Σάββατο 27 Ιουλίου 2013

ΕΥΚΟΛΕΣ ΤΕΧΝΙΚΕΣ ΛΥΣΕΙΣ ΓΙΑ ΨΥΓΕΙΑ

Ηλεκτρολογικές Εγκαταστάσης
Εγκατάσταση συστήματος κλιματισμού
Αν η συσκευή σας εργάζεται συνεχώς ή εργάζεται για μεγάλα χρονικά διαστήματα με πολύ σύντομες παύσεις, και η θερμοκρασία του δωματίου είναι ψηλότερη των +35 C, ελέγξτε αν η συσκευή αερίζεται επαρκώς. Αν το κουμπί του θερμοστάτη έχει τεθεί σε υψηλές ενδείξεις ή αριθμούς, θέστε το κουμπί του θερμοστάτη σε χαμηλότερες ενδείξεις ή αριθμούς. Επίσης, ελέγξτε αν το πλήκτρο FAST FREEZING ή SUPER (Γρήγορη κατάψυξη) έχει πιεστεί (ενεργοποιηθεί), αν έχουν περάσει περισσότερες των 24 ωρών από τη στιγμή που τα τρόφιμα τοποθετήθηκαν για κατάψυξη, πιέστε ξανά το πλήκτρο SUPER (απενεργοποιώντας το).

Μην τοποθετείτε το ψυγείο σας δίπλα σε συσκευές που εκπέμπουν θερμότητα και αφήστε τον ελεύθερο χώρο που προβλέπει ο κατασκευαστής. Ένα ψυγείο χωρίς επαρκή αερισμό καταναλίσκει πολλαπλάσια ποσά ενέργειας από αυτά που θα έπρεπε για να διατηρήσει την θερμοκρασία στα ιδανικά επίπεδα.


Αν η θερμοκρασία στο θάλαμο κατάψυξης είναι υψηλή (θερμοκρασία υψηλότερη των -18 C), και η συσκευή είναι ψυγειοκαταψύκτης (με 2 συμπιεστές) και βρίσκεται σε χώρο με θερμοκρασία χαμηλότερη των +16 C, τότε θερμάνετε το δωμάτιο.

Αν η εξωτερική μπροστινή πλευρά της καμπίνας (θάλαμος κατάψυξης) είναι πολύ ζεστή, και η θερμοκρασία του δωματίου είναι πολύ υψηλή (π.χ. τις πολύ ζεστές καλοκαιρινές ημέρες), το σύμπτωμα αυτό είναι φυσιολογικό. Η θερμοκρασία στο σημείο αυτό θα ελαττωθεί όταν ελαττωθεί η θερμοκρασία του δωματίου.

Αν εμφανισθεί στο εσωτερικό του θαλάμου κατάψυξης στρώμα πάγου πάχους μεγαλύτερου των 4 ή 5 χιλ., τότε αυτό οφείλεται στην συμπύκνωση υγρασίας που προέρχεται από τα τρόφιμα και το περιβάλλον. Θα πρέπει να κάνετε περιοδικά απόψυξη και καθαρισμό της συσκευής ακολουθώντας τις ΟΔΗΓΙΕΣ ΧΡΗΣΗΣ. Θα πρέπει επίσης να τυλίγετε προσεκτικά τα τρόφιμα πριν την κατάψυξή τους.

Αν ακούτε σφυρίγματα και γουργουρίσματα σαν να ρέει κάποιο υγρό, αυτοί οι θόρυβοι προέρχονται από την κυκλοφορία του ψυκτικού υγρού μέσα στις σωληνώσεις του ψυκτικού κυκλώματος. Αυτό είναι φυσιολογικό φαινόμενο που εμφανίζεται κυρίως σε συσκευές με εξωτερικό ορατό κύκλωμα σωληνώσεων. Οι θόρυβοι αυτοί πιθανόν να γίνονται περισσότερο αισθητοί αμέσως μετά την παύση του συμπιεστή, γιατί η κυκλοφορία του ψυκτικού υγρού δεν σταματά αμέσως, αλλά συνεχίζεται για λίγα ακόμη λεπτά παρότι ο συμπιεστής δεν λειτουργεί.

Αν η κόκκινη ενδεικτική λυχνία του καταψύκτη σας δεν σβήνει, αυτό συμβαίνει επειδή η συσκευή τέθηκε για πρώτη φορά σε λειτουργία μετά από καθαρισμό ή μετά από μακρύ διάστημα εκτός λειτουργίας της και η συσκευή ξεκίνησε να εργάζεται λίγες ώρες πριν. Η κόκκινη ενδεικτική λυχνία θα σβήσει μετά από μερικές ώρες λειτουργίας. Ο χρόνος που απαιτείται για να σβήσει η ενδεικτική λυχνία είναι τόσο μεγαλύτερος, όσο μεγαλύτερη είναι η θερμοκρασία του περιβάλλοντος. Μια άλλη αιτία μπορεί να είναι ότι έχουμε τοποθετήσει στην κατάψυξη μεγάλη ποσότητα φρέσκων τροφίμων. Τέλος θα πρέπει να  περιμένετε να ολοκληρωθεί η κατάψυξη των τροφίμων, χωρίς να ανοίξετε την πόρτα της συσκευής για 24 ώρες τουλάχιστον.
Απο:fgeurope.gr

ΝΟΩΝ technology

ΝΟΩΝ technology
Χαρά μας να σας εξυπηρετήσουμε.

Οικονομική Εναλλακτική Θέρμανση

ΘΑ ΘΕΛΑΜΕ ΝΑ ΣΑΣ ΕΝΗΜΕΡΩΣΟΥΜΕ ΣΤΑ ΠΛΑΙΣΙΑ ΤΙΣ ΚΑΛΥΤΕΡΗΣ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑΣ ΟΤΙ, ΤΑ ΥΛΙΚΑ ΠΟΥ ΕΡΧΟΝΤΑΙ ΓΙΑ ΕΠΙΣΚΕΥΗ ΣΤΟ ΧΩΡΟ ΜΑΣ ΚΑΙ ΑΦΟΥ ΕΧΟΥΝ ΕΝΗΜΕΡΩΘΕΙ ΟΙ ΙΔΙΟΚΤΗΤΕΣ ΤΟΥΣ ΟΤΙ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΕΦΙΚΤΗ Η ΕΠΙΣΚΕΥΗ ΤΟΥΣ. ΤΑ ΚΡΑΤΑΜΕ ΤΟ ΠΟΛΥ 6 ΜΗΝΕΣ ΚΑΙ ΜΕΤΑ ΤΑ ΠΗΓΑΙΝΟΥΜΕ ΓΙΑ ΑΝΑΚΥΚΛΩΣΗ.ΤΟ ΙΔΙΟ ΙΣΧΥΕΙ ΚΑΙ ΓΙΑ ΤΑ ΥΛΙΚΑ ΠΟΥ ΟΙ ΙΔΙΟΚΤΗΤΕΣ ΤΟΥΣ ΔΗΛΩΝΟΥΝ ΑΔΙΑΦΟΡΙΑ.