Δευτέρα 3 Οκτωβρίου 2011

Ηλεκτρικά αυτοκίνητα self-service στο Παρίσι


Μετά το πείραμα των ποδηλάτων
Έπειτα από τα ποδήλατα τα οποία μπορούσε να νοικιάσει ένας πολίτης από έναν συγκεκριμένο σταθμό για να μετακινηθεί σε κάποιο άλλο σημείο της πόλης, οι δημοτικές αρχές στο Παρίσι εφαρμόζουν από την Κυριακή 2 Οκτώβριου το μοντέλο και στα ηλεκτρικά αυτοκίνητα. 
Τα «Bluecar», είναι ηλεκτρικά αυτοκίνητα εφοδιασμένα με μπαταρία λιθίου, τα οποία θα μπορούν να διανύσουν έως και 250 χιλιόμετρα χωρίς να χρειαστούν επαναφόρτιση. Η μέγιστη ταχύτητά τους θα φθάνει τα 130 χιλιόμετρα την ώρα και η επιτάχυνσή τους από 0 ως 60 χιλιόμετρα θα χρειάζεται 6,3 δευτερόλεπτα.

Στην τελική του μορφή το πρόγραμμα ηλεκτρικών self-service αυτοκινήτων, προβλέπει τη δημιουργία 1.100 σταθμών parking και επαναφόρτισης στην ευρύτερη μητροπολιτική περιφέρεια των Παρισίων, όπου οι επιβάτες θα μπορούν να χρησιμοποιούν τα αυτοκίνητα, έναντι 144 ευρώ το χρόνο, για τις μετακινήσεις τους εντός της πόλης. Σκοπός των δημοτικών αρχών είναι να μειώσουν τη χρήση ΙΧ αυτοκινήτων και να περιορίσουν τη ρύπανση και το θόρυβο μέσα στην πόλη.



ΝΟΩΝ technology

ΝΟΩΝ technology
Χαρά μας να σας εξυπηρετήσουμε.

Οικονομική Εναλλακτική Θέρμανση

ΘΑ ΘΕΛΑΜΕ ΝΑ ΣΑΣ ΕΝΗΜΕΡΩΣΟΥΜΕ ΣΤΑ ΠΛΑΙΣΙΑ ΤΙΣ ΚΑΛΥΤΕΡΗΣ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑΣ ΟΤΙ, ΤΑ ΥΛΙΚΑ ΠΟΥ ΕΡΧΟΝΤΑΙ ΓΙΑ ΕΠΙΣΚΕΥΗ ΣΤΟ ΧΩΡΟ ΜΑΣ ΚΑΙ ΑΦΟΥ ΕΧΟΥΝ ΕΝΗΜΕΡΩΘΕΙ ΟΙ ΙΔΙΟΚΤΗΤΕΣ ΤΟΥΣ ΟΤΙ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΕΦΙΚΤΗ Η ΕΠΙΣΚΕΥΗ ΤΟΥΣ. ΤΑ ΚΡΑΤΑΜΕ ΤΟ ΠΟΛΥ 6 ΜΗΝΕΣ ΚΑΙ ΜΕΤΑ ΤΑ ΠΗΓΑΙΝΟΥΜΕ ΓΙΑ ΑΝΑΚΥΚΛΩΣΗ.ΤΟ ΙΔΙΟ ΙΣΧΥΕΙ ΚΑΙ ΓΙΑ ΤΑ ΥΛΙΚΑ ΠΟΥ ΟΙ ΙΔΙΟΚΤΗΤΕΣ ΤΟΥΣ ΔΗΛΩΝΟΥΝ ΑΔΙΑΦΟΡΙΑ.