Παρασκευή 18 Νοεμβρίου 2011

Ακριβότερο κατά 25% το φυσικό αέριο-Γι αυτό τόση τηλεοπτική διαφήμιση;

Αυξάνει κατά 25% η τιμή του φυσικού αερίου σύμφωνα με τα νέα τιμολόγια της ΕΠΑ Αττικής που έχουν τεθεί σε ισχύ από την 1η Οκτωβρίου. Το χέρι καλούνται να βάλουν βαθιά στην τσέπη περίπου 230.000 καταναλωτές αφού...

η διαμόρφωση της τιμής του φυσικού αερίου κάθε μήνα θα βασίζεται στο κόστος προμήθειας του από την ΔΕΠΑ και δεν θα συνδέεται πλέον με την τιμή του πετρελαίου θέρμανσης. Στην τιμή αυτή θα προστίθεται ένα σταθερό περιθώριο διανομής καθώς και οι επιβαλλόμενοι φόροι.

Ως αποτέλεσμα, η τιμή ανά κιλοβατώρα διαμορφώνεται σε 0,07182 ευρώ, από 0,06774 τον Απρίλιο και 0,05752 ευρώ στις αρχές του 2011. Το πάγιο είναι 6,33 ευρώ το δίμηνο για κατανάλωση έως 5 κυβικά μέτρα την ώρα, 11,38 ευρώ για 40 κ.μ/ώρα και 20,23 ευρώ για 60 κ.μ./ώρα.
Ωστόσο, η εφαρμογή του νέου τρόπου τιμολόγησης ισχύει για τις καταναλωθείσες ποσότητες φυσικού αερίου από την 1η Οκτωβρίου και μετά, ενώ οι καταναλώσεις που έχουν γίνει μέχρι και τις 30 Σεπτεμβρίου χρεώνονται σύμφωνα με την προηγούμενη τιμολογιακή πολιτική.
Την ίδια στιγμή, η ΕΠΑ Αττικής υποστηρίζει ότι αν εφαρμοζόταν η νέα τιμολογιακή πολιτική με τους αντίστοιχους επιβληθέντες ΕΦΚ στο πετρέλαιο και το φυσικό αέριο την περυσινή χειμερινή περίοδο, η εξοικονόμηση που θα είχε ο οικιακός καταναλωτής θα κυμαινόταν μηνιαίως από 9% έως 28% με μέση τιμή το 16%.
Σύμφωνα με την εταιρεία, ότι μέχρι τον Σεπτέμβριο του 2013 το φυσικό αέριο θα είναι περίπου 35% πιο οικονομικό από το πετρέλαιο θέρμανση καθώς, σύμφωνα με το σχήμα φορολόγησης καυσίμων του Ν.3986/01.07.11, ο ΕΦΚ του πετρελαίου θέρμανσης μέχρι τότε θα ανέλθει στο 80% του αντίστοιχου της κίνησης δηλαδή σε 330 €/1000lt προ ΦΠΑ (με σημερινές τιμές).
Επιπλέον, ο επαγγελματίας θα λάβει άμεσα ανταγωνιστικότερα τιμολόγια σε σχέση με τα αυτά που θα ίσχυαν αν διατηρείτο η προηγούμενη τιμολογιακή πολιτική λόγω της άμεσης εξίσωσης των ΕΦΚ στο πετρέλαιο θέρμανσης και κίνησης.








ΠΗΓΗ www.google.com 
ΑΠΟ-syskeves.gr

ΝΟΩΝ technology

ΝΟΩΝ technology
Χαρά μας να σας εξυπηρετήσουμε.

Οικονομική Εναλλακτική Θέρμανση

ΘΑ ΘΕΛΑΜΕ ΝΑ ΣΑΣ ΕΝΗΜΕΡΩΣΟΥΜΕ ΣΤΑ ΠΛΑΙΣΙΑ ΤΙΣ ΚΑΛΥΤΕΡΗΣ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑΣ ΟΤΙ, ΤΑ ΥΛΙΚΑ ΠΟΥ ΕΡΧΟΝΤΑΙ ΓΙΑ ΕΠΙΣΚΕΥΗ ΣΤΟ ΧΩΡΟ ΜΑΣ ΚΑΙ ΑΦΟΥ ΕΧΟΥΝ ΕΝΗΜΕΡΩΘΕΙ ΟΙ ΙΔΙΟΚΤΗΤΕΣ ΤΟΥΣ ΟΤΙ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΕΦΙΚΤΗ Η ΕΠΙΣΚΕΥΗ ΤΟΥΣ. ΤΑ ΚΡΑΤΑΜΕ ΤΟ ΠΟΛΥ 6 ΜΗΝΕΣ ΚΑΙ ΜΕΤΑ ΤΑ ΠΗΓΑΙΝΟΥΜΕ ΓΙΑ ΑΝΑΚΥΚΛΩΣΗ.ΤΟ ΙΔΙΟ ΙΣΧΥΕΙ ΚΑΙ ΓΙΑ ΤΑ ΥΛΙΚΑ ΠΟΥ ΟΙ ΙΔΙΟΚΤΗΤΕΣ ΤΟΥΣ ΔΗΛΩΝΟΥΝ ΑΔΙΑΦΟΡΙΑ.