Πέμπτη 8 Νοεμβρίου 2012

Η «Ελληνικά Καλώδια» για την ηλεκτρική διασύνδεση των Κυκλάδων με το ηπειρωτικό Σύστημα


Ανακοίνωση για την ηλεκτρική διασύνδεση των Κυκλάδων με το ηπειρωτικό σύστημα εξέδωσε η εταιρεία «Ελληνικά Καλώδια». Αναλυτικά η ανακοίνωση της εταιρείας:

Αναφορικά με την ανακοίνωση του ΑΔΜΗΕ για το Διαγωνισμό της ηλεκτρικής διασύνδεσης των Κυκλάδων με το ηπειρωτικό Σύστημα, οφείλουμε να διευκρινίσουμε τα παρακάτω προς αποκατάσταση της αλήθειας:


1. Η ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΚΑΛΩΔΙΑ έχει προσφύγει δύο φορές με ασφαλιστικά μέτρα ενώπιον του Συμβουλίου της Επικρατείας σχετικά με παραβάσεις του διαγωνισμού από την σύμπραξη «SIEMENS – PRYSMIAN Powerlink – NEXANS NORWAY», οι οποίες απερρίφθησαν για τυπικούς λόγους, χωρίς το δικαστήριο να υπεισέλθει στην ουσία των υποθέσεων. Σημειώνεται πως εκκρεμεί η εκδίκαση δύο νέων αιτήσεων ασφαλιστικών μέτρων, αλλά και δικών ουσίας, ενώπιον του Συμβουλίου της Επικρατείας.

2. Ο ισχυρισμός πως η δάνεια εμπειρία της VISCAS δεν καλύπτει τις τεχνικές απαιτήσεις της διακήρυξης αναιρείται από την από 5 Ιουλίου 2012 επιστολή του ΑΔΜΗΕ προς την ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΚΑΛΩΔΙΑ με την οποία ο ΑΔΜΗΕ αποδέχεται την δάνεια εμπειρία της Ιαπωνικής VISCAS.

3. Το δείγμα καλωδίου της ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΚΑΛΩΔΙΑ είναι εντός των προδιαγραφών του διαγωνισμού και σύμφωνο με την προσφορά της, πράγμα που πιστοποιείται από τους κορυφαίους παγκοσμίως οίκους πιστοποίησης, Lloyd's και TUV.

Τέλος, σε ότι αφορά την τήρηση από τον ΑΔΜΗΕ των αρχών διαφάνειας και ίσης μεταχείρισης, δεν εξηγείται στην ανακοίνωση γιατί ο ΑΔΜΗΕ αποδέχθηκε την τεχνική προσφορά της Σύμπραξης «SIEMENS – PRYSMIAN Powerlink – NEXANS NORWAY», η οποία εμφανίζει 33 σημαντικές αποκλίσεις από τους όρους του διαγωνισμού, συμπεριλαμβανομένου και όρου για τον δραστικό περιορισμό της ευθύνης της σύμπραξης για κακοτεχνίες εις βάρος των συμφερόντων του Ελληνικού Δημοσίου.



ΠΗΓΗ: dealnews.gr

ΝΟΩΝ technology

ΝΟΩΝ technology
Χαρά μας να σας εξυπηρετήσουμε.

Οικονομική Εναλλακτική Θέρμανση

ΘΑ ΘΕΛΑΜΕ ΝΑ ΣΑΣ ΕΝΗΜΕΡΩΣΟΥΜΕ ΣΤΑ ΠΛΑΙΣΙΑ ΤΙΣ ΚΑΛΥΤΕΡΗΣ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑΣ ΟΤΙ, ΤΑ ΥΛΙΚΑ ΠΟΥ ΕΡΧΟΝΤΑΙ ΓΙΑ ΕΠΙΣΚΕΥΗ ΣΤΟ ΧΩΡΟ ΜΑΣ ΚΑΙ ΑΦΟΥ ΕΧΟΥΝ ΕΝΗΜΕΡΩΘΕΙ ΟΙ ΙΔΙΟΚΤΗΤΕΣ ΤΟΥΣ ΟΤΙ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΕΦΙΚΤΗ Η ΕΠΙΣΚΕΥΗ ΤΟΥΣ. ΤΑ ΚΡΑΤΑΜΕ ΤΟ ΠΟΛΥ 6 ΜΗΝΕΣ ΚΑΙ ΜΕΤΑ ΤΑ ΠΗΓΑΙΝΟΥΜΕ ΓΙΑ ΑΝΑΚΥΚΛΩΣΗ.ΤΟ ΙΔΙΟ ΙΣΧΥΕΙ ΚΑΙ ΓΙΑ ΤΑ ΥΛΙΚΑ ΠΟΥ ΟΙ ΙΔΙΟΚΤΗΤΕΣ ΤΟΥΣ ΔΗΛΩΝΟΥΝ ΑΔΙΑΦΟΡΙΑ.