Πέμπτη 15 Νοεμβρίου 2012

Pellet. Τι είναι το πέλλετ;

Εγκατάσταση συστήματος κλιματισμού
Τα πέλλετ είναι μία μορφή βιομάζας. Συγκεκριμένα, είναι συσσωματώματα βιομάζας με τη μορφή μικρών κυλίνδρων 0,6-0,8 mm.
Το καύσιμο αυτό έχει γίνει πρόσφατα γνωστό στη χώρα μας, λόγω της αύξησης τιμής του πετρελαίου, ενώ στο εξωτερικό είναι ευρέως διαδεδομένο.

Η μάζα των πέλλετς αποτελείται από διάφορα υπολείμματα που προέρχονται από επεξεργασία αγροτικών προιόντων όπως:  υπολείμματα κατεργασίας ξύλου (π.χ. φλύδες, ξύσματα, πριονίδια), υπολείμματα αγροτικών καλλιεργειών (κλαδιά, άχυρα, στελέχη φυτών κ.ά.).
Αρχικά, το υλικό υποβάλλεται σε επεξεργασία ξήρανσης ώστε να αφαιρεθεί η υγρασία. Κατόπιν, η παραγόμενη μάζα συμπιέζεται σε ειδικά μηχανήματα και σχηματοποιείται σε μορφή μικρού κυλίνδρου (σαν φίλτρα τσιγάρων). Στην επεξεργασία συμπίεσης δεν πρέπει να προστίθενται κόλλες, χρώματα ή άλλες χημικές ουσίες. Το σωστό πέλλετ είναι απόλυτα φυσικό προϊόν. Κατά την συμπίεση των υπολειμμάτων  απελευθερώνεται το φυσικό συστατικό του ξύλου -η λιγνίνη- που βοηθάει στο να γίνει το υλικό συμπαγές χωρίς πρόσθετα χημικά και κόλλες.

ΠΡΟΣΟΧΗ !  Πέλλετ που κατασκευάζονται από υπολείμματα ξύλων που περιέχουν χημικά κατάλοιπα ή προστίθενται χημικές ουσίες είναι ακατάλληλα για καύση και εξαιρετικά επικίνδυνα. Πάντα πρέπει να επιλέγουμε μόνο πιστοποιημένα πέλλετ. Κακής ποιότητας πέλλετ μπορούν να καταστρέψουν τις συσκευές θέρμανσης (θερμάστρες, τζάκια, καυστήρες) και να προκαλέσουν ακόμα και προβλήματα υγείας από τα κατάλοιπα και τους αέριους ρύπους.

Μετά την επεξεργασία τους τα πέλλετ συσκευάζονται σε πλαστικούς αδιάβροχους σάκους των 15 kg. Η αποθήκευσή τους πρέπει να γίνεται απαραίτητα σε στεγασμένο στεγνό χώρο μακριά από υγρασία.
Τα πέλλετ κατά την καύση τους παράγουν υψηλή ενεργειακή απόδοση, ελάχιστα κατάλοιπα (στάχτη) και εξαιρετικά χαμηλούς ρύπους (καπναέρια) που δεν επιβαρύνουν το περιβάλλον. Συνεπώς, το πέλλετ αποτελεί το πλέον ασφαλές, οικολογικό και περιβαλλοντικά ασφαλές καύσιμο. Επιπλέον, σε αντίθεση με το πετρέλαιο - είναι ένα καύσιμο που είναι ανεξάντλητο! Τα πέλλετ είναι καύσιμο κατάλληλο για κάθε εγκατάσταση θέρμανσης σε οικιακούς και επαγγελματικούς χώρους, χωρίς κανέναν περιορισμό. Η Ελληνική νομοθεσία πολύ πρόσφατα (Νοε. 2011) επέτρεψε τη χρήση των πέλλετ ως καύσιμη ύλη και στις μεγάλες πόλεις της χώρας.
Σχέση πέλλετ-πετρελαίου1 lt πετρελαίου αποδίδει όσο 2 kg πέλλετ
Κόστος1 lt πετρέλαιο κοστίζει 1,30-1,40 €
1 kg πέλλετ κοστίζει 0,30-0,40 €



ΠΗΓΗ:kaffe.gr

ΝΟΩΝ technology

ΝΟΩΝ technology
Χαρά μας να σας εξυπηρετήσουμε.

Οικονομική Εναλλακτική Θέρμανση

ΘΑ ΘΕΛΑΜΕ ΝΑ ΣΑΣ ΕΝΗΜΕΡΩΣΟΥΜΕ ΣΤΑ ΠΛΑΙΣΙΑ ΤΙΣ ΚΑΛΥΤΕΡΗΣ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑΣ ΟΤΙ, ΤΑ ΥΛΙΚΑ ΠΟΥ ΕΡΧΟΝΤΑΙ ΓΙΑ ΕΠΙΣΚΕΥΗ ΣΤΟ ΧΩΡΟ ΜΑΣ ΚΑΙ ΑΦΟΥ ΕΧΟΥΝ ΕΝΗΜΕΡΩΘΕΙ ΟΙ ΙΔΙΟΚΤΗΤΕΣ ΤΟΥΣ ΟΤΙ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΕΦΙΚΤΗ Η ΕΠΙΣΚΕΥΗ ΤΟΥΣ. ΤΑ ΚΡΑΤΑΜΕ ΤΟ ΠΟΛΥ 6 ΜΗΝΕΣ ΚΑΙ ΜΕΤΑ ΤΑ ΠΗΓΑΙΝΟΥΜΕ ΓΙΑ ΑΝΑΚΥΚΛΩΣΗ.ΤΟ ΙΔΙΟ ΙΣΧΥΕΙ ΚΑΙ ΓΙΑ ΤΑ ΥΛΙΚΑ ΠΟΥ ΟΙ ΙΔΙΟΚΤΗΤΕΣ ΤΟΥΣ ΔΗΛΩΝΟΥΝ ΑΔΙΑΦΟΡΙΑ.