Δευτέρα 3 Οκτωβρίου 2011

Ανοίγει ο δρόμος για επενδύσεις σε Θαλάσσια Αιολικά Πάρκα


Το «πράσινο φως» για επενδύσεις σε θαλάσσια αιολικά πάρκα, ανάβει και πάλι το υπουργείο Περιβάλλοντος Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής με τροπολογία που κατέθεσε στο νομοσχέδιο για το νέο τρόπο έκδοσης αδειών δόμησης, ο υπουργός Περιβάλλοντος Γιώργος Παπακωνσταντίνου.
Με τη νέα ρύθμιση, που έχει συμπεριληφθεί στο άρθρο 42 (παράγραφος 21) του νομοσχεδίου, επανέρχεται ως μεταβατική διάταξη το προηγούμενο καθεστώς που ίσχυε για την αδειοδότηση των θαλάσσιων αιολικών πάρκων και μέχρι να εφαρμοστούν τα προβλεπόμενα από τον ν. 3851/10 θα ισχύει για τις παλιές αιτήσεις.


Η νέα ρύθμιση δίνει επίσης λύση στο κενό που είχε δημιουργηθεί όσον αφορά την εγγυημένη τιμή για τα πάρκα αυτά, ορίζοντάς τη στα 108,3 ευρώ/MWh.


Οι επενδύσεις ως τώρα είχαν παγώσει εξαιτίας του νόμου 3851/10 της πρώην υπουργού Περιβάλλοντος Τίνας Μπιρμπίλη.




ΑΠΟ-newsbomb.gr

ΝΟΩΝ technology

ΝΟΩΝ technology
Χαρά μας να σας εξυπηρετήσουμε.

Οικονομική Εναλλακτική Θέρμανση

ΘΑ ΘΕΛΑΜΕ ΝΑ ΣΑΣ ΕΝΗΜΕΡΩΣΟΥΜΕ ΣΤΑ ΠΛΑΙΣΙΑ ΤΙΣ ΚΑΛΥΤΕΡΗΣ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑΣ ΟΤΙ, ΤΑ ΥΛΙΚΑ ΠΟΥ ΕΡΧΟΝΤΑΙ ΓΙΑ ΕΠΙΣΚΕΥΗ ΣΤΟ ΧΩΡΟ ΜΑΣ ΚΑΙ ΑΦΟΥ ΕΧΟΥΝ ΕΝΗΜΕΡΩΘΕΙ ΟΙ ΙΔΙΟΚΤΗΤΕΣ ΤΟΥΣ ΟΤΙ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΕΦΙΚΤΗ Η ΕΠΙΣΚΕΥΗ ΤΟΥΣ. ΤΑ ΚΡΑΤΑΜΕ ΤΟ ΠΟΛΥ 6 ΜΗΝΕΣ ΚΑΙ ΜΕΤΑ ΤΑ ΠΗΓΑΙΝΟΥΜΕ ΓΙΑ ΑΝΑΚΥΚΛΩΣΗ.ΤΟ ΙΔΙΟ ΙΣΧΥΕΙ ΚΑΙ ΓΙΑ ΤΑ ΥΛΙΚΑ ΠΟΥ ΟΙ ΙΔΙΟΚΤΗΤΕΣ ΤΟΥΣ ΔΗΛΩΝΟΥΝ ΑΔΙΑΦΟΡΙΑ.