Σάββατο 29 Οκτωβρίου 2011

Η Daikin Europe NV εξαγόρασε την Airfel, τουρκική εταιρεία κλιματισμού και θέρμανσης

Ηλεκτρολογικές Εγκατάσταση
Εγκατάσταση συστήματος κλιματισμού

Η Daikin Europe NV ανακοίνωσε την συμφωνία με τους κύριους μετόχους για την αγορά των μετοχών της Airfel με έδρα την Κωνσταντινούπολη, Τουρκία.

Βρυξέλλες, 8, Ιουλίου 2011 --- Η Daikin Europe NV, 100% θυγατρική της Daikin Industries Ltd που εδρεύει στην Οσάκα, Ιαπωνία (JSX: 6367), ανακοίνωσε την συμφωνία με τους κύριους μετόχους για την αγορά των μετοχών της Airfel με έδρα την Κωνσταντινούπολη, Τουρκία.
Η κύρια δραστηριότητα της Airfel είναι η παραγωγή και η διανομή συστημάτων θέρμανσης, κλιματισμού και εξαερισμού στην τουρκική αγορά. Η εξαγορά αυτή – υπόκειται στην έγκριση της Επιτροπής Ανταγωνισμού της Τουρκίας -  ενισχύει το δίκτυο πωλήσεων της Daikin στην τουρκική αγορά και διευρύνει την διάθεση των προϊόντων της στις αγορές της Ευρώπης, Μέσης Ανατολής και Αφρικής. Η οριστική μεταβίβαση της δραστηριότητας αναμένεται να πραγματοποιηθεί έως το τέλος Αυγούστου 2011. 


1. Σκοπός της Εξαγοράς
Η Daikin υλοποιεί επιμέρους στρατηγικές προκειμένου να επιταχύνει τη διείσδυσή της στις νέες αναδυόμενες αγορές και να επεκτείνει τις δραστηριότητές της. Η Daikin στοχεύει μέσω της εξαγοράς αυτής να αυξήσει  περαιτέρω τη δραστηριότητά της στην Τουρκία, συνδυάζοντας και μεγιστοποιώντας τα δυνατά σημεία της  Daikin με αυτά της Airfel στην αγορά  θέρμανσης, κλιματισμού και εξαερισμού.
Η Daikin αναμένει η τουρκική αγορά κλιματισμού να αυξηθεί από τα  € 900M το 2010 σε € 1.700 το 2015 και συνεπώς θα αποτελεί μία από τις μεγαλύτερες αγορές της Ευρώπης, Μέσης Ανατολής και Αφρικής. Η τούρκικη κυβέρνηση προωθεί νέα περιβαλλοντικά νομοσχέδια τα οποία θα αυξήσουν τη ζήτηση προϊόντων τεχνολογίας inverter. Η γεωγραφική θέση και οι πρόσφατες εντυπωσιακές οικονομικές επιδόσεις της Τουρκίας την καθιστούν σημαντική αγορά σε όλη την περιοχή της Ευρώπης, Μέσης Ανατολής και Αφρικής.
Η Daikin δραστηριοποιείται στην Τουρκία από το 1975 και κατέχει ισχυρή θέση στην αγορά του επαγγελματικού κλιματισμού. Η Airfel ιδρύθηκε το 1999 και έχει ένα εντυπωσιακό δίκτυο συνεργατών, με περισσότερα από 270 καταστήματα και σχεδόν 400 εξουσιοδοτημένους συνεργάτες service. Η Airfel εμπορεύεται και προϊόντα θέρμανσης (λέβητες/καλοριφέρ) δικής της κατασκευής και η Daikin στόχο έχει να προωθήσει ενεργά τις πωλήσεις των προϊόντων αυτών.
Η Daikin εκτιμά ότι θα συνεχιστεί η παραγωγή οικιακών κλιματιστικών μονάδων και προϊόντων εξαερισμού στην Τουρκία, με σκοπό να προσφέρει ανταγωνιστικές λύσεις σε συνδυασμό με τα υψηλά πρότυπα παραγωγής της Daikin. Ο στόχος της Daikin είναι να εξυπηρετήσει την τουρκική αγορά με προϊόντα εισαγωγής αλλά και με προϊόντα εγχώριας παραγωγής και να πραγματοποιήσει εξαγωγές στην ευρύτερη περιοχή. Συνδυάζοντας τα προϊόντα των δύο εταιρειών, το δίκτυο πωλήσεων και τη δυνατότητα παραγωγής προϊόντων, στόχος είναι η παροχή υψηλού επιπέδου υπηρεσιών για τους επαγγελματίες αλλά και για τους τελικούς καταναλωτές καθώς και η περαιτέρω ανάπτυξη στο άμεσο μέλλον.
2. Airfel
Η Airfel ιδρύθηκε στην Τουρκία το 1999 και ξεκίνησε τη δραστηριότητα της με την εισαγωγή κλιματιστικών μηχανημάτων. Το 2001 συγχωνεύτηκε με την Sanko Group, έναν από τους μεγαλύτερους ομίλους στην Τουρκία και επένδυσε στο κομμάτι της θέρμανσης, ψύξης και κλιματισμού.
Σήμερα, η Airfel κατασκευάζει συνδυαστικούς λέβητες, θερμαντικά υπέρυθρης ακτινοβολίας, πάνελ ακτινοβολίας, μονάδες fan coil και κεντρικές κλιματιστικές μονάδες. Η εταιρεία διανέμει τα προϊόντα της μέσω του δικτύου πωλήσεών της και εξάγει τα προϊόντα της σε πάνω από 30 χώρες, οι κυριότερες εκ των οποίων είναι η Ρωσία, το Αζερμπαϊτζάν, η Γεωργία, η Γερμανία, η Ουγγαρία και η Ρουμανία.
Εκτός από τη διανομή των δικών της προϊόντων η Airfel είναι και  ο επίσημος αντιπρόσωπος άλλων μεγάλων οίκων, όπως η McQuay (μέλος του ομίλου της Daikin).
3. Η Daikin Europe N.V.
Η Daikin Europe N.V. αποτελεί το κέντρο πωλήσεων και παραγωγής των προίόντων κλιματισμού, θέρμανσης και επαγγελματικής ψύξης της Daikin για την Ευρώπη, τη Μέση Ανατολή και την Αφρική. Ως θυγατρική (100%) της Daikin Industries Ltd. (ιαπωνική εταιρεία εισηγμένη στο χρηματιστήριο), η κύρια αποστολή της είναι να ανταποκρίνεται στις μεταβαλλόμενες ανάγκες των πελατών της σε οικιακές, επαγγελματικές και βιομηχανικές εφαρμογές.
Το 1972, η Daikin Industries Ltd ίδρυσε την Daikin  Europe N.V., στην Οστάνδη του Βελγίου, με στόχο τη διερεύνηση των ευρωπαϊκών αγορών. Η Daikin  Ευρώπης αρχικά λειτούργησε κυρίως ως κέντρο συναρμολόγησης και διανομής για την Daikin Industries Ltd. Σήμερα, η Daikin  Ευρώπης αποτελεί μια από τις πιο προηγμένη και καινοτόμες μονάδες παραγωγής συστημάτων κλιματισμού, αντλίας θερμότητας και επαγγελματικής ψύξης και διαθέτει εγκαταστάσεις παραγωγής στο Βέλγιο, την Τσεχία, Γερμανία, Ιταλία και Ηνωμένο Βασίλειο.
Reference 1: About Airfel
(1) Επωνυμία: Airfel A.S.
(2) Κεντρικά γραφεία:Hürriyet Mh. E-5 Yan Yol Üzeri No:5734876 Kartal / ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥΠΟΛΗ, ΤΟΥΡΚΙΑ
(3) Έτος ίδρυσης:1999
(4) Γενικός Διευθυντής:κ. Hasan Önder
(5) Δραστηριοτήτα:Παραγωγή και διανομή προϊόντων θέρμανσης, κλιματισμού και εξαερισμού
(6) Λήξη οικονομικού έτους:Δεκέμβριος
(7) Αριθμός υπαλλήλων:407
(8) Ιδιοκτησία:Sanko Group
(9) Τζίρος:TL 203.6M in FY10 (κατά προσέγγιση EUR 104.4M)
(10) Ιστοσελίδα:http://www.airfel.com.tr

