Τρίτη 6 Νοεμβρίου 2012

Επεκτείνεται η τηλεθέρμανση στη Φλώρινα

Ηλεκτρολογικές Εγκατάσταση
Εγκατάσταση συστήματος κλιματισμού
Μείωση του κόστους θέρμανσης ανά κάτοικο από 30% έως 50% προβλέπεται να δημιουργήσει η κατασκευή συστήματος τηλεθέρμανσης στη Φλώρινα, η οποία αναμένεται να ολοκληρωθεί στο τέλος του 2015.

Το έργο εντάχθηκε στο πρόγραμμα Περιβάλλον του ΥΠΕΚΑ (ΕΠΠΕΡΑΑ) το οποίο θα το χρηματοδοτήσει κατά 70,5 εκατ. ευρώ, από τα 86,4 εκατ. ευρώ που είναι ο συνολικός προϋπολογισμός.

Το σύστημα τηλεθέρμανσης προβλέπεται να ανακτά την απορριπτόμενη θερμότητα της ηλεκτροπαραγωγικής διαδικασίας στον ατμοηλεκτρικό σταθμό ΑΗΣ/ΔΕΗ Μελίτης της ΔΕΗ, με σκοπό τη διάθεση της θερμότητας αυτής για αστική χρήση, όπως θέρμανση χώρων και παρασκευή θερμού νερού χρήσης στην πόλη της Φλώρινας.

Προβλέπεται να κατασκευαστούν οι απαραίτητες μετατροπές από τη ΔΕΗ Μελίτης για σύνδεση με το δίκτυο τηλεθέρμανσης Φλώρινας, ο κύριος αγωγός μεταφοράς μήκους 15,7 χιλιομέτρων, δίκτυο διανομής εντός της πόλης μήκους 52,3 χλμ., τρία κύρια αντλιοστάσια, δύο λέβητες και 2.534 θερμικοί υποσταθμοί για την πόλη της Φλώρινας.

«Με την υλοποίηση του έργου θα καλυφθούν οι ανάγκες θέρμανσης των κατοίκων της Φλώρινας με τρόπο οικονομικό, φιλικό προς το περιβάλλον και ωφέλιμο για την εθνική και τοπική οικονομία», δήλωσε ο υπουργός Αναπληρωτής ΠΕΚΑ Κ. Σταύρος Καλαφάτης, μετά τη συνάντηση που είχε την Παρασκευή με τον δήμαρχο της πόλης κ. Γιάννη Βοσκόπουλο.



ΠΗΓΗ:protothema.gr

ΝΟΩΝ technology

ΝΟΩΝ technology
Χαρά μας να σας εξυπηρετήσουμε.

Οικονομική Εναλλακτική Θέρμανση

ΘΑ ΘΕΛΑΜΕ ΝΑ ΣΑΣ ΕΝΗΜΕΡΩΣΟΥΜΕ ΣΤΑ ΠΛΑΙΣΙΑ ΤΙΣ ΚΑΛΥΤΕΡΗΣ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑΣ ΟΤΙ, ΤΑ ΥΛΙΚΑ ΠΟΥ ΕΡΧΟΝΤΑΙ ΓΙΑ ΕΠΙΣΚΕΥΗ ΣΤΟ ΧΩΡΟ ΜΑΣ ΚΑΙ ΑΦΟΥ ΕΧΟΥΝ ΕΝΗΜΕΡΩΘΕΙ ΟΙ ΙΔΙΟΚΤΗΤΕΣ ΤΟΥΣ ΟΤΙ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΕΦΙΚΤΗ Η ΕΠΙΣΚΕΥΗ ΤΟΥΣ. ΤΑ ΚΡΑΤΑΜΕ ΤΟ ΠΟΛΥ 6 ΜΗΝΕΣ ΚΑΙ ΜΕΤΑ ΤΑ ΠΗΓΑΙΝΟΥΜΕ ΓΙΑ ΑΝΑΚΥΚΛΩΣΗ.ΤΟ ΙΔΙΟ ΙΣΧΥΕΙ ΚΑΙ ΓΙΑ ΤΑ ΥΛΙΚΑ ΠΟΥ ΟΙ ΙΔΙΟΚΤΗΤΕΣ ΤΟΥΣ ΔΗΛΩΝΟΥΝ ΑΔΙΑΦΟΡΙΑ.