημα αποδίδει τα μέγιστα, είναι σημαντικό ο χώρος περιμετρικά της εξωτερικής μονάδας να είναι ελεύθερος, ώστε να μην παρεμποδίζεται η διαφυγή της ζέστης στον περιβάλλοντα χώρο.
Σε γενικές γραμμές, τα κλιματιστικά μεταφέρουν τη θερμότητα από τον εσωτερικό χώρο προς τον εξωτερικό, μέσω του ψυκτικού υγρού. Ο ανεμιστήρας που βρίσκεται στην εξωτερική μονάδα επιταχύνει την διασπορά της ζέστης στον περιβάλλοντα χώρο.

Στη συνέχεια το υγρό συμπιέζεται και ψύχεται, και ο κύκλος της ψύξης συνεχίζεται. Απαραίτητη προϋπόθεση όμως για πλήρως αποτελεσματική λειτουργία είναι, όπως περιγράψαμε, η διαφυγή της θερμότητας.

Αν λοιπόν γύρω από την εξωτερική μονάδα υπάρχουν αναρριχητικά φυτά, βλάστηση, πάγκοι ή άλλα έπιπλα/αντικείμενα, είναι σαφές πως οι διέξοδοι της θερμότητας περιορίζονται. Συνέπεια αυτού είναι η χειρότερη απαγωγή και η επιβάρυνση του έργου της εξωτερικής μονάδας.

Έτσι, προκειμένου το κλιματιστικό μηχάνημα να λειτουργεί στο μέγιστο του δυναμικού του, είναι σημαντικό να ληφθεί υπόψη και αυτή η παράμετρος- πέραν φυσικά της σωστής και τακτικής συντήρησης.



ΑΠΟ-syskeves.gr

ΝΟΩΝ technology

ΝΟΩΝ technology
Χαρά μας να σας εξυπηρετήσουμε.

Οικονομική Εναλλακτική Θέρμανση

ΘΑ ΘΕΛΑΜΕ ΝΑ ΣΑΣ ΕΝΗΜΕΡΩΣΟΥΜΕ ΣΤΑ ΠΛΑΙΣΙΑ ΤΙΣ ΚΑΛΥΤΕΡΗΣ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑΣ ΟΤΙ, ΤΑ ΥΛΙΚΑ ΠΟΥ ΕΡΧΟΝΤΑΙ ΓΙΑ ΕΠΙΣΚΕΥΗ ΣΤΟ ΧΩΡΟ ΜΑΣ ΚΑΙ ΑΦΟΥ ΕΧΟΥΝ ΕΝΗΜΕΡΩΘΕΙ ΟΙ ΙΔΙΟΚΤΗΤΕΣ ΤΟΥΣ ΟΤΙ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΕΦΙΚΤΗ Η ΕΠΙΣΚΕΥΗ ΤΟΥΣ. ΤΑ ΚΡΑΤΑΜΕ ΤΟ ΠΟΛΥ 6 ΜΗΝΕΣ ΚΑΙ ΜΕΤΑ ΤΑ ΠΗΓΑΙΝΟΥΜΕ ΓΙΑ ΑΝΑΚΥΚΛΩΣΗ.ΤΟ ΙΔΙΟ ΙΣΧΥΕΙ ΚΑΙ ΓΙΑ ΤΑ ΥΛΙΚΑ ΠΟΥ ΟΙ ΙΔΙΟΚΤΗΤΕΣ ΤΟΥΣ ΔΗΛΩΝΟΥΝ ΑΔΙΑΦΟΡΙΑ.