Τετάρτη 19 Οκτωβρίου 2011

Γεωθερμία, ένα νέο μοντέλο ανάπτυξης



Μέσα στην οικονομική κρίση που ζούμε και όλα τα βλέπουμε μαύρα, υπάρχουν επιχειρηματικές ευκαιρίες που τις παρέχει πλουσιοπάροχα η ελληνική γη και εμείς επιβάλλεται να τις εκμεταλλευθούμε.
Μια από αυτές είναι και η γεωθερμία. Στη χθεσινή χθεσινή ημερίδα που πραγματοποιήθηκε στα Καμένα Βούρλα του νομού Φθιώτιδας με θέμα «Γεωθερμία - Ενέργεια Ανάπτυξης» αναδείχθηκαν οι δυνατότητες αξιοποίησης της γεωθερμίας στο νομό Φθιώτιδας, αλλά και οι πρακτικές εφαρμογής της, οι οποίες μεσοπρόθεσμα και μακροπρόθεσμα θα δώσουν μια νέα αναπτυξιακή ώθηση στην περιοχή.

Την έναρξη των εργασιών της ημερίδας κήρυξε η Βουλευτής Φθιώτιδας κ. Κατερίνα Μπατζελή, τονίζοντας ότι ο νομός Φθιώτιδας είναι πλούσιος σε γεωθερμικά πεδία, όπως πιστοποιούν και πολλές έρευνες του ΙΓΜΕ, τα οποία πρέπει βάσει και των νέων πρωτοβουλιών του ΥΠΕΚΑ να αξιοποιήσουμε για την ενίσχυση του ιαματικού τουρισμού, την αύξηση του αγροτικού εισοδήματος, την ενίσχυση της απασχόλησης και της τοπικής και περιφερειακής οικονομίας.
«Πολιτική βούληση υπάρχει. Και οφείλουμε όλοι μας, συλλογικά και στοχευμένα να καταβάλουμε κάθε δυνατή προσπάθεια για να φέρουμε ανάπτυξη στον τόπο μας, για να επαναπροσδιορίσουμε την ταυτότητά μας και να βάλουμε τη δική μας σφραγίδα για την οικονομική ανάταση του νομού», τόνισε η κ. Μπατζελή επισημαίνοντας παράλληλα ότι «προς την κατεύθυνση αυτή ιδιαίτερα θετικό ρόλο θα έχει και η σύνδεση της γεωθερμίας με το Πανεπιστήμιο Στερεάς Ελλάδας, το οποίο σε κάθε περίπτωση πρέπει να στηρίξουμε και να ενισχύσουμε».
Προκήρυξη δημόσιου διεθνούς διαγωνισμού για την αξιοποίηση της λεκάνης του Σπερχειού
Η υπουργική απόφαση για άδειες διανομής θερμικής ενέργειας αποκλειστικά για αγροτικές εκμεταλλεύσεις από εκμετάλλευση γεωθερμικού δυναμικού πεδίου χαμηλής θερμοκρασίας, αλλά και η υπουργική απόφαση για τον καθορισμό των όρων και της διαδικασίας εκμίσθωσης του δικαιώματος του Δημοσίου για έρευνα και διαχείριση του γεωθερμικού δυναμικού, αποτελούν εφαλτήριο για την προαγωγή ενός νέου μοντέλου ανάπτυξης της περιοχής.



Του Κώστα Τζεβελέκου
ΑΠΟ-newsbomb.gr

ΝΟΩΝ technology

ΝΟΩΝ technology
Χαρά μας να σας εξυπηρετήσουμε.

Οικονομική Εναλλακτική Θέρμανση

ΘΑ ΘΕΛΑΜΕ ΝΑ ΣΑΣ ΕΝΗΜΕΡΩΣΟΥΜΕ ΣΤΑ ΠΛΑΙΣΙΑ ΤΙΣ ΚΑΛΥΤΕΡΗΣ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑΣ ΟΤΙ, ΤΑ ΥΛΙΚΑ ΠΟΥ ΕΡΧΟΝΤΑΙ ΓΙΑ ΕΠΙΣΚΕΥΗ ΣΤΟ ΧΩΡΟ ΜΑΣ ΚΑΙ ΑΦΟΥ ΕΧΟΥΝ ΕΝΗΜΕΡΩΘΕΙ ΟΙ ΙΔΙΟΚΤΗΤΕΣ ΤΟΥΣ ΟΤΙ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΕΦΙΚΤΗ Η ΕΠΙΣΚΕΥΗ ΤΟΥΣ. ΤΑ ΚΡΑΤΑΜΕ ΤΟ ΠΟΛΥ 6 ΜΗΝΕΣ ΚΑΙ ΜΕΤΑ ΤΑ ΠΗΓΑΙΝΟΥΜΕ ΓΙΑ ΑΝΑΚΥΚΛΩΣΗ.ΤΟ ΙΔΙΟ ΙΣΧΥΕΙ ΚΑΙ ΓΙΑ ΤΑ ΥΛΙΚΑ ΠΟΥ ΟΙ ΙΔΙΟΚΤΗΤΕΣ ΤΟΥΣ ΔΗΛΩΝΟΥΝ ΑΔΙΑΦΟΡΙΑ.