Πέμπτη 17 Νοεμβρίου 2011

Πως να επιλέξετε ηλεκτρική σκούπα


Έχετε μεγαλώσει πια, και γνωρίζετε πως το να σπρώχνετε κάτω από το χαλί τη σκόνη δεν αποτελεί δόκιμη λύση. Οι ηλεκτρικές σκούπες από την άλλη προσφέρουν μεγάλη ευκολία και ευχρηστία, αλλά πόσοι μπορούν να ισχυριστούν πως γνωρίζουν τα τεχνικά χαρακτηριστικά που κάνουν μια σκούπα περισσότερη εύχρηστη και αποτελεσματική από μια άλλη;

Προτού αγοράσετε μια σκούπα, ίσως είναι καλό να αναλογιστείτε τα εξής:

Τύπος σκούπας. Πρέπει να σκεφτείτε τι είδους επιφάνειες θα καθαρίζετε. Οι όρθιες σκούπες είναι κατάλληλες κυρίως για τον καθαρισμό χαλιών, ενώ οι συμβατικές είναι σαφώς πιο πολυχρηστικές, αν και πιο δυσκίνητες.
Οι πολυσκούπες από την άλλη καθαρίζουν, ακόμη και με ατμό, απορροφούν υγρά και διάφορες άλλες ακαθαρσίες, αλλά είναι σαφώς πιο ακριβές και δύσκολες στην μετακίνηση.

Άνεση. Δοκιμάστε να τη χειριστείτε ώστε να δείτε αν σας διευκολύνει κατά την μετακίνηση, αν είναι βαριά, και αν το χερούλι είναι βολικό.

Φίλτρα. Αν έχετε κάποια αλλεργία ή ευαισθησία, προτιμήστε κάποιο μοντέλο με φίλτρο σωματιδίων υψηλής απόδοσης ΗΕΡΑ (High Efficiency Particular Air filter).

Εξοπλισμός. Ελέγξτε αν διατίθενται πρόσθετα εξαρτήματα που χρειάζεστε, και αν θα χρειαστεί να πληρώσετε παραπάνω για αυτά (για παράδειγμα εξάρτημα καθαρισμού κουρτινών).

Θόρυβος. Κάποιες σκούπες έχουν έξτρα μόνωση, και κατά συνέπεια μειωμένα επίπεδα θορύβου.

Χαρακτηριστικά:

Ισχύς μοτέρ: Μετράται σε watt. Aν και αποτελεί σαφή ένδειξη, ένα πιο ισχυρό μοτέρ δε συνεπάγεται αυτόματα μεγαλύτερη αποτελεσματικότητα.

Απορροφητικότητα: Είτε μετράται σε κυβικά εκατοστά ανά λεπτό, είτε συνηθέστερα σε watt. Αποτελεί μέτρηση αποτελεσματικότητας.

Φίλτρα: Υπάρχουν από πολύ απλά συστήματα φιλτραρίσματος έως αρκετά εξειδικευμένα. Το φίλτρο ΗΕΡΑ που αναφέρθηκε πιο πάνω υποστηρίζεται πως συλλαμβάνει το 99.97% των μικροσωματιδίων.

Κατασκευή: Πλαστική ή μεταλλική. Ενδεχομένως οι μεταλλικές έχουν μεγαλύτερες αντοχές, αλλά αυτό αφορά πιο πολύ στις όρθιες σκούπες.

Μήκος καλωδίου: Για να μην αλλάζετε πρίζες κινούμενοι στα διάφορα δωμάτια, το μακρύ καλώδιο είναι ευλογία.

Περιστρεφόμενη βούρτσα: Πρόκειται για μια περιστρεφόμενη βούρτσα στο κάτω μέρος της σκούπας, που βοηθά στον καθαρισμό των χαλιών.

Εξαρτήματα καθαρισμού γωνιών και λοιπός εξοπλισμός: Οι λέξεις τα λένε όλα

Φωτισμός: Κι όμως, υπάρχουν σκούπες με φώτα, πράγμα πολύ χρήσιμο για όσους καθαρίζουν τακτικά την τάφρο του πύργου τους- και με αυτό εννοούμε πως δεν είναι δα και το πιο απαραίτητο χαρακτηριστικό.


Τώρα, ξέρετε







ΑΠΟ-syskeves.gr

ΝΟΩΝ technology

ΝΟΩΝ technology
Χαρά μας να σας εξυπηρετήσουμε.

Οικονομική Εναλλακτική Θέρμανση

ΘΑ ΘΕΛΑΜΕ ΝΑ ΣΑΣ ΕΝΗΜΕΡΩΣΟΥΜΕ ΣΤΑ ΠΛΑΙΣΙΑ ΤΙΣ ΚΑΛΥΤΕΡΗΣ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑΣ ΟΤΙ, ΤΑ ΥΛΙΚΑ ΠΟΥ ΕΡΧΟΝΤΑΙ ΓΙΑ ΕΠΙΣΚΕΥΗ ΣΤΟ ΧΩΡΟ ΜΑΣ ΚΑΙ ΑΦΟΥ ΕΧΟΥΝ ΕΝΗΜΕΡΩΘΕΙ ΟΙ ΙΔΙΟΚΤΗΤΕΣ ΤΟΥΣ ΟΤΙ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΕΦΙΚΤΗ Η ΕΠΙΣΚΕΥΗ ΤΟΥΣ. ΤΑ ΚΡΑΤΑΜΕ ΤΟ ΠΟΛΥ 6 ΜΗΝΕΣ ΚΑΙ ΜΕΤΑ ΤΑ ΠΗΓΑΙΝΟΥΜΕ ΓΙΑ ΑΝΑΚΥΚΛΩΣΗ.ΤΟ ΙΔΙΟ ΙΣΧΥΕΙ ΚΑΙ ΓΙΑ ΤΑ ΥΛΙΚΑ ΠΟΥ ΟΙ ΙΔΙΟΚΤΗΤΕΣ ΤΟΥΣ ΔΗΛΩΝΟΥΝ ΑΔΙΑΦΟΡΙΑ.