ΝΟΩΝ technology

ΝΟΩΝ technology
Χαρά μας να σας εξυπηρετήσουμε.

Οικονομική Εναλλακτική Θέρμανση

ΘΑ ΘΕΛΑΜΕ ΝΑ ΣΑΣ ΕΝΗΜΕΡΩΣΟΥΜΕ ΣΤΑ ΠΛΑΙΣΙΑ ΤΙΣ ΚΑΛΥΤΕΡΗΣ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑΣ ΟΤΙ, ΤΑ ΥΛΙΚΑ ΠΟΥ ΕΡΧΟΝΤΑΙ ΓΙΑ ΕΠΙΣΚΕΥΗ ΣΤΟ ΧΩΡΟ ΜΑΣ ΚΑΙ ΑΦΟΥ ΕΧΟΥΝ ΕΝΗΜΕΡΩΘΕΙ ΟΙ ΙΔΙΟΚΤΗΤΕΣ ΤΟΥΣ ΟΤΙ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΕΦΙΚΤΗ Η ΕΠΙΣΚΕΥΗ ΤΟΥΣ. ΤΑ ΚΡΑΤΑΜΕ ΤΟ ΠΟΛΥ 6 ΜΗΝΕΣ ΚΑΙ ΜΕΤΑ ΤΑ ΠΗΓΑΙΝΟΥΜΕ ΓΙΑ ΑΝΑΚΥΚΛΩΣΗ.ΤΟ ΙΔΙΟ ΙΣΧΥΕΙ ΚΑΙ ΓΙΑ ΤΑ ΥΛΙΚΑ ΠΟΥ ΟΙ ΙΔΙΟΚΤΗΤΕΣ ΤΟΥΣ ΔΗΛΩΝΟΥΝ ΑΔΙΑΦΟΡΙΑ.