Πέμπτη 18 Ιουλίου 2013

Τα κλιματιστικά SHARP & φαινόμενο Coanda

Εγκατάσταση συστήματος κλιματισμού
Ηλεκτρολογικές Εγκαταστάσης
Coanda airflow
Φυσική Κυκλοφορία του αέρα

Τα κλιματιστικά SHARP εκμεταλλεύονται αυτό που έχει ονομαστεί φαινόμενο Coanda, ώστε να επιτυγχάνουν ομοιόμορφη κατανομή της θερμοκρασίας στον χώρο μας, χωρίς την παραμικρή ενόχληση από την κυκλοφορία
του αέρα.
Φαινόμενο Coanda είναι η τάση που έχει ένα κινούμενο ρευστό (υγρό ή αέριο) εξερχόμενο από ένα στόμιο με ταχύτητα, να κινείται παράλληλα με την επιφάνεια που συναντάει.

Τα κλιματιστικά SHARP εκμεταλλεύονται αυτό το φαινόμενο, στέλνοντας τον αέρα στις επιφάνειες του δωματίου, όπως τοίχοι και ταβάνι.
Έτσι, κατά την λειτουργία σε ψύξη, ο κρύος αέρας κινείται κατά μήκος της οροφής, ενώ κατά τη λειτουργία σε θέρμανση, κινείται αρχικά παράλληλα με τον τοίχο και μετά κατά μήκος του πατώματος. Με τον τρόπο αυτό επιτυγχάνεται ομοιόμορφη ψύξη ή θέρμανση του δωματίου, χωρίς να ερχόμαστε σε άμεση επαφή με τον ζεστό ή κρύο αέρα.


ΠΗΓΗ:zampa.gr

ΝΟΩΝ technology

ΝΟΩΝ technology
Χαρά μας να σας εξυπηρετήσουμε.

Οικονομική Εναλλακτική Θέρμανση

ΘΑ ΘΕΛΑΜΕ ΝΑ ΣΑΣ ΕΝΗΜΕΡΩΣΟΥΜΕ ΣΤΑ ΠΛΑΙΣΙΑ ΤΙΣ ΚΑΛΥΤΕΡΗΣ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑΣ ΟΤΙ, ΤΑ ΥΛΙΚΑ ΠΟΥ ΕΡΧΟΝΤΑΙ ΓΙΑ ΕΠΙΣΚΕΥΗ ΣΤΟ ΧΩΡΟ ΜΑΣ ΚΑΙ ΑΦΟΥ ΕΧΟΥΝ ΕΝΗΜΕΡΩΘΕΙ ΟΙ ΙΔΙΟΚΤΗΤΕΣ ΤΟΥΣ ΟΤΙ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΕΦΙΚΤΗ Η ΕΠΙΣΚΕΥΗ ΤΟΥΣ. ΤΑ ΚΡΑΤΑΜΕ ΤΟ ΠΟΛΥ 6 ΜΗΝΕΣ ΚΑΙ ΜΕΤΑ ΤΑ ΠΗΓΑΙΝΟΥΜΕ ΓΙΑ ΑΝΑΚΥΚΛΩΣΗ.ΤΟ ΙΔΙΟ ΙΣΧΥΕΙ ΚΑΙ ΓΙΑ ΤΑ ΥΛΙΚΑ ΠΟΥ ΟΙ ΙΔΙΟΚΤΗΤΕΣ ΤΟΥΣ ΔΗΛΩΝΟΥΝ ΑΔΙΑΦΟΡΙΑ.