Παρασκευή 26 Φεβρουαρίου 2021

Πολύπριζα, πλεονεκτήματα

Εγκατάσταση συστήματος κλιματισμού
Ηλεκτρολογικές Εγκαταστάσεις
Τα πολύπριζα δίνουν την δυνατότητα παροχής ηλεκτρικού ρεύματος σε μεγάλο αριθμό ηλεκτρικών συσκευών. Υπάρχουν πολύπριζα με διακόπτη on / off με φωτισμό, με ασφάλεια για παιδιά, με USB, με προστασία από υπέρταση, με λειτουργία master / slave και πολλά άλλα χαρακτηριστικά.

Ακόμα για τη καλύτερη στερέωση των πολύπριζων, π.χ. στον τοίχο ή στον πάγκο εργασίας, αυτά φέρουν υποδοχές για βίδες. Εναλλακτικά, τα πολύπριζα μπορούν να στερεωθούν  πολύ καλά και με τους συνδέσμους καλωδίων (δεματικά).

Υπάρχουν λοιπόν πολλοί τύποι πολύπριζων, κατάλληλα για όλες τις διαφορετικές ανάγκες.

Πολύπριζα με προστασία από υπέρταση

Τα πολύπριζα αυτά μπορούν να προστατεύσουν τις συσκευές σας από διαταραχές στο ηλεκτρικό δίκτυο, όπως υπερτάσεις, παρενέργειες απο πτώση κεραυνού ή διάφορες άλλες διαταραχές της γραμμής.

Τι είναι το πολύμπριζο υπέρτασης;

Οι υπερτάσεις είναι όλες οι τάσεις που υπερβαίνουν για ένα σύντομο χρόνο την οριακή τιμή της τάσης του δικτύου. Χωρίς αποτελεσματική προστασία, οι υπερτάσεις καταστρέφουν ευαίσθητα ηλεκτρονικά εξαρτήματα στα κυκλώματα των συνδεδεμένων συσκευών.

Ποιες είναι οι αιτίες των υπερτάσεων;

Τα πιο επικίνδυνα αίτια των υπερτάσεων είναι αιχμές πολύ υψηλής τάσης, οι οποίες προκαλούνται από έμμεσο κεραυνό. Οι υπερτάσεις ηλεκτρικής ενέργειας φθάνουν στο δίκτυο ηλεκτρικού ρεύματος των κατοικιών και ακολούθως στις συσκευές που είναι συνδεδεμένες σ’αυτό. Επίσης οι υπερτάσεις μπορούν και μέσω τηλεφωνικών γραμμών και γραμμών κεραίας να φτάσουν σε συστήματα υπολογιστών, συσκευές βίντεο και hi-fi, με αποτέλεσμα να καταστρέφουν αυτές τις συσκευές, εάν δεν έχουν  κατάλληλη προστασία.

Γιατί είναι τόσο σημαντική η προστασία από υπέρταση;

Η προστασία από υπερτάσεις και απο αιχμές ηλεκτρομαγνητικού ρεύματος μπορεί να επιτευχθεί με τη χρήση πολύπριζων που χρησιμοποιούνται μεταξύ της τροφοδοσίας ρεύματος και της συσκευής. Αυτά εξασφαλίζουν ότι οι επικίνδυνες υπερτάσεις διαχέονται στη γη και έτσι προστατεύουν τις συσκευές που έχουν συνδεθεί.


Πολύπριζα με λειτουργία Master / Slave

Αυτά τα πολύπριζα έχουν έναν πρακτικό σύστημα για την λειτουργία  on/off των πριζών, το οποίο λειτουργεί ως εξής:

Με την ενεργοποίηση ή απενεργοποίηση της συσκευής, η οποία είναι συνδεδεμένη στην κόκκινη πρίζα (master), όλες οι συσκευές που είναι συνδεδεμένες με τις υπόλοιπες πρίζες (slave) ενεργοποιούνται ή απενεργοποιούνται αυτόματα. Αυτή η επιλογή είναι κατάλληλη για όποιον θέλει  με έναν άνετο τρόπο  να εξοικονομεί ηλεκτρική ενέργεια.

Πολύπριζα με διακόπτη on / off

Εϊναι τα πολύπριζα που φέρουν  διακόπτη ασφαλείας που φωτίζεται και μπορεί να ενεργοποιεί / απενεργοποιεί όλες τις πρίζες. Υπάρχουν πολύπριζα που κάθε πρίζα φέρει ξεχωριστό διακόπτη.

Πολύπριζα με USB

Τα πολύπριζα με USB, πρέπει να διαφοροποιηθούν μεταξύ ενός διανομέα USB και ενός φορτιστή USB.

Σε έναν διανομέα USB, μπορείτε να συνδέσετε συσκευές όπως πληκτρολόγιο, maus, εκτυπωτή, USB stick και σκληρούς δίσκους USB. Αφού συνδεθείτε με  αυτές τις θύρες USB,  μπορείτε να “διανέμετε” αλλα όχι να φορτίσετε.


Τα πολύπριζα με φορτιστή USB, απεναντίας, έχουν την δυνατότητα φόρτισης ηλεκτρονικών συσκευών όπως  smartphones ή κάμερες. Η λειτουργία φόρτισης USB για πολύπριζα, διατίθεται είτε με μέγιστο συνολικό ρεύμα φόρτισης 2100mA είτε με ρεύμα 3100 mA.

Υποδοχές τροφοδοσίας USB C ;

Η παροχή ισχύος σημαίνει κάτι σαν “γρήγορη φόρτιση”. Με την τεχνολογία Power Delivery, οι συνδεδεμένες συσκευές, όπως οι φορητοί υπολογιστές, τα smartphones ή τα tablet, φορτίζονται μέχρι και 70% ταχύτερα. Για το σκοπό αυτό χρησιμοποιείται η θύρα USB C. Αυτό σημαίνει ότι χρειάζεστε έναν φορτιστή που υποστηρίζει USB-C και παίρνετε τον πιο γρήγορο τρόπο φόρτισης.

Τύποι πολύπριζων GEYER

Σειρά ECO
Σειρά Αλουμίνιο
ΠΗΓΗ-https://www.geyer.gr/multisockets/

ΝΟΩΝ technology

ΝΟΩΝ technology
Χαρά μας να σας εξυπηρετήσουμε.

Οικονομική Εναλλακτική Θέρμανση

ΘΑ ΘΕΛΑΜΕ ΝΑ ΣΑΣ ΕΝΗΜΕΡΩΣΟΥΜΕ ΣΤΑ ΠΛΑΙΣΙΑ ΤΙΣ ΚΑΛΥΤΕΡΗΣ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑΣ ΟΤΙ, ΤΑ ΥΛΙΚΑ ΠΟΥ ΕΡΧΟΝΤΑΙ ΓΙΑ ΕΠΙΣΚΕΥΗ ΣΤΟ ΧΩΡΟ ΜΑΣ ΚΑΙ ΑΦΟΥ ΕΧΟΥΝ ΕΝΗΜΕΡΩΘΕΙ ΟΙ ΙΔΙΟΚΤΗΤΕΣ ΤΟΥΣ ΟΤΙ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΕΦΙΚΤΗ Η ΕΠΙΣΚΕΥΗ ΤΟΥΣ. ΤΑ ΚΡΑΤΑΜΕ ΤΟ ΠΟΛΥ 6 ΜΗΝΕΣ ΚΑΙ ΜΕΤΑ ΤΑ ΠΗΓΑΙΝΟΥΜΕ ΓΙΑ ΑΝΑΚΥΚΛΩΣΗ.ΤΟ ΙΔΙΟ ΙΣΧΥΕΙ ΚΑΙ ΓΙΑ ΤΑ ΥΛΙΚΑ ΠΟΥ ΟΙ ΙΔΙΟΚΤΗΤΕΣ ΤΟΥΣ ΔΗΛΩΝΟΥΝ ΑΔΙΑΦΟΡΙΑ.