Σάββατο 27 Ιουλίου 2013

Αντλίες θερμότητας YUTAKI της HITACHI

Εγκατάσταση συστήματος κλιματισμού
Ηλεκτρολογικές Εγκαταστάσης
Ένα από τα συστήματα που ανήκουν στην κατηγορία "συστημάτων υψηλής ενεργειακής αποδοτικότητας και εξοικονόμησης ενέργειας" είναι και η αντλία θερμότητας αέρα - νερού, inverter, υψηλού βαθμού απόδοσης (COP/EER) για παραγωγή Ζεστού Νερού Χρήσης / Θέρμανσης / Ψύξης.

Η αντλία θερμότητας (Α/Θ) είναι μια μηχανή που έχει την ικανότητα να αντλεί ποσά θερμότητας από μία «δεξαμενή» και να τα μεταφέρει σε μία άλλη.
Εάν για παράδειγμα θεωρήσουμε ότι το εσωτερικό μιας κατοικίας είναι η μία δεξαμενή και το εξωτερικό περιβάλλον η δεύτερη, με τη χρησιμοποίηση μίας Α/Θ θα αντλήσουμε θερμότητα από τον εσωτερικό χώρο της κατοικίας και θα την απορρίψουμε στο περιβάλλον .Το αποτέλεσμα θα είναι η θερμοκρασία της κατοικίας να μεταβληθεί.

Στη διάρκεια του χειμώνα η χρησιμοποίηση της Α/Θ εξυπηρετεί την άντληση θερμότητας από το περιβάλλον. Το ψυκτικό υγρό εκτονώνεται και παγώνει στο εξωτερικό μηχάνημα κερδίζοντας θερμότητα από το ψυχρό, χειμωνιάτικο περιβάλλον. Η επεξεργασία αύξησης της θερμοκρασίας της θερμότητας που έχει αντληθεί, διοχετεύεται (με τη βοήθεια ενδοδαπέδιου συστήματος - τερματικών μονάδων FCU / θερμαντικά σώματα χαμηλών θερμοκρασιών) στο εσωτερικό μιας κατοικίας. Αντίθετα, το καλοκαίρι η άντληση θερμότητας γίνεται από το εσωτερικό της κατοικίας και απορρίπτεται στο εξωτερικό περιβάλλον με αποτέλεσμα τη μείωση της εσωτερικής θερμοκρασίας.

Όσο πιο καλά διαχωρισμένες (μονωμένες) είναι οι «δεξαμενές» τόσο πιο μικρές θα είναι οι διαρροές από τη μία δεξαμενή στην άλλη, με αποτέλεσμα τη μείωση του χρόνου λειτουργίας της αντλίας.
Η ΑΒΒ, αποκλειστικός αντιπρόσωπος στην ελληνική αγορά του ΙΑΠΩΝΙΚΟΥ ΟΙΚΟΥ HITACHI, προωθεί το εν λόγω σύστημα από το 2011 με αρκετά μεγάλη επιτυχία καθώς τα πλεονεκτήματα που παρουσιάζει έναντι των υπολοίπων ανταγωνιστών είναι αρκετά, εκ των οποίων το σημαντικότερο είναι το εύρος της γκάμας των αποδόσεων που ξεπερνά κατά πολύ αυτή των ανταγωνιστών.

Δεν αποτελεί τυχαίο γεγονός ότι το βραβείο «Κατασκευαστής Θέρμανσης 2011» απονεμήθηκε στη Hitachi Europe για την καινοτόμο αντλία θερμότητας αέρα – νερού Yutaki-M κατά τη διάρκεια των InstallerLive Awards 2011 που πραγματοποιήθηκαν στη Μεγάλη Βρετανία, ενώ στην ίδια διοργάνωση απέσπασε και τον τίτλο "Yutaki-M, εξαιρετικό - καινοτόμο προϊόν", με σημαντικά κριτήρια αξιολόγησης την αποδοτικότητα των προϊόντων και το επίπεδο της παρεχόμενης υποστήριξης μετά την πώληση.

Οι αντλίες θερμότητας αέρα-νερού Yutaki της Hitachi παρέχουν μια οικονομική και φιλική προς το περιβάλλον εναλλακτική λύση στα παραδοσιακά συστήματα θέρμανσης. Πρόκειται για μονάδες ανανεώσιμων πηγών ενέργειας, υψηλής ενεργειακής απόδοσης (ενεργειακής κλάσης A), όπου με την αξιοποίηση της θερμοδυναμικής, παρέχουν περισσότερη αποδιδόμενη θερμότητα από την καταναλισκόμενη.

Αυτό σημαίνει ότι για κάθε 1 kW ηλεκτρικής ενέργειας που δαπανάται για να τροφοδοτήσει την αντλία θερμότητας μπορεί να αποδίδονται έως και 5 kW ενέργειας σε ένα καλά μονωμένο σπίτι. Το αποτέλεσμα είναι μείωση των δαπανών θέρμανσης έως και 60% με ταυτόχρονη μείωση των εκπομπών CO2 κατά 50%, σε σύγκριση με τον παραδοσιακό λέβητα.

Κάθε αντλία θερμότητας αέρα-νερού Yutaki μπορεί να συνδεθεί με ενδοδαπέδια θέρμανση, δίκτυο τοπικών κλιματιστικών μονάδων, δίκτυο σωμάτων καλοριφέρ χαμηλών θερμοκρασιών και με δεξαμενή ζεστού νερού χρήσης. Συνεργάζεται με ηλιακά συστήματα, υφιστάμενους λέβητες και εναλλάκτες για τη θέρμανση νερού πισίνας.

Πρόκειται για την ιδανική λύση σε περιπτώσεις ανακαινίσεων παλαιών κατοικιών ή νέων εγκαταστάσεων.

Οι δύο τύποι της αντλίας YUTAKI είναι οι εξής :

YUTAKI S, Θέρμανση, ψύξη και παραγωγή ζεστού νερού χρήσης

Εγκατάσταση συστήματος κλιματισμού
Ηλεκτρολογικές Εγκαταστάσης
Αντλία θερμότητας YUTAKI SΗ μονάδα Yutaki S παράγει ζεστό ή κρύο νερό που διοχετεύεται σε θερμαντικά σώματα χαμηλών θερμοκρασιών, τοπικές κλιματιστικές μονάδες, ενδοδαπέδια θέρμανση ή συνδυασμό και των τριών αυτών συστημάτων. Όταν συνδεθεί με μια δεξαμενή νερού, μπορεί επίσης να χρησιμοποιηθεί για την παραγωγή ζεστού νερού χρήσης. Συνεργάζεται με ηλιακούς συλλέκτες, υφιστάμενους λέβητες και εναλλάκτες για τη θέρμανση νερού πισίνας. Διαθέτει βοηθητικές ηλεκτρικές αντιστάσεις.

Η αντλία θερμότητας αέρα – νερού YUTAKI S αποτελείται από μια εξωτερική μονάδα εφοδιασμένη με υψηλής πίεσης scroll συμπιεστή inverter η οποία συνδέεται με μια εσωτερική υδραυλική μονάδα εξοπλισμένη με intelligent controller.

Η Yutaki-S είναι διαθέσιμη σε μοντέλα με αποδόσεις:
σε θέρμανση από 2,2 kW έως 32,0 kW και
σε ψύξη από 3,0 kW έως 29,0 kW.

YUTAKI M, Θέρμανση και παραγωγή ζεστού νερού χρήσης

Εγκατάσταση συστήματος κλιματισμού
Ηλεκτρολογικές Εγκαταστάσης
Αντλία θερμότητας YUTAKI MΗ Yutaki-M είναι μία νέα monobloc αντλία θερμότητας αέρα-νερού, κατάλληλη μόνο για θέρμανση, η οποία λειτουργεί σε θερμοκρασία περιβάλλοντος από -20 °C, ενώ παράγει ζεστό νερό χρήσης στους 55 °C.

Διαθέτει σε πλήρες φορτίο COP μέχρι 4,31, που επιτρέπει στη Yutaki την ταυτόχρονη παροχή ζεστού νερού χρήσης και θέρμανσης χώρου, καθιστώντας το την ιδανική πρόταση αντικατάστασης λέβητα.

Αυτή η σειρά έχει τέσσερα μοντέλα με εύρος ισχύος από 8 kW έως 17,5 kW.

Άρθρο του Γιάννη Κονίδη*
*Μηχανολόγος Μηχανικός, Τομέας Συστημάτων Κλιματισμού 
ΑΠΟ:abb.gr




ΝΟΩΝ technology

ΝΟΩΝ technology
Χαρά μας να σας εξυπηρετήσουμε.

Οικονομική Εναλλακτική Θέρμανση

ΘΑ ΘΕΛΑΜΕ ΝΑ ΣΑΣ ΕΝΗΜΕΡΩΣΟΥΜΕ ΣΤΑ ΠΛΑΙΣΙΑ ΤΙΣ ΚΑΛΥΤΕΡΗΣ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑΣ ΟΤΙ, ΤΑ ΥΛΙΚΑ ΠΟΥ ΕΡΧΟΝΤΑΙ ΓΙΑ ΕΠΙΣΚΕΥΗ ΣΤΟ ΧΩΡΟ ΜΑΣ ΚΑΙ ΑΦΟΥ ΕΧΟΥΝ ΕΝΗΜΕΡΩΘΕΙ ΟΙ ΙΔΙΟΚΤΗΤΕΣ ΤΟΥΣ ΟΤΙ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΕΦΙΚΤΗ Η ΕΠΙΣΚΕΥΗ ΤΟΥΣ. ΤΑ ΚΡΑΤΑΜΕ ΤΟ ΠΟΛΥ 6 ΜΗΝΕΣ ΚΑΙ ΜΕΤΑ ΤΑ ΠΗΓΑΙΝΟΥΜΕ ΓΙΑ ΑΝΑΚΥΚΛΩΣΗ.ΤΟ ΙΔΙΟ ΙΣΧΥΕΙ ΚΑΙ ΓΙΑ ΤΑ ΥΛΙΚΑ ΠΟΥ ΟΙ ΙΔΙΟΚΤΗΤΕΣ ΤΟΥΣ ΔΗΛΩΝΟΥΝ ΑΔΙΑΦΟΡΙΑ.