Παρασκευή 26 Φεβρουαρίου 2021

O ηλεκτρικός πίνακας

Εγκατάσταση συστήματος κλιματισμού
Ηλεκτρολογικές Εγκαταστάσεις
O ηλεκτρικός πίνακας εξασφαλίζει τη διανομή του ρεύματος με ασφάλεια σε ένα χώρο. Επίσης, συγκεντρώνει κεντρικά μια σειρά από λειτουργίες εξοικονόμησης ενέργειας, χειρισμών, προγραμματισμού κτλ... Είναι η "καρδιά" μιας ηλεκτρικής εγκατάστασης. Η επίτοιχη τοποθέτηση δεν είναι τόσο διαδεδομένη λύση για μια κατοικία. Τη συναντάμε κυρίως σε ανακαινίσεις και σε ειδικούς χώρους όπως λεβητοστάσιο και αποθήκη. Ειδικά η σειρά Plexo προτείνεται για τοποθέτηση σε εξωτερικούς χώρους με αυξημένη σκόνη και υγρασία (ή βροχή).

6 ΣΥΜΒΟΥΛΕΣ ΓΙΑ ΤΟΝ ΠΙΝΑΚΑ

Η Legrand σας προτείνει 6 βασικές συμβουλές για τον πίνακα του σπιτιού σας ώστε να έχετε μια μοντέρνα, άνετη και ασφαλή ηλεκτρική εγκατάσταση. Πέραν αυτών, μπορείτε να συμβουλευτείτε τις λειτουργίες και τους μηχανισμούς ράγας TX3 Legrand όπου παρουσιάζονται όλες οι δυνατότητες που σας προσφέρει η γκάμα TX3 Legrand.

ΕΙΔΗ ΠΙΝΑΚΩΝ

ΜΕΓΕΘΟΣ ΗΛΕΚΤΡΙΚΟΥ ΠΙΝΑΚΑ

Το μέγεθος ενός πίνακα εξαρτάται από το πλήθος των μηχανισμών που περιέχει. Κάθε μηχανισμός τελεί μια συγκεκριμένη λειτουργία. Περισσότερες λειτουργίες σημαίνει περισσότεροι μηχανισμοί. Σε μια καινούρια εγκατάσταση προβλέψτε οπωσδήποτε έναν ευρύχωρο πίνακα με εφεδρεία 20% με 30%. Το πρόσθετο κόστος είναι ασήμαντο, ενώ με τον τρόπο αυτό μελλοντική προσθήκη επιπλέον λειτουργιών θα μπορεί να γίνει πολύ πιο εύκολα και πιο οικονομικά χωρίς νέα μερεμέτια και αντικατάσταση ολόκληρου του πίνακα.

AΠΟΣΠΩΜΕΝΗ ΜΕΤΩΠΗ

Αρκετές φορές σε έναν εντοιχισμένο πίνακα θα χρειαστεί κάποιος να επέμβει στο εσωτερικό του προκειμένου να κάνει επέκταση στην εγκατάσταση. Επιλέξτε πίνακα του οποίου η μετώπη να αφαιρείται χωρίς να καταστρέφεται το περιμετρικό χτίσιμό του στον τοίχο.

ΕΤΙΚΕΤΤΕΣ ΣΗΜΑΝΣΗΣ

Η σήμανση σε έναν ηλεκτρικό πίνακα είναι πολύ σημαντική ώστε ο χρήστης να αναγνωρίζει εύκολα τις συσκευές και τα ηλεκτρικά του κυκλώματα (π.χ. κουζίνα, θερμοσίφωνας, φωτισμός κήπου κ.λ.π.). Η σήμανση με μαρκαδόρο στη μετώπη του πίνακα αποτελεί μια λύση που αλλοιώνει την αισθητική ενώ τα αυτοκόλλητα δεν κρατάνε για πολύ καιρό και ξεκολλάνε. Η Legrand σας προτείνει εναλλακτικά την τοποθέτηση ετικεττών στην ειδική θήκη που διαθέτουν όλοι οι μηχανισμοί της σειράς Lexic Legrand.

ΙΚΑΝΟΤΗΤΑ ΔΙΑΚΟΠΗΣ 6000 Α

Ένα βασικό χαρακτηριστικό των μικροαυτόματων ασφαλειών του ηλεκτρικού πίνακα αποτελεί η ικανότητά τους να αντέχουν και να διακόπτουν ένα υπερβολικά μεγάλο ρεύμα (βραχυκύκλωμα). Ζητήστε οι ασφάλειες στον πίνακά σας να έχουν ικανότητα διακοπής ρεύματος 6000 Α για μεγαλύτερη αντοχή και ασφάλεια.

ANTIKEΡΑΥΝΙΚΗ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑ ΣΥΣΚΕΥΩΝ

Συχνά κεραυνοί ενδέχεται να δημιουργήσουν ανωμαλίες στο δίκτυο της ΔΕΗ με αποτέλεσμα ένα κύμα υπέρτασης να φτάσει στην είσοδο του ηλεκτρικού σας πίνακα και να βλάψει τις ηλεκτρονικές συσκευές σας. Το σχετικό κόστος ενός αντικεραυνικού μηχανισμού στον πίνακα είναι σίγουρα πολύ μικρότερο από τα εκατοντάδες ευρώ υλικής ζημιάς που θα μπορούσε να προκαλέσει ένα τέτοιο συμβάν.

ΑΥΤΟΜΑΤΗ ΕΠΑΝΑΦΟΡΑ ΡΕΛΕ ΔΙΑΡΡΟΗΣ

Για τη σωστή προστασία από ηλεκτροπληξία, η τοποθέτηση ρελέ διαρροής στον πίνακα είναι επιτακτική. Ορισμένες όμως φορές μεταβατικά ηλεκτρικά φαινόμενα ενδέχεται στιγμιαία να ενεργοποιήσουν την πτώση του ρελέ διαρροής χωρίς πραγματική αιτία. Το αποτέλεσμα είναι μια άσκοπη και χωρίς λόγο διακοπή ρεύματος. Η διακοπή αυτή μπορεί να προκαλέσει αναστάτωση στους καλεσμένους σας, ή αν απουσιάζετε από το σπίτι να σταματήσει τη λειτουργία κρίσιμων συσκευών όπως ψυγεία, καταψύκτες και αυτόματο πότισμα. Τη λύση έρχεται να δώσει ο μηχανισμός STOP & GO, που σε αυτές τις περιπτώσεις άσκοπης διακοπής επαναφέρει αυτόματα το ρεύμα σε λιγότερο από 3 δευτερόλεπτα.
ΠΗΓΗ-https://www.legrand.gr/

ΝΟΩΝ technology

ΝΟΩΝ technology
Χαρά μας να σας εξυπηρετήσουμε.

Οικονομική Εναλλακτική Θέρμανση

ΘΑ ΘΕΛΑΜΕ ΝΑ ΣΑΣ ΕΝΗΜΕΡΩΣΟΥΜΕ ΣΤΑ ΠΛΑΙΣΙΑ ΤΙΣ ΚΑΛΥΤΕΡΗΣ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑΣ ΟΤΙ, ΤΑ ΥΛΙΚΑ ΠΟΥ ΕΡΧΟΝΤΑΙ ΓΙΑ ΕΠΙΣΚΕΥΗ ΣΤΟ ΧΩΡΟ ΜΑΣ ΚΑΙ ΑΦΟΥ ΕΧΟΥΝ ΕΝΗΜΕΡΩΘΕΙ ΟΙ ΙΔΙΟΚΤΗΤΕΣ ΤΟΥΣ ΟΤΙ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΕΦΙΚΤΗ Η ΕΠΙΣΚΕΥΗ ΤΟΥΣ. ΤΑ ΚΡΑΤΑΜΕ ΤΟ ΠΟΛΥ 6 ΜΗΝΕΣ ΚΑΙ ΜΕΤΑ ΤΑ ΠΗΓΑΙΝΟΥΜΕ ΓΙΑ ΑΝΑΚΥΚΛΩΣΗ.ΤΟ ΙΔΙΟ ΙΣΧΥΕΙ ΚΑΙ ΓΙΑ ΤΑ ΥΛΙΚΑ ΠΟΥ ΟΙ ΙΔΙΟΚΤΗΤΕΣ ΤΟΥΣ ΔΗΛΩΝΟΥΝ ΑΔΙΑΦΟΡΙΑ.