Παρασκευή 26 Φεβρουαρίου 2021

Τι πρέπει να κάνεις για να αντιμετωπίσεις μία ηλεκτρολογική βλάβη;

Εγκατάσταση συστήματος κλιματισμού
Ηλεκτρολογικές Εγκαταστάσεις
 Κάποια ηλεκτρολογική βλάβη σου κάνει τη ζωή δύσκολη και δεν ξέρεις τι να κάνεις; Είσαι κυριολεκτικά στο σκοτάδι; Μην ανησυχείς! Σου έχουμε όλες τις απαντήσεις. Υπάρχουν αρκετοί λόγοι στους οποίους μπορεί να οφείλεται η διακοπή ρεύματος. Δεν χρειάζεται όμως να σπας το κεφάλι σου, απλά διάβασε παρακάτω.

Πού οφείλεται η ηλεκτρολογική βλάβη του σπιτιού σου;

Έλεγξε αν είσαι μόνος στο σκοτάδι.

Υπάρχει περίπτωση να μην έχεις μόνο εσύ ηλεκτρολογική βλάβη, αλλά το πρόβλημα να είναι κοινό. Η διακοπή μπορεί να είναι για όλη την πολυκατοικία ή ακόμα και για όλη τη γειτονιά. Για να το διαπιστώσεις υπάρχουν πολύ απλοί τρόποι. Βγες στην σκάλα και αν έχετε ανελκυστήρα έλεγξε αν λειτουργεί. Διαφορετικά μπορείς να χτυπήσεις το κουδούνι κάποιου γείτονα για να δεις αν έχει ρεύμα. Αν τότε διαπιστώσεις ότι είναι γενική η διακοπή, επικοινώνησε με το τμήμα για τις βλάβες του ηλεκτρικού σου πάροχου.

Το πρόβλημα εντοπίζεται σε ένα μόνο σημείο;

Αν δεν έχεις ρεύμα σε ένα μόνο δωμάτιο, είναι πιθανό να μην αντιμετωπίζεις πράγματι ηλεκτρολογικά βλάβη, αλλά να έπεσε απλά μια ασφάλεια με κάποια αυξομείωση της τάσης του ρεύματος. Πήγαινε στον πίνακα και αν έχει κατέβει ένας διακόπτης δοκίμασε να τον σηκώσεις. Αν ξαναπέφτει τότε πήγαινε στο δωμάτιο που αντιστοιχεί, βγάλε όλες τις συσκευές από τη πρίζα και ξαναδοκίμασε. Στην περίπτωση που ούτε τότε μείνει πάνω, σημαίνει ότι έχεις κάποια εσωτερική βλάβη και πρέπει να απευθυνθείς σε ένα ηλεκτρολόγο.

Δεν έχεις ρεύμα σε όλο το σπίτι;

Εντάξει είναι λίγο πιο σοβαρά τα πράγματα, αλλά μην πανικοβάλλεσαι. Πιθανότατα πραγματοποιήθηκε ένα μεγάλο βραχυκύκλωμα και έχει πέσει ο γενικός του σπιτιού σου. Πρέπει να πας στον πίνακα και να κατεβάσεις όλους τους επιμέρους διακόπτες. Στη συνέχεια σήκωσε πάλι τον γενικό και δοκίμασε να σηκώσεις έναν έναν τους υπόλοιπους διακόπτες. Αν κάποιος από αυτούς ξαναπέσει τότε η ηλεκτρολογική βλάβη εντοπίζεται σε εκείνο το δωμάτιο και πρέπει να ακολουθήσεις την πιο πάνω διαδικασία. Ωστόσο αν δεν έχει πέσει ο γενικός τότε υπάρχει κάποιο πρόβλημα με την ασφάλεια. Έλεγξε αν έχει καεί και άλλαξε την. Αν η ασφάλεια είναι καλή, υπάρχει κάποιο εσωτερικό πρόβλημα που δεν μπορείς δυστυχώς να λύσεις μόνος σου.
ΠΗΓΗ-https://www.douleutaras.gr

ΝΟΩΝ technology

ΝΟΩΝ technology
Χαρά μας να σας εξυπηρετήσουμε.

Οικονομική Εναλλακτική Θέρμανση

ΘΑ ΘΕΛΑΜΕ ΝΑ ΣΑΣ ΕΝΗΜΕΡΩΣΟΥΜΕ ΣΤΑ ΠΛΑΙΣΙΑ ΤΙΣ ΚΑΛΥΤΕΡΗΣ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑΣ ΟΤΙ, ΤΑ ΥΛΙΚΑ ΠΟΥ ΕΡΧΟΝΤΑΙ ΓΙΑ ΕΠΙΣΚΕΥΗ ΣΤΟ ΧΩΡΟ ΜΑΣ ΚΑΙ ΑΦΟΥ ΕΧΟΥΝ ΕΝΗΜΕΡΩΘΕΙ ΟΙ ΙΔΙΟΚΤΗΤΕΣ ΤΟΥΣ ΟΤΙ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΕΦΙΚΤΗ Η ΕΠΙΣΚΕΥΗ ΤΟΥΣ. ΤΑ ΚΡΑΤΑΜΕ ΤΟ ΠΟΛΥ 6 ΜΗΝΕΣ ΚΑΙ ΜΕΤΑ ΤΑ ΠΗΓΑΙΝΟΥΜΕ ΓΙΑ ΑΝΑΚΥΚΛΩΣΗ.ΤΟ ΙΔΙΟ ΙΣΧΥΕΙ ΚΑΙ ΓΙΑ ΤΑ ΥΛΙΚΑ ΠΟΥ ΟΙ ΙΔΙΟΚΤΗΤΕΣ ΤΟΥΣ ΔΗΛΩΝΟΥΝ ΑΔΙΑΦΟΡΙΑ